USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Цими вихідними у волинських копанках втопилися дві людини

6 Липня 2009 16:50
Цими вихідними двоє волинян втратили життя у ставках. Зокрема у суботу, 4 липня, під час відпочинку на ставку поблизу села Волошки Ковельського району потонув 44-річний місцевий житель, а наступного дня на ставку поблизу райцентру загинула 32-річна ратнівчанка. Про це 6 липня повідомляють «Волинські Новини».
 
За повідомленням центру пропаганди ГУ МНС України в області, від початку літа на Волині потонули двадцять чотири людини, з яких двоє – діти. Тільки упродовж кількох липневих днів втопилися десятеро дорослих та двоє дітей. А загалом з початку року жертвами води стали 34 людини, з яких троє – діти.
 
У суботу, 4 липня під час відпочинку на ставку поблизу села Волошки Ковельського району потонув 44-річний місцевий житель, а наступного дня на ставку поблизу райцентру загинула 32-річна ратнівчанка.
 
Практика засвідчує: найчастіше до трагедій на воді призводить елементарна недбалість, нехтування безпекою та вживання спиртних напоїв під час купання та риболовлі.
Безпека на багатьох волинських водоймах далеко не в ідеальному стані.
 
Низка рейдових перевірок, здійснених працівниками Головного управління МНС України у Волинській області засвідчила плачевну картину на узбережжях багатьох акваторій області. У Любешівському, Камінь-Каширському, Старовижівському, Локачинському та Любомльському районах недостатньо сезонних рятувальних постів з необхідним обладнанням. І навіть у Шацькому районі, на території якого налічується 22 озера, функціонує значна кількість баз відпочинку, чимало наметових містечок та оздоровчих закладів, де щороку відпочивають не тільки українці, але й іноземці, гостро постала проблема безпечного відпочинку на воді.
 
Ще у травні працівники держінспекції цивільного захисту та техногенної безпеки облуправління МНС України в області спільно з органами місцевої влади провели перевірку готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Шацького району. Результати показали: питання підготовки водних об\'єктів до безпечного їх використання під час купального сезону належним чином не вирішені.
 
А поблизу озера Світязь не створена достатня кількість сезонних постів та постійно діючої аварійно-рятувальної станції. В урочищі «Гряда» створений лише один сезонний рятувальний пост, територія обслуговування якого недостатня для берегової смуги. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus