USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч на Волині – 16 випадків сказу тварин

18 Серпня 2009 16:42
На Волині цьогоріч, станом на 31 липня, зафіксовано 16 випадків сказу тварин. На щастя, жодна людина інфікована не була. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів заступник начальника головного управління ветеринарної медицини Волинської ОДА Анатолій Тимофіюк.
 
Усього з початку року на Волині зареєстровано 16 випадків сказу тварин: 7 лисиць, 5 котів та 4 собак, – розповів Анатолій Тимофіюк. «Хворих тварин фіксували у Володимир-Волинському, Шацькому, Любомльському, Іваничівському, Горохіському районах та Турійську. Люди заражені сказом, на щастя, не були», – сказав він.
 
Довідково:
Сказ – гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Сказ віднесено до особливо небезпечних хвороб.
Головною ознакою захворювання диких тварин є зміна поведінки, насамперед, втрата відчуття страху. Звірі втрачають обережність і вдень з’являються в населених пунктах, нападають на людей і тварин.
При несвоєчасно проведених щепленннях, котрі здійснюються після укусу інфікованої тварини, хвороба закінчується смертю. Щорічно в Україні реєструється понад 100 тисяч осіб, котрі звернулись у медичні заклади з приводу укусів тваринами, з яких 60 % отримують направлення за показниками підозри інфікування сказом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus