USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Новій Зеландії - другий сильний землетрус за добу

14 Листопада 2016 09:15
Другий сильний землетрус - магнітудою 6,2 - стався в Новій Зеландії. Про це повідомляє BBC.

Згідно з попередніми даними, в результаті першого землетрусу загинули дві людини.

Епіцентр підземних поштовхів знаходився приблизно за 90 км на північ-схід від міста Крайстчерч, яке сильно постраждало від землетрусу в 2011 році. Осередок землетрусу залягав на глибині 23 км.

Землетрус супроводжувався серією повторних поштовхів.

Через дві години після цього до берегів підійшла хвиля цунамі заввишки приблизно 2,5 метра. Влада встигла попередити населення і попросила залишити прибережні території.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, багато шкіл і підприємства в понеділок залишилися закритими. Припинено рух поїздів і поромів. Пошкоджено багато будівель.

Нова Зеландія входить в так зване Тихоокеанське вогняне коло. У цій області відбувається близько 90% всіх землетрусів планети і 80% найпотужніших з них.



Хвиля цунамі дійшла до узбережжя через дві години після поштовхів. Влада вказує, що перші хвилі можуть бути не найсильнішими.

Мешканців попередили перебратись у внутрішні райони країни або дістатись високих місць на узбережжі.

Згідно з даними місцевих ЗМІ, деякі перші хвилі мали висоту у кілька метрів, але влада попереджає про хвилі висотою п'ять метрів.

Високі хвилі очікують і в столиці країни Веллінгтоні.

У районах країни, які можуть постраждати від хвиль найбільше, вже евакуювали тисячі людей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus