USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Цьогоріч на Ковельщині у ДТП загинуло 13 людей

11 Листопада 2016 12:51
Упродовж 9 місяців поточного року, згідно статистичних даних, на території міста Ковеля та Ковельського району зареєстровано 224 дорожньо-транспортні пригоди, з яких без потерпілих – 136, з потерпілими – 88 пригод, 104 особи травмовано, 13 – загинуло.

Про це повідомила заступник керівника Ковельської місцевої прокуратури Наталія Ткачук, - інформує ПроКовель.

Упродовж 9 місяців поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 100 кримінальних правопорушень у сфері порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, складено 404 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, з яких 140 протоколів – за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Згідно з вимогами статті 286 Кримінального кодексу України за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, порушник карається штрафом від 3400 гривень до 8500 гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобам на строк до трьох років або без такого.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Однією з обтяжуючих обставин даного кримінального правопорушеня є вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Крім того, статею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також за передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів. Таку ж відповідальність тягне за особою відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

За санкцією вказаної статті встановлено адміністративне стягнення у вигляді штрафу на водіїв у розмірі 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі 10200 грн.

Повторне протягом року вчинення будь-якого з цих правопорушень тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 20400 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі 20400 грн. з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus