USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Траса Київ-Чоп розвалюється. ФОТО. ВІДЕО

4 Травня 2013 12:06
Уздовж дороги перед містом Рівне осунулася частина узбіччя. Добрих 25-30 метрів сповзло до низу разом із бордюрами, - інформує Gazeta.ua.

«Спершу не збагнув, що сталося. На пів-смуги за рухом викладені бетонні блоки. Стоїть обмеження швидкості до 50 кілометрів за годину. Під'їжджаю, а там прірва! Ось тобі, друже, й міжнародна траса європейського рівня!», - нарікає львів'янин Андрій Плавун.

Він разом із родиною повертається з гостин у рідні в столиці. Чоловік зупинився дозаправитися й розповідає водіям про небезпечне місце.

Так, на ділянці автодороги Київ-Чоп у селі Біла Криниця Рівненського району осунулася частина узбіччя. Земля сповзла в місці, де висота насипу становить майже 10 метрів. До низу разом із ґрунтом пішли бордюри, металеві відбійники та частина асфальтного покриття узбіччя.

«З одного боку добре, що селом проходить така траса. Завжди можна без проблем доїхати. Не знаю, що й сказати. Тож, у жовтні 2010 року цю ділянку разом із транспортною розв'язкою прилітав відкривати Президент Янукович. Тоді розповідали, що будували за сучасними світовими стандартами й сто літ простоїть. Дорогу називали гордістю місцевої влади. А не пройшло й три роки, як асфальт осувається. Як так діло піде, то скоро машини з дороги будуть людям у хати заїжджати», - жаліється літня жінка, яка мешкає неподалік місця зсуву.

У Рівненському облавтодорі запевняють, що нічого страшного не відбулося. Мовляв, подібні зсуви часто трапляються на гірських дорогах, зокрема, в Карпатах. Обіцяють, що за 2-3 тижні дорогу відремонтують.

«Зсув стався через надмірне зволоження ґрунту. Тож, пам'ятаєте, скільки снігу було цього року. Все почало різко танути й таке сталося. Осунулося небагато, десь 300-400 метрів кубічних землі з північної сторони насипу. Поки ремонтувати дорогу не можна. Чекаємо коли ґрунт підсохне. Через 2-3 тижні все відновимо й травичку засіємо», - говорить Іван Безверхий, головний інженер Рівненського облавтодору.

Місце зсуву огородили великими бетонними блоками. На автодорозі встановили знаки обмеження швидкості руху.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Praga Показати IP 5 Травня 2013 11:05
Дятли, такі схили треба кущами і деревами укріпляти, а не травичку сіяти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus