USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Любомлі з кранів декілька днів тече іржава вода

11 Січня 2017 20:41
У Любомлі вже кілька днів з кранів тече вода жовто-коричневого мутного кольору. В Любомльводоканалі кажуть, що така ситуація сталась через перемерзання труб й, щоб ліквідувати наслідки цього, доведеться чекати аж до відлиги, - повідомляє Кордон.

Жителі міста нарікають на роботу мерії та комунального водопровідно-каналізаційного підприємства, які не повідомили населення ані про причини негараздів, ані про їх тривалість. Люди бояться вживати кольорову воду й не можуть навіть в ній помитися чи попрати речі.


В такому становищі любомльчани вже 4 дні. 11-го січня вода в будівлях з регулярним стоком посвітлішала (подекуди навіть стала нормальної консистенції).
"Оcь чим ми вмивaємcя. Хочa це вже не новинa", - пишуть у соцмережі ВКонтакті мешканці Любомля.

"Ми перепрошуємо в людей. На різдвяні свята стався форс-мажор. Через сильні морози десь перемерзла труба. В зв’язку з цим шматки льоду позакупорювали водопровід, фільтри позабивалися. Тож вода наразі не очищується належним чином. Ми мусимо чекати відлиги, аби промити її. Це може бути два-три дні. За низької температури нічого фізично не зможемо зробити.”- пояснив майстер Любомльводоканалу.

Він також додав, що в трубах вже наявна жовта вода. Тому необхідно не лише відновити функціонування фільтрів, але й щоб відбувся стік застоєної рідини з кранів у домівках.

"Воду вживати й зараз можна. У неї не потрапили надшкідливі речовини. Просто у ній великий вміст заліза, який в цей момент не фільтрується. Через це вона має мутно-коричневий чи жовтуватий відтінок”, – додав майстер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Січня 2017 22:11
а нещодавно на якомусь центральному українському каналі показували та сміялися, що у вражих москалів тече ржава вода...
Ксенія Показати IP 11 Січня 2017 22:52
І така ситуація не тільки в Любомлі.Приміром у селі Гірка Полонка,що поряд з Луцьком,вже не перший день і не перший місяць тече ржава вода,а якщо сказати точніше,то капає і за все це неподобство з людей регулярно здирають платню.Та люди там ні помитися,ні одяг попрати не можуть і казати про те,що ось це,що називається водою,можна вживатіи в їжу може тільки справжній бовдур. Це знущання над людьми.Може,хтось порадить,куди звернутися,щоб нас почули,а то ніде в селі знайти правди неможливо.А,може,хтось із вельмишановних наших вельмож накінець піднімуть свої дупці і хоть трішки ними пошевелять і з"ясують цю ситуацію і чому безкарно отруюють людей??????????? Від імені жителів села прошу допомоги.
Анонім до Ксенія Показати IP 12 Січня 2017 12:55
збирайтесь селом , запрошуйте санепідстанцію. нехай зроблять аналіз води, дадуть висновок. потім позов до суду на водоканал. будуть впиратись - страйк по-італійськи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus