USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Татари готують «джихад» проти Росії

11 Березня 2014 16:52
Радикально налаштовані представники кримсько-татарської общини в Криму готові боротися з російськими окупантами.

Про це інформує "Українська правда" з посиланням на Financial Times сказав один з представників кримських татар, народний депутат Мустафа Джемільов.

З його слів, до нього особисто підходили люди з подібними зверненнями.

"У нас є ісламісти, ваххабіти, салафіти … групи, які воювали (на стороні опозиції) у Сирії. Вони кажуть: "Ворог прийшов на нашу землю і ми готові", - розповів Джемільов.

"Ми не можемо зупинити людей, які хочуть померти з гідністю", - додає він, підкреслюючи, що не підтримує ідею "джихаду".

FT підкреслює, що потенційний конфлікт в Криму може стати інтернаціональним, якщо до нього долучаться "джихадисти" з інших країн, як це було під час конфлікту в Чечні. Видання відзначає, що подібна тема вже обговорюється в соцмережах на форумах, однак поки що про реальні дії не йдеться.

Джемільов підкреслює, що татари не збираються приставати пропозиції маріонеткового уряду.

"Цей договір не вартий паперу, на якому він написаний. Все може змінитися завтра", - вважає він.

"Ми просимо наших батьків і синів зберігати спокій, бути терплячим, - кровопролиття нам не потрібне. Але їх терпець уривається", - цитує FT депутата Кримського парламенту Сафуре Каджаметову.

Як відомо, Верховна рада Криму у вівторок прийняла постанову, у якій обіцяє кримським татарам суттєву підтримку та гарантоване представництво в органах влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Газ Показати IP 11 Березня 2014 17:05
Догралися москалі. Була спокійна земля, а тепер нам чечню організували
сектор Газа Показати IP 11 Березня 2014 17:16
Слухайте і читайте більше УП!:) Вони вам ще не таке розкажуть!:)
Луцьк Показати IP 11 Березня 2014 17:23
Якщо воюють в Сирії , то хай там і залишаються!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 17:46
а як піднімуть ісламістів по всьому світу - кацапам буде повна Ж"ПА
свідомий до НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 18:18
В першу чергу тобі буде ж...а! Бо ти не те що НЕЛУЧАНИН, ти взагалі якась нелюдь тут на сайті!!!
НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 17:57
« У кривавому болоті московського рабства, а не в суворій славі норманської епохи стоїть колиска Росії. Змінивши імена і дати, побачимо, що політика Івана ІІІ і політика сучасної московської імперії є не просто схожими, а й тотожними…Росія породжена й вихована у потворній і приниженій школі монгольського рабства. Сильною вона стала тільки тому, що в майстерності рабства виявилася неперевершеною. Навіть і тоді, коли Росія стала незалежною, вона й далі залишалася країною рабів. Петро І поєднав політичну хитрість монгольського раба з величчю монгольського володаря, якому Чингізхан заповів підкорити світ…Політика Росії – незмінна. Російські методи і тактика змінювалися і змінюватимуться, але провідна зірка російської політики – підкорити світ і правити в ньому – є й буде незмінною. Московський панславізм – це лише одна з форм московського загарбництва.» Карл Маркс Читать полностью: http://h.ua/story/210112/#ixzz2vfcDJqjS
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 20:26
Ніхто нічого не буде влаштовувати.Яник скоро все розставить на свої місця.Все у Криму нормально-не гірше як на Волині.Побільше читайте всілякої дезінформації.Татар голос-це дрібниці,а от Сирія як раз і підтримує Росію-є офіційна заява.Башар Асад повністю на боці Путіна.Просто ЗМІ трошки для західноукраїнських жителів "переплутали" новину.
ррр до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 20:49
ти реально думаєш що твою ахінею хтось сприйме всерйоз? а Що Асад має авторитет в міжнародній спільноті? і до речі а хто такий янек -)))
бу Показати IP 11 Березня 2014 22:20
кадырова на сутки в крым...ржу не могу
вася Показати IP 12 Березня 2014 00:11
Татари молодці, на весь світ заявили, що готові воювати з акупантами. А ми українці язикі в жопу засунули та поховалися, чекаємо а може хтось нам допоможе.
Ковельчанин Показати IP 12 Березня 2014 08:58
І дійсно... Якщо хоч один мусульманин в Криму постраждає.... То по всьому кацапстані знову будуть підриватися автобуси, метро, будівлі... І тепер них буде зовсім не шкода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus