USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Талі води добралися до житлових будинків Волині

17 Січня 2011 18:14
За вихідні водогосподарська обстановка на Волині ускладнилася: станом на 17 січня усі річки перебувають на заплавах, а річки Прип'ять у Ратнівському та Стохід у Любешівському районах досягли критичних позначок підтоплення.
Майже досягла критичної позначки підтоплення вода річки Стир у Маневицькому районі. Ситуація ускладнилася у зв’язку з таненням снігу та випаданням дощу. Про це повідомили в аналітично-диспетчерському пункті Волинського облводгоспу.
Паводкові води підтопили вісім господарських будівель у селищі Любешів, зокрема у мікрорайоні «Жабокряки», та 15 тисяч гектарів території у Любешівському районі.
На Камінь-Каширщині у селі Видерта талими водами підтоплено 20 присадибних ділянок та 25 гектарів сільськогосподарських угідь, які перебувають в особистому користуванні. У селі Бузаки – близько 100 присадибних ділянок і 6 житлових будинків, а в селі Олексіївка цього ж району підтоплено один будинок.
Особовий склад і техніка Камінь-Каширського райвідділу МНС задіяні у відкачуванні надлишкових вод з підтоплених житлових будинків.
У Ратнівському районі за рахунок талих і ґрунтових вод підтоплено 239 присадибних ділянок у дев’яти населених пунктах, а водами річки Припять затоплено п’ять гектарів сільськогосподарських угідь на осушувальній системі «Регулювання р. Прип’ять».
На польдерних меліоративних системах Любешівського, Любомльського, Ратнівського і Шацького районів періодично працює 18 насосних станцій, з інших систем надлишкові паводкові води відводяться самотічно.
Для попередження виникнення надзвичайних ситуацій у Ратнівському управлінні водного господарства працює одна аварійна бригада на осушувальній системі «Регулювання р. Прип’ять» – запобігання руйнування пішохідного мосту кригою в селищі Ратно. Також одна бригада несе службу на аварійному ремонті ділянки огороджувальної дамби на Кортеліській осушувальній системі Ратнівського району.
У Любешівському районі на Бихівській осушувальній системі аварійна бригада проводить відновні роботи на ділянці дамби водосховища, яку частково зруйнували бобри. Задіяно вісім людей і шість одиниць гужового транспорту.
Управління водного господарства працюють у режимі підвищеної готовності.
Аналітично-диспетчерський пункт облводгоспу підтримує зв’язок із Демидівським райуправлінням з питань надзвичайних ситуацій та черговими Хрінниківської ГЕС для коригування скидів з Хрінниківського водосховища в період паводку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus