USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Це люди накидаються на собак, - захисники тварин у Луцьку

7 Листопада 2013 13:12
Окрім надання порад, що робити лучанам, якщо їх покусала/вкусила собака, директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук спробувала спростувати інформацію про напад на лучанку зграї собак.

Інформація про те, що на лучанку напала собача зграя, поширилась у ЗМІ вчора, 6-го листопада.

«Сама назва матеріалу суперечить його змісту, адже постраждала говорить, що собак було лише дві. Це не зграя. Можливо, навіть це домашні тварини, яких господарі випускають без догляду на прогулянку. Щотижня трапляються випадки, коли люди нападають на тварин. Лучани телефонують нам, аби допомогти в порятунку життя тварини, яке висить на волосині або просто повідомити факт гибелі чотирилапих від рук людини: собаки отруєні, порізані, скалічені, з відрубаними кінцівками…», - розповідає захисниця тварин.

Зі слів Дани Новарчук, коли до КП «Ласка» надійшов виклик з проспекту Відродження, інформації про постраждалу у них не було. Тому працівники підприємства забирали усіх тварин, які були у районі проспекту на той час. Проте мешканці будинків, зокрема під номерами 10 та 8, були категорично проти, щоб у них з двору забирали собак, оскільки запевняли: собаки - спокійні, стерилізовані і нікого не кусають. Жінки з дітьми та самі діти вибігли захищати собак. Єдину, кого передали до КП «Ласка», це собаку із прізвиськом Бася, проте лише на стерилізацію, самі ж мешканці забрали її до свого двору опісля операції. Та, незважаючи на різні ситуації, з проспекту Відродження, особливо біля школи № 18, вдалося забрати до КП «Ласка» 17 собак.

За останні вихідні, розповідає Дана Новарчук, були випадки, коли виклики зі скаргами громадян передавали до КП «Ласка» міліція та надзвичайники. Проте працівники підприємства швидше приїздила на місце події за правоохоронців. Так сталося на вулиці Гончара (собака, прикормлена мешканцями двору, гавкала на чужих) та на 40-му кварталі, де доводилося діставати тварину з люка.

До слова, дуже багато співчутливих лучан звертаються для того, щоб захисники надали допомогу тварині, яку збив автомобіль. Ми забрали викинутих на сміття цуценят.


Згідно з підрахунками, переконує директор підприємства, за рік у Луцьку зменшилася кількість безпритульних тварин з 3 тисяч до 2 100. А психологи запевняють, що велика увага ЗМІ до цього питання привернула до проблеми величезну кількість аудиторії, і тому деяким людям, які раніше зовсім не звертали увагу на безпритульних чотирилапих, здається, що в Луцьку ситуація з тваринами змінилася в гірший бік.

ЧОМУ СОБАЧІ ВЕСІЛЛЯ СТАЛИ «МАСОВИМИ»

За словами директора підприємства, нині в Луцьку більша частина самок є стерилізована, тому пси-самці в пошуках задоволення збігаються з усього міста. Раніше вони залишалися на своїх територіях і чекали коли «їхня дама» почне тічкувати. Тому під час «собачого весілля» зараз збільшилася кількість самців в окремих районах Луцька.

«КП «Ласка» докладає усіх зусиль. А Ви самі, лучани, допоможете? Контролюйте ситуацію у місті, телефонуйте до нашого підприємства, коли побачите зграю тварин, не чекайте, поки вони на когось накинуться. Якщо ви прикормили у себе в дворі тварин, то принаймні дозвольте КП «Ласка» простерилізувати і вакцинувати цих собак, не ховайте їх від ловців, адже наслідки від ваших дій, коли тварина почне «гуляти», можуть бути непередбачуваними, і часто тоді ви уже не схочете нести відповідальність за собаку. І найголовніше - не викидайте домашнього улюбленця на вулицю, зверніться до КП «Ласка» за допомогою», - закликає лучан Дана Новарчук.

ЯКЩО СОБАКА ВКУСИЛА ЛЮДИНУ - ЦЕ НЕЦІКАВО, ПРОТЕ ЯКЩО ЛЮДИНА ВКУСИЛА СОБАКУ ЦЕ - СЕНСАЦІЯ

Окрім того, директор підприємства наголошує: «Перші статистичні дані про укуси собаками почали вестися ще в Радянському Союзі. В часи Незалежності України система ведення даних удосконалювалася. Проте на той час жоден журналіст не писав, тим паче, не знімав на відео постраждалу людину від укусу. Всі журналісти вчили на першому курсі університету відому фразу: Якщо собака вкусила людину - це нецікаво, проте якщо людина вкусила собаку це - сенсація. І ніхто ніколи не порушував цю аксіому, всі знали: собаки кусають людей, проте це - не новина».

«Коли, нарешті, за проблему взялися і почали її вирішувати, героями усіх сторінок газет і відеопередач стають постраждалі від собак і ніде в цих матеріалах не розповідається, що зроблено для того, аби постраждалих не було зовсім, які тепер застосовуються технології відлову і куди звертатися в разі укусу тварин», - нарікає Дана Новарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Це правда Показати IP 7 Листопада 2013 13:33
живу на 33-му. Там ввечері з роботи дійти не можна. зграї собак бігають і "Скавінчать"
Таня Показати IP 7 Листопада 2013 13:40
Дана, уходи...
Кравчук Показати IP 7 Листопада 2013 14:21
Моє прізвище Кравчук і живу на вулиці Кравчука в будинку № 9.Кожен день я зустрічаюся по два рази і ранком і ввечері з бродячими собаками. З якої сторони не йдеш - скрізь вони ганяють і гавкають: між будинками №7, №3 і №5 по вул.Кравчука, на спортивній площадці між 11 ЖЕКом та 25 школою, а що вже робиться в "Собачому" парку біля ЗАГСу: страх і "ужас"!!!
Хі-хі Показати IP 7 Листопада 2013 14:38
Дана, ти дискредитуєш своєю діяльністю саму ідею створення притулку і збирання коштів на старому ринку. Проїдься по місту і подивися що робиться. Кому ти втираєш?
ДАНІ Показати IP 7 Листопада 2013 15:05
На ГПЗ зграї собак бігають! Притулок близько, вони втікають саме на ГПЗ! Трубки Дана не бере, коли їй дзвонять... От і повідомляй! Кожного дня цілі зграї гоняться. ВОни ж їсти хочуть! А багатьом всеодно. До чого тут прикол журналістський про сенсацію? То не смішно.
Anonymous Показати IP 7 Листопада 2013 16:37
неоднократно писал в похожих новостях про этих бездомных собак !!!убрать с улиц ИХ ВСЕХ НУЖНО куда нибудь !!! и вообще они как тараканы плодятся ... хоть это и животные но они агрессивные, как говорил Сталин - РАССТРЕЛЯТЬ всех собак
,, Показати IP 7 Листопада 2013 20:31
Дана гавкають а караван іде працюйте в тому ж напрямку і Бог Вам віддячить за самопожертву а ці гавкали нехай самі спробували б попрацювати ніде в світі нема бездомних собак в такій кількост може то в нас самих причина і треба подумати спільно як з ціеі проблеми вийти
сьома Показати IP 8 Листопада 2013 13:10
тим захисника собак по голові надавати треба і кинути в реальну ситуацію щоб на них зграя напала,але скоро думаю просто перехожі почнуть відстрелювати тих собак якщо ситуція незміниться
ирина Показати IP 8 Листопада 2013 13:56
Ці бездомні собаки значно кращі за людей, таких наприклад, як ті що тут пишуть. А надавати тобі треба по голові "сьома", можливо жалості і співчуття наберешся! Вічно жити не будеш, а в принципі таких як ти на світі і не потрібно!!!!!!!
лучанка до ирина Показати IP 3 Січня 2014 00:11
На Бульварі Дружби Народів ,біля м"ясної точки і вдень страшно ходити,не кажучи про вечір.Там більше 10 собак бігає.Якщо ви такі жалісливі,то візьміть їх собі по десятку додому.Треба з цим боротися,якщо нема іншого виходу,то усипити.
депутат Показати IP 8 Листопада 2013 18:25
"Згідно з підрахунками, (ЯКИМИ САМЕ ПЫДРАХУНКАМИ,НОВАРЧУК??? ТВОЇМИ ОСОБИСТИМИ - ЧИ ТВОЇМИ ВИГАДАНИМИ??? )переконує директор підприємства, за рік у Луцьку зменшилася кількість безпритульних тварин з 3 тисяч до 2 100. А психологи запевняють,(ЯКІ ПСИХОЛОГИ, НОВАРЧУК???) що велика увага ЗМІ до цього питання привернула до проблеми величезну кількість аудиторії, і тому деяким людям, які раніше зовсім не звертали увагу на безпритульних чотирилапих, здається, що в Луцьку ситуація з тваринами змінилася в гірший бік (ТАК НОВАРЧУК ВЖЕ СТВЕРДЖУЄ, ЩО СОБАКИ НА ВУЛИЦЯХ - ЦЕ МАСОВІ ГАЛЮЦИНАЦІЇ???)
алла Показати IP 8 Листопада 2013 18:26
безпритульна собака ніколи не вкусить.в неї немає господаря -і тому вона шукає порятунку у нас у людей довірливо заглядає в очі-чекає може хтось погудує. мою доньку одного разу покусав домашній собака.тварин вона не перестала любити -знає всіх бездомних на 40-му кварталі і ніколи не виникало зними проблем
маша Показати IP 8 Листопада 2013 18:31
дана організуй таким скептикам поїздку на притулок хай не плескають язиками а допоможуть -лайно поприбирають водички нальють.ато судити легко а зробити щось реальне правдолюбці ви наші..
саша Показати IP 8 Листопада 2013 18:36
я з ковеля -у нас собак відсрілюють!!у вересні возив двох собачок на притулок на стерелізацію собачки на притулку вгодовані ситі напоєні.чого вам люди треба!!!а може тих триста собак випустити у місто!!
лучани Показати IP 8 Листопада 2013 18:40
спасибі дані за її працю!!!нехай бог дає здоров"я її ворогам бо їм не позубам ій нашкодити.притулок у луцьку визнали найкращим в україні.процвітайте дана ви і ваша справа
комент Показати IP 8 Листопада 2013 18:57
чому проблемою безпритульних собак не займаються професіонали - ветеринари, екологи, кінологи, зоологи міста? мер чекає, щоб собаки когось насмерть загризли? присутнісь собак на вулмицях - ТО НЕ Є НОРМА В ЄВРОСОЮЗІ, КУДИ УКРАЇНА ТАК ПРАГНЕ! поки бездомні пси будуть на вулицях - доти будуть напади і звірства над собаками! якщо місцева влада не може захистити людей і дітей - люди змушені оборонятись самі! місце собак - в притулках або у родинах , і без варіантів!!! а стерилізація сук - лише підвищує їх агресію, особливо в несприятливих умовах (голод, холод)!
Дана Новарчук Показати IP 8 Листопада 2013 20:25
Прокро що депутати не називають свого імені, я завжди щира і операюсь на реальні досліди, а не вигадані, журналіти із цього інтернет видання скороти мою відповідь. я чітко вказала назву органзацію щодо досліджень і навть призвище прихолога. Мені прикро чути стільки агресії в серцях у людей. Злість, ненависть і агресія призводять лише до руйнування, а діяльність мого підприємства передбачає щасливе, комфортне і безпечне майбутнє для жителів нашого міста і справедливе гуманне ставлення для менших чотирилапих проте теж жителів міста, які як маленьке кочівне плем’я заселилось, через нашу безвідповідальність, на наших вулицях
Гість до Дана Новарчук Показати IP 8 Листопада 2013 21:04
Чому у людей так багато злості і негативу??? Такий людей як Дана варто тільки пошукати - вона віддана своїй роботі і до нестями любить тварин, постійно щось придумує, щоб полегшити їм життя, і відношення людей до них. Даночка бажаю тобі терпіння і підтримки.
AHHA Показати IP 8 Листопада 2013 21:00
Дякую Дані Новарчук і нашому меру Миколі Ярославовичу за те, що робиться активна робота по зменшенню кількості безпритульних тварин гуманними методами. А замість того, щоб жалітися в інтернеті, краще б допомогли!
Дмитро Показати IP 8 Листопада 2013 21:22
Знаю, яку нелегку роботу виконує Дана. Особисто був присутній на відлові. Хочу подякувати директору КП Ласка, її команді(ловцям). І велика подяка міському голові за те, що організував таке підприємство
Андрій Показати IP 8 Листопада 2013 21:33
Стерилізація - це єдиний правильний вибір. Адже в Європі це допомогло. Просто в нас люди звикли, що хочуть все і відразу.. Дана і КП "Ласка" - ви молодці, продовжуйте в тому ж дусі і побільше вам помічників у вашій непростій діяльності..
для Андрія і інших) до Андрій Показати IP 9 Листопада 2013 15:30
так ти видно просто в Європі не бував) в жодній країні, де собак на вулицях ПРОСТО НЕМАЄ - НЕ ПРОВОДИЛИСЬ ТАКІ ЕКСПЕРИМЕНТИ з викиданням собак з притулку назад на вулиці. так, собак стерилізують - але по вулицях назад не розвозять! такий собі "собачий трансфер" за бюджетні кошти!
Олег до для Андрія і інших) Показати IP 9 Листопада 2013 18:11
Через декілька років у мість теж не буде бездомних собак.Всіх пролстерилізують та не будуть народжувати тварини.І буде дефіцит в цуциках.В Європі цим займаються десятимліттями.а Луцьк тільк п"ятий рік.Не заважайте Дані Новарчук працювати.а допоможіть.
тобі з Польщі до Олег Показати IP 10 Листопада 2013 12:53
такі казочки нам вже співала Новарчук 5 років назад - коли собак почали стерилізувати. в Польщі проблему бездомних псів вирішено за 5 років - і це вважається довгим терміном. Саме там собак не випускали назад на вулиці. а наші депутати катаються в Польщу невідомо для чого-краще ж б позитивний досвід перейняли, а не експерименти над лучанами проводили "під дудочку Новарчук")
Олег до для Андрія і інших) Показати IP 9 Листопада 2013 18:11
Через декілька років у мість теж не буде бездомних собак.Всіх пролстерилізують та не будуть народжувати тварини.І буде дефіцит в цуциках.В Європі цим займаються десятимліттями.а Луцьк тільк п"ятий рік.Не заважайте Дані Новарчук працювати.а допоможіть.
Тарас Показати IP 9 Листопада 2013 00:07
Найперше хочеться сказати, що відразу видно з коментарів, у кого перемагає в свідомості тваринне а у кого людське:-):-) Бездомні собаки це результат недолугої діяльності людини..отже, це є проблема наша спільна - а методи вирішення цієї проблеми - то вони відбивають рівень нашого розвитку як суспільства
Микола Показати IP 9 Листопада 2013 16:01
По такій логіці всіх людей треба знищити тільки через те, що серед них є вбивці, наркомани та маніяки, котрі заважають суспільству... - люди, просніться - це ж дико... Тим, хто пише гидоту тут, скажу просто - закон бумеранга ніхто не відміняв... от і думайте потім: "А за що це все мені, Боже, невже я це все заслужив(ла)...???" і так далі. І на останок, - собака - єдина істота на світі, котра людину-господаря любить юільше за себе...
Алла Муляр Показати IP 9 Листопада 2013 18:06
В нашому місті дуже гарно стоїть питання з бездомними тваринами.Поїдьте в Донецьк.Луганськ.Київ та побачите які зграї безпритульних собак бродять містом.А у нас у Луцьку за допомогою мерії та комунального підприємства "Ласка" проводиться дуже клопітка та правильна робота.Ви не думаєте.що по місту бігають домашні собаки.Господарі цих тварин не хочуть гуляти зі своїми улюбленцями і випускають їх на вулицю.а перехожі думають.що це бездомні.От я була свідком у нас на ву.Перемоги їхав велосипедист.йому не дали проїхати зграя домашніх тварин.Декількох тварин я кликала.тому.що впізнала і господарів знаю.Це не значить.що Дана Новарчук повинна бігти та ловити цих тварин.А потім до нас на ринок приходять господарі тварин та скаржаться.що їхню тварину забрали в притулок.Як могли так поступити з улюбленцем? То ж прошу господарів тварин торшки думати.що вони роблять і як потім будуть дивитись людям в очі коли їхня тварина покусає когось.
ГУМАНІСТ Показати IP 9 Листопада 2013 18:18
Закликаємо всіх до того.щоб стерилізувати тварин.Якщо не можете роздати. то гуманніше зробити невеличку операцію тварині.щоб не було проблем у ВАС та у нас.Тварина такі операції переносить добре.Уже на другий день бігає.А у господарів зменшуються проблеми куди діти приплід.Це не вихід комусь підкидати приплід.На небі все видно.І не гарно творити добро чужими руками.
Марія Показати IP 10 Листопада 2013 10:03
безпритульні собаки-це соціальна проблема. ЦЕ-БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. жорстокість та байдужість нашого суспільства. Дана робить добру справу, але зразу ця проблема не може вирішитися, але люди можуть більш відповідально ставитися до тварин, не розмножувати зайве потомство , поважати погляди інших людей та тим самим сприяти вирішенню проблеми..
НАПАД СОБАК БІЛЯ 21 ШКОЛИ!!! Показати IP 12 Листопада 2013 16:10
НАШУ ЗНАЙОМУ ПОКУСАЛИ СОБАКИ КІЛЬКА ДНІВ ТОМУ - БІЛЯ 21 ШКОЛИ!!! ВОНА ТЕЖ В ЛІКАРНІ ОТРИМУЄ УКОЛИ!!! ШАНОВНІ ЖУРНАЛІСТИ, ЯКИМ ЧИНОМ МОЖНА ДО ВАС ЗВУРНУТИСЬ - ЩОБ ВИ ВИСВІТЛИЛИ ЦЕЙ ВИПАДОК ТЕЖ?
Редактор до НАПАД СОБАК БІЛЯ 21 ШКОЛИ!!! Показати IP 12 Листопада 2013 16:46
Телефонуйте 78 22 02!
Анонім Показати IP 21 Квітня 2016 14:22
біля зз-37 гуртожитку бігає зграя великих собак ведеш дитину у садок а вони гачать і кидаються куди звертатись не знаю чи чекати щоб когось покусали а вакцин нема від сказу шановна наша владо робіть хоть щось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus