USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У ДТП загинув відомий волинський краєзнавець

16 Лютого 2015 14:02
Сьогодні вночі автомобіль смертельно травмував відомого волинського краєзнавця Петра Заклекту. Сталося це орієнтовно в половині четвертого на автодорозі Володимир-Волинський-Нововолинськ.

Невідомо, що о такій порі Петро Заклекта робив на автодорозі. З місця аварії водій не зник. Наразі слідство з’ясовує усі обставини ДТП.

Петро Михайлович Заклекта був багаторічним директором Володимир-Волинського історичного музею, учнем краєзнавця Григорія Гуртового.

Народився Петро Заклекта 28 грудня 1944 року у селі Новосілки Грубешівського повіту на Холмщині. Заочно закінчив у 1972 році історичний факультет Луцького державного педінституту.

У 1967 році у Володимир-Волинському організовано музей «Народжені бурею», який знаходився при районній бібліотеці і Заклекта став його громадським директором. З його ініціативи до 100 річчя Агатангела Кримського місцевому педколеджу присвоєно ім'я видатного земляка. А ще ним зібрано матеріали про видатних земляків: художників Григорія Маковського і Миколу Рокицького, професора-медика Олену Хохол, народного артиста УРСР Олексія Омельчука, професора-селекціонера Євгена Бобка, фізика Стефана Стубелевича.

Завдяки Петру Заклекті експозиції Володимир-Волинського історичного музею поповнилися 5 тисячами експонатів. Його перу належить чимало краєзнавчих заміток і статей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
З княжого Показати IP 16 Лютого 2015 14:04
світла память! чудернацький був дядько
волинянин Показати IP 16 Лютого 2015 21:48
був неодинарною особистістю,жаль,земля пухом
йолка Показати IP 16 Лютого 2015 22:49
да... чудернацький чоловічок! вічная память!!! як би не пяненький був то ще б поклигав трохи а так, шоферину жаль матиме неприємності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus