USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Дубні врятували від суїциду двох студенток-учасниць «гри»

20 Лютого 2017 09:40
Завдяки спільним оперативним діям працівників поліції та служби безпеки України в Рівненській області вдалося врятувати двох 19-річних дівчат, які були учасниками суїцидальних груп. Дівчата вже встигли виконати перше «завдання» - запросили в групу 50 друзів.

Про це повідомили у прес-службі рівненської поліції.

Як відомо, уже понад два роки в соцмережах діють спільноти, які закликають підлітків вступити в небезпечну гру, результатом якої має стати самогубство. Лише нещодавно кіберполіція активно почала повідомляти українців по небезпечні «групи смерті».

За оперативною інформацією СБУ у Рівненській області, працівники поліції навідалися до гуртожитку одного із навчальних закладів міста Дубна. За місцем проживання поліцейські виявили одну із студенток, жительку Здолбунівського району, із тілесними ушкодженнями, а саме порізами на руках із своєрідними написами.

У ході спілкування із дівчиною стало зрозуміло, що вона є учасницею групи, яка штовхає підлітків до суїциду. Крім того, дівчина розповіла й про свою одногрупницю, яка теж брала участь у грі.

Дівчата вже виконали два завдання та очікували наступного, яке мало прийти на мобільний о 22 годині. Правоохоронці зателефонували подрузі студентки та поспілкувалися з її батьками.

Працівники поліції провели відповідні бесіди, після яких дівчата самостійно заблокували сторінку зловмисників.

Серед вказівок адміністратора була вимога запросити в групу 50 товаришів, яку дівчата успішно виконали. Наразі проводяться слідчі дії щодо встановлення інших осіб – жителів Рівненської області, що беруть участь у подібних схемах.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку виявили групу підлітків, які почали небезпечний квест «Синій кит» з самогубством гравця в кінці. Про виявлене уже повідомили у департамент кіберполіції.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ГРУПИ СМЕРТІ» У СОЦМЕРЕЖАХ: ПОРАДИ БАТЬКАМ ВІД ВОЛИНСЬКОГО ПСИХОЛОГА

У поліції проводять перевірку та закликають усіх, хто володіє будь-якої інформацією про участь дітей у подібних групах, негайно звертатися за номером телефону «102».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 20 Лютого 2017 10:18
У Дубні.........!!!!!!!!!!!????????????ПИСАТИ.
Анонім до Лучанка Показати IP 20 Лютого 2017 13:22
Дубно — Дубна, Дубном, у Дубні. [Український правопис. — К.: Наукова думка, 2015. — С. 126-150.]
Петя Показати IP 20 Лютого 2017 10:28
Така нація зараз чи що? Що нема що робити молодим людям?А батьки нащо ? Не розумію як можна так своїх чад не контролювати нехай роблять що хочуть а батьки собою зайняті?????????
Циган Показати IP 20 Лютого 2017 12:24
У Луцькі. У Рівні
Анонім Показати IP 20 Лютого 2017 13:39
Люди добрі 19 років це не 13-14 , що в них в голові замість мозгів щоб таким займатись , маразм крепчаєт , і це майбутні дружини і мами, що вони навчать своїх дітей, я в шоці !!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus