USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луганську підірвали джип ватажка бойовиків Плотницького. ОНОВЛЕНО

6 Серпня 2016 10:35
Невідомі особи підірвали автомобіль ватажка угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. Вибух стався вранці в суботу, 6 серпня в контрольованому проросійськими сепаратистами Луганську. Про повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на сайт сепаратистів «Луганський інформаційний центр».

Сам Плотницький отримав контузію, мінно-осколкові поранення печінки і селезінки й перебуває у лікарні у важкому стані.

«Глава «ЛНР» Ігор Плотницкий сьогодні вранці отримав поранення в результаті потужного вибуху, який стався поряд з його автомобілем. «Глава республіки» госпіталізований в одну зі «столичних» лікарень», – йдеться в повідомленні.

Згідно зданими луганських сепаратистів, замах стався на перехресті вулиць Карпінського та Ватутіна. Під час вибуху також поранено декілька осіб, пошкоджено фасади прилеглих будівель, зауважили в угрупованні. «Тривають слідчі дії», – додали сепаратисти.

Про вибух повідомляють очевидці інциденту у соцмережах.

"О 7:53 прогримів вибух на кварталі Молодіжному, біля "Ітаки" підірвали або світлофорний стовп, або "Ланд Крузер" ("Крузер" стоїть там). Весь інтернет-простір Луганська гуде про замах на Ігоря Венедиктовича Плотницького. Поки інформації мало", - написав на своїй сторінці у Facebook користувач Андрій Хунтаренко.





Пізніше екс-регіонал Олег Царьов на своїй сторінці у Twitter заявив, що стан Плотницького важкий, і звинувачує в події "українських диверсантів".




Згодом у мережі з'явилося відео понівеченого авто Плотницького після вибуху:



У ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького діагностували пошкодження життєво важливих органів. Про це із посиланням на джерело в лікарні пише "Інтерфакс".

"За результатами діагностики встановлено, що у Плотницького мінно-осколкові поранення, зокрема, печінки і селезінки", - розповів інформатор. Згідно зданими джерела, лікарям вдалося стабілізувати стан ватажка "ЛНР".

"Йому проведена екстрена операція, яка минула успішно. Потім Плотницкий був переведений у палату інтенсивної терапії", - додали у лікарні. У так званій "Генпрокуратурі ЛНР" інцидент кваліфікували як теракт.

Ігор Плотницький називає себе головою так званої «Луганської народної республіки», територій, незаконно захоплених в ході бойових дій проросійськими сепаратистами на території Луганської області України. В Україні це угруповання вважається терористичним.

Збройні сили України не причетні до замаху на вбивство ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це сьогодні сказав на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, - повідомляє УНН.

"Українська сторона не причетна до цього замаху, оскільки це абсолютно позбавлено будь-якої логіки. І це абсолютно не вирішить жодного питання", - наголосив він.

Крім того, Олександр Мотузяник нагадав, що це не перший замах у "ЛНР".

"Ми пам’ятаємо резонансні замахи і на Мозгового, і на полковника російських військ Бушуєва, і на Павла Дрьомова. Тобто, власне, у боротьбі за владу методи цієї боротьби не міняються. Скоріш за все, це - внаслідок внутрішніх чвар, переділу якихось сфер впливу і, звичайно, боротьба за владу", - підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Марія Показати IP 6 Серпня 2016 11:12
Вже самі в себе почали деребан,потім скажуть що це диверсія ВСУ,закінчували би вже с невдалим проектом лнр днр,краще спокійно в складі Україна,отримати статус,російську мову,дорожню карту з РФ,і спокійно з братським російським народом жити в складі України,нема і бути не може республік,а плотницький нехай виздоровлює і робить висновки чи треба йому така влада,бо ж завалять якщо ще не завалили
Anonymous Показати IP 6 Серпня 2016 11:17
Собаці - собача смерть! Слава Україні! Ще й Царьова давно треба ліквідувати.
гриць Показати IP 6 Серпня 2016 18:23
Ну все, путін почав прибирати свідків. Спочатку крим перетворив в шматок округу, позбавивши автономії та фінансування, а головне впливу ним же за вуха притягнутих керманичів, тепер цих недоумків з псевдореспублік буде прибирати. Школа кгб, що казати, нема людини - нема проблеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus