USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких ДНЗ дітей годували напівфабрикатами та м’ясом без документів

31 Серпня 2015 13:20
Переможець тендеру з постачання м’яса у 2014 році до луцьких дитсадків привозив м’ясо невідомого походження. Місцева влада ці факти замовчує, а слідство, яке розпочате з цього приводу, кажуть, затягується.

Про це стало відомо під час брифінгу депутатської групи «Новий Луцьк», який відбувся 31 серпня.

Темою брифінгу стали питання харчування в луцьких садочках простроченими продуктами, приховування злочинів та бездіяльність влади.

Так, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, повідомив, що в місті цього року виявили зловживання у сфері харчування дітей у ДНЗ.

З його слів, у провадженні слідчого СВ Луцького МВ УМВС перебуває справа за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 227 КК України (умисне введення в обіг на ринку (випуск на ринок) небезпечної продукції).

Під час досудового розслідування встановили, що протягом 2014 року ФОП Олександр Понікарчик постачав у ДНЗ Луцька м’ясну продукцію невстановленого походження, без відповідних супровідних документів, що засвідчували б якість та відповідність ДСТУ. Згідно із законодавством така продукція не може бути використана для споживання в дошкільних навчальних закладах, оскільки не відповідає вимогам щодо безпечності продукції.

Також слідством встановлено, що вказаний підприємець є переможцем конкурсу із закупівлі м’яса, проведеного 19 лютого 2014 року управлінням освіти Луцької міськради.

Як, своєю чергою, зазначив депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, вказаний підприємець не є виробником м’яса, а закуповує його в інших виробників, зокрема Ковельської заготзбутбази. Згідно із документацією зазначеного підприємця, у 2014 році він поставив до ДНЗ Луцька 57 590 кілограмів м’яса свинини та 3 528 кілограмів м’яса яловичини на загальну суму 3 143 242 гривні. При цьому виробник Ковельська заготзбутбаза реалізувало підприємцю Понікарчику О.Л. у 2014 році 42 519 кілограмів свинини та 3 346,6 кілограма яловичини.

Тобто, підприємець упродовж 2014 року поставив 15 534 кілограмів свинини на суму 784 000 гривень невстановленого походження. Це зафіксували в довідці, наданій спеціалістом Державної фінінспекції у Волинській області.

Отже, замість яловичини дітям постачалася згадана свинина, крім того, м’ясо, яке привозили у ДНЗ, перш ніж потрапити у садочок, ще 5 днів лежало в магазині: підприємець привозив дітям м’ясо, яке не розкупили.

Також встановили, що підприємець під виглядом м’яса свинини постачав м’ясні напівфабрикати, які є значно дешевшими і містять жири, що недопустимі до вживання в дошкільних навчальних закладах. Крім того, ця продукція не була предметом закупівлі.

Ці факти та ще ціла низка зловживань були виявлені і зафіксовані спільними зусиллями працівників прокуратури та міліції. Також одержали висновки СЕС щодо якості та безпечності продукції.

Нині, інформує депутат Андрій Осіпов, вказана кримінальна справа перебуває в СВ Луцького МВ УМВС України у Волинській області. Але, зауважує він, вже тривалий час не завершується розслідування вказаного випадку.

«Працівники правоохоронних органів, Луцький міський голова та управління освіти Луцької міської ради не вживають заходів щодо припинення вказаних порушень, усунення небезпеки життю і здоров’ю дітей та припиненню постачань продукції сумнівної і небезпечної якості та походження. Ми переконані, що місцева влада навмисно приховала від громадськості вказані факти.

Також існують побоювання, що вказану кримінальну справу хочуть «спустити на гальмах». Ці факти Луцькому міському голові були відомі ще у березні. Чому міський голова не притягнув до відповідальності жодного працівника у сфері освіти, чому не розірвали договірні відносини з цим постачальником і чому міська влада не звернулася з позовом про відшкодування шкоди? Наскільки мені відомо, ця особа досі постачає продукцію в садочки», - пояснив депутат.

Відтак, члени депутатської групи «Новий Луцьк» публічно звернулися до прокурора Луцька та начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області невідкладно надати публічну інформацію про розслідування цієї кримінальної справи та дату направлення матеріалів до суду.

Луцького міського голову, своєю чергою, депутати просять організувати службове розслідування щодо вказаних вище фактів та поінформувати громадськість у скорочені строки щодо безпечності продуктів харчування в навчальних закладах Луцька.

Крім того, в міській раді депутати пропонують градоначальнику створити комісію з перевірки якості та безпечності продуктів харчування, до складу якої включити представників санітарно-епідеміологічної служби та громадськості. А комісія мала б проводити періодичні перевірки в ДНЗ та ЗОШ Луцька, без попереджень.

Крім того, на наступне пленарне засідання депутатська група підготувала проект рішення про дотримання санітарно-епідеміологічного законодавства в садочках Луцька. Оскільки, згідно з інформацією, якою володіють депутати, стан каналізації і устаткування садочків - у жахливому стані. Торік міський голова погодився, що проблеми з каналізацією садочків є, але в бюджеті цього року кошти, виділені на ремонт каналізації, – мізерні. А ремонтні роботи проводилися лише поверхово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 31 Серпня 2015 14:01
каструвати су..у постачальника
Корінь зла Показати IP 31 Серпня 2015 14:33
Романюк - негідник. заради грошей все на алтарь - здоров'я дітей і т.д.
лучани Показати IP 31 Серпня 2015 15:10
Чергова провокація.
Кореню Показати IP 31 Серпня 2015 16:15
Тут якась неув’язочка, кочумали наші доблесні депутати, а перед виборами почали активно боротися за народ. Вони ж наші обранці, то чому шукають крайніх, а не подбали щоб у наших діточок було усе добре.
ку Показати IP 31 Серпня 2015 17:06
Слава Україні с....у паршиві!!! Нічого святого б...ть с..чі шоб вам те бабло пуза поро***ло гади. ВН попрошу не видаляти мій коментар.
Василь Показати IP 31 Серпня 2015 17:48
Це вже має бути кримінал. Годі прикривати мера і його робітників. Вони ні чим не гребують. Вже заробляють на гнилому мясі в садочках. Це треба припинити. У відставку і під суд. Романюк - СТОП!!!!!!!!!
Волинь Показати IP 31 Серпня 2015 18:09
Скільки разів писав про розкрадання коштів ( ДЕСЯТКИ МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ) у навчальних закладах . Агов , прокурори, ревізори, депутати, партократи : перевірте освітні заклади, поверніть накрадені мільйони на ремонт будинків та доріг . У Мишковця запитайте про приписані "душі", котрі помагають красти зарплату. Дуже багато цікавого побачите, якщо будете перевіряти освітні заклади. Слава Україні !!!
за правду Показати IP 31 Серпня 2015 18:23
труіть той мер діток мясом недобрим а дітки йому не даються. жодноі дитини зотруенням в садках від мяса в лікарні за пять останніх років не поступало. і фактів не зафіксованно як в лікарнях так і санстанціі. але хіба то це головне...головне голосно крикнути щоб того мера пхнути ногою...а тоді може і глашатай заскочить в крісло мера...адже вибори ось ось...ось і вся правда подібних брифінгів
Редактору Показати IP 31 Серпня 2015 21:10
Чому ви цю інформацію не виставили в своїх триваліших рубриках, дали можливість інформації сповзти. Ви переконані, що ваші діти захищені від ...що вас обійде це... що ви маєте надійний шанс не втрати свою дитину чи дитину своїх близьких за такої пєдагогічної системи? Ні. Помиляєтесь.
Просто мама Показати IP 31 Серпня 2015 21:13
За дотримання санітарно-епідеміологічного законодавства депутати слідкують, а ліквідовувати проблеми доведеться батькам за власний кошт.
Торговий агент Показати IP 31 Серпня 2015 23:09
Працюя я в такій сфері. І є в мене діточки. Ходять в садочок, а Йосіпова чув, може з'їсти кого хочеш. А вот за м'ясо?????? Діти й правду не труїлись, а потім - шановні депутати. Скільки коштів виділено на харчування дитини????? Ідіть і по...ть на ці кошти хоча б в столові. І хвалить ср.. Ти Романюка один нормальний мер міста і то зафукали. ПОЗОР ЛЮДИ!!!! Йосіповська заказуха теми і все!!!!!!
Анонім Показати IP 8 Вересня 2015 12:29
Потрібно збільшити кошти,що виділяються на харчування дітей. Тоді і м' ясо нормальне можна буде купувати. Ну як можна повноцінно харчувати дітей за декілька гривень на день? І сміх і гріх!
Лучанка Показати IP 23 Жовтня 2015 16:31
У мене троє діток ходять у ДНЗ і я не можу зрозуміти цього чорного піару.!? Давайте мислити адекватно, чи ризикуватиме постачальник своїм імям доправляючи дітям не якісне мясо? Вибачте, але мені здається що людина яка зуміла побудувати власний бізнес, може з розумінням усієї ситуації віднестися до здоровя дітей. Мені особисто ця "заказуха" ніякої погоди не робить, як технолог я розумію що будь-яке мясо при приготуванні проходить термічну обробку. Я працювала з мясною продукцією, і хочу сказати тим мамам які вже ночами не сплять через даний інцедент, ламаючи собі голову чим це могли годувти їхню кровиночку, повірте те мясо яке їдять ваші дітки в садочку набагато безпечніше ніж те "свіженьке" яке ви купуєте для дому по супермаркетах і на ринку. Мене більш обурює те, що деякі батьки дозволяють собі вибирати своїй дитині, (немитими руками, і без санітарної книжки) із загальної каструлі готову до споживання продукцію, перебираючи які кращі!? І при тому що няня і вихователь заборонили це робити, тоді відкрито їм пригрозили, що зроблять їй проблеми, підуть у міськно і скажуть що з неї в садочку вимагають гроші за покращений догляд за її дитиною!!! Такі неадекватні батьки набагато страшніше ніж мясо сумнівної якості..... Вибори на носі, один політик гонить на іншого, а люди як ті барани.... один сказав бееее і стадо підхопило..... Соромно.... опуститись до такого...
Мама Показати IP 25 Листопада 2015 13:33
Краще б зробили прозору систему закупівлі продуктів... І не постачали б харчі нашим діткам по " заоблачним" цінам... Менше б брали відкати наші шановні керуючі , то б не було до них ніяких запитань. Перестаньте наживатись на дітях, майте хоч трошки совісті. Усіх грошей не заробите і на той світ з собою не заберете. Побійтеся Бога!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus