USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку знову «полюють» на антиагітаторів

11 Жовтня 2014 16:41
Невідомі особи продовжують чинити тиск та перешкоджати діяльності активістів, які їздять Волинню та закликають не голосувати за депутатів Степана Івахіва, Сергія Мартиняка та Ігоря Єремеєва, які, зі слів активістів, підтримували так звані «криваві» закони 16 січня, що стало причиною масових вбивств беззбройних протестувальників на Майдані 19-20 лютого.

Нагадаємо, попередня поїздка в село Гаразджа закінчилась для дівчат-волотентерок шоком (в той же день, 3 жовтня, відбулася акція руху «ЧЕСНО», коли активісти завітали до нардепів, які голосували за закони 16 січня). Тоді група чоловіків всіляко перешкоджала їх діяльності, залякувала, а згодом взагалі відібрала скриньку з коштами, які пожертвували місцеві на АТО. На камеру чоловіки відмовились називати свої імена, зауважили, що вони «проходили повз». У прес-службі народного депутата Сергія Мартиняка, яка мала безпосередній стосунок до інциденту, не згодні зі звинуваченнями на їх адресу.

Цього разу молодики знайшли антиагітаторів у селі Тарасове Луцького району та викликали міліцію. Там активісти дали пояснення для правоохоронців, і активісти поїхали у село Боголюби - дві автівки з молодиками рушили за ними. Як розповів у коментарі виданню активіст організації «Автомайдан України» Олег Бондарук, схема дій так званих «випадкових» свідків дуже проста. Вони уважно слідкують за пересуванням антиагітаторів та телефонують у міліцію із заявою про те, що, буцімто, активісти вчиняють протиправні дії. Самі ж кажуть що вони – випадкові свідки.

Як розповіла одна з волонтерок, яка збирала гроші та продукти для бійців добровольчих батальйонів у Боголюбах, до приїзду міліції молодики чинили на них тиск, знімали автівку з антиагітацією на відео і фото. Проте, коли на місце приїхали члени «Автомайдану України» та «Автомайдану Києва», які саме гостювали у Луцьку, ті сиділи у своїх автомобілях та не наближались.
Коли прибула міліція, деякі з них підійшли ближче та говорили з місцевою жителькою, яка прийшла на захист нардепа Мартиняка. Проте варто було навести на когось з них об’єктив камери, як вони тут же відвертали обличчя.
Один з хлопців, які переслідували антиагітаторів, деякий час ховаючись за бусом автомайдану фільмував спілкування активістів з міліцією на відео.
З його слів, робив він це «просто так» і коментувати це відмовився.

Як розповіли правоохоронці, які прибули на виклик по дзвінку на «102», їм повідомили що у цьому місці ведеться агітація.

«А оскільки ви знаєте, що агітація у нас заборонена…так?», - розпочав розмову міліціонер.
Ці слова дуже здивували присутніх, тому активісти київського автомайдану Дмитро Карп та Катерина Кувіта поцікавився у правоохоронця, з яких пір в офіційний період виборчої кампанії агітація заборонена. Міліціонер, своєю чергою, щиро здивувався цьому.
Карп у розмові з правоохоронцем зауважив, що, згідно з чинним законодавством той не мав права вимагати пояснень від активістів. Адже, з його слів, у кримінально-процесуальному кодексі взагалі відсутня така процедура, як «пояснення». Міліціонер стояв на своєму і стверджував, що вже два роки він збирає пояснення таким чином.
Проте назвати пункт закону, який дозволяє йому це зробити, він не зміг.
Після словесної перепалки правоохоронці записали номерні знаки автівки, на якій був розміщений банер з інформацією про те, що Мартиняк голосував за закони 16 січня, та поїхали.
Згодом покинули місце пригоди і невідомі чоловіки, які викликали міліцію та ховали свої обличчя від камери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Ха Показати IP 11 Жовтня 2014 16:57
коментар було видалено
123 до Ха Показати IP 11 Жовтня 2014 17:04
запитай в канторі Мартиняка))) але відео безподобне де цей малий на телефон нишком знімає. бляха, геть як братва з 90-х - сємєчькі, базарчік чьотєнькій, дєлішкі мутниє
2222 до Ха Показати IP 11 Жовтня 2014 19:12
коментар було видалено
cаня Показати IP 11 Жовтня 2014 17:30
на 2.14 секунді видно того що в бейсику чітко! Торгує на Варшавці у першому ряді від Юванта чоловічим взуттям з лівого боку. Я одразу впізнав баригу!
123 до cаня Показати IP 11 Жовтня 2014 19:16
Дякуємо за інформацію! Ми обовязково його провідаєм ! Правий Сектор))))
Дончанин Показати IP 11 Жовтня 2014 17:59
"так звані «криваві» закони 16 січня, що стало причиною масових вбивств беззбройних протестувальників на Майдані 19-20 лютого." - Кто либо сможет мне объяснить, в чем именно заключается "кривавість" этих законов. Естественно, если отбросить то, что согласно этим законам КАЖДЫЙ журналист в ЛЮБОЙ свой публикации должен был указывать источник своего финансирования.
lol до Дончанин Показати IP 11 Жовтня 2014 18:16
Тобто, Заборона відвідувати футбольні матчі, заборона носити шоломи, заборона працювати ЗМІ без державної реєстрації, SIM-карти за паспортом - це по твоєму нормально ?? ОСЬ ЩО таке закони 16 січня !http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%BE_%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D1%83#.D0.97.D0.BC.D1.96.D1.81.D1.82_.D1.96_.D0.B7.D0.BD.D0.B0.D1.87.D0.B5.D0.BD.D0.BD.D1.8F
Дончанин до lol Показати IP 11 Жовтня 2014 18:30
Пожалуйста со ссылками на сайт ВР, где хранятся ОФИЦИАЛЬНЫЕ документы, с указанием конкретного закона и конкретных статей, а не на всякий бред, который может править каждый желающий. А ты САМ умеешь мозгами шевелить? Если бы умел, то не написал бы "Заборона відвідувати футбольні матчі". Иными словами, ты утверждаешь, что обсуждаемые законы ЗАПРЕЩАЛИ посещать футбольные матчи зрителям. Или я что либо неправильно понял?
Сума до lol Показати IP 12 Жовтня 2014 06:04
а что плохого в том, что Сим-карты будут покупаться за паспортом??!! Меньше бандючья будет пользоваться возможностями разводить. Ты же не возмущаешься на запрет тонировок стекол в авто в ЕС?
сума до Сума Показати IP 12 Жовтня 2014 18:32
сколько на сайте бандюковичей!!
Лось до Дончанин Показати IP 12 Жовтня 2014 13:11
А ти почитай, якщо нашу мову зрозумієш і, якщо освіта та інтелектуальний розвиток тобі дозволить зрозуміти:)
Петро Показати IP 11 Жовтня 2014 18:06
Ці невиховані люди перешкоджають агітації . Таких у владу точно не треба!
Анонім Показати IP 11 Жовтня 2014 18:17
коментар було видалено
руслана Показати IP 11 Жовтня 2014 18:37
так це дійсно перешкоджання агітації і все. нема чого було тим обом доказувати нахапалися слів з кодексі і розкидаються. міліционер теж виїхав і не міг пояснити толком чому. А всі вже давно знають за кого їм голосувати -по вчинках і діях але невихованість і тикати це низько для освідченних людей а для бидла це -стиль життя
свідок Показати IP 11 Жовтня 2014 18:50
..... ну, все зрозуміло..... Мартеняк, як і Єремєєв із Івахівим.... та зрештою і іншими мажоритарниками від Волині пройдисвіти ще ті... і Україна їм усім до с*аки..... Але **.. які ж у нас тупі менти?!?!?!?!? Ето шок..... Ну, натаскайте їх по законах -- хай не будуть такими тупими.... А то окрім я міліціонЄр і приїхав азобратись.... і двох слів до купи зв"язати не спроможні...
Ірина до свідок Показати IP 11 Жовтня 2014 19:01
По-моєму, ті мінтярники ще й соняшникове насуння лузали - а від нього розвивається недоумкуватість. А ті, що доручають їм такі справи - теж недалекі. Земляки, не голосуйте за таких недолугих кандидатів, як Мартиняк, Івахів та Єремеєв!!!
до Ірини Показати IP 11 Жовтня 2014 19:09
а за кого голосувати? хто ще так хоче набрати бабла як і Єремеєв івахів і мартиняк
321 Показати IP 11 Жовтня 2014 19:54
Ніби все правильно але люди гинули не з за мартиняка Іванівка і еремеева а з за тягнибидла і йому подібним
Тарас Показати IP 11 Жовтня 2014 22:15
Скільки вже можна за них голосувати і продаватись? Невже знову повториться те ж саме?
Правоохоронець Показати IP 11 Жовтня 2014 23:51
Агітувати мають право усі, головне, щоб на листівках були дані про замовника друку, тираж. А цього на листівках не було. Тож, якщо звинувачуєте когось у порушеннях, не порушуйте самі.
Знаючий Показати IP 11 Жовтня 2014 23:55
Хлопці, не тратьте гроші Москвича і Бондара даром! Ваші методи не підходять у 20-му окрузі, а лише налаштовують людей проти майданівців. Вже хто не звертав уваги на Мартиняка - звернув. Чим більше будете закликати не голосуйте - люди зроблять навпаки. Бо навідміну від інших кандидатів він багато зробив для округу за депутатства. А що зробили інші? Рейтинг Мартиняка росте
Панянка Показати IP 12 Жовтня 2014 20:44
!І це захисники закону! Абзац! Як же можна зихистити те, чого не знаєш? Все ж елементано просто - у виборчий період заборонено розповсюджувати інформацію без вказання замовника та місця виготовлення. То хто замовник листівок? Якщо ГО Автомайдан - нехай не бояться і вкажуть, як і те за чиі грошики банкет. Самі ведуть себе як дрібні злодюжки, бо боротися за закон протизаконним методом не камільфо, не камільфо......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus