USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Новій Зеландії в двох мечетях сталася стрілянина: 27 загиблих

15 Березня 2019 08:14
У місті Крайстчерч в Новій Зеландії невідомі відкрили стрілянину в двох мечетях. За попередньою інформацією, загинули 27 осіб.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Otago Daily Times.

У лікарні доставлено близько 30 поранених. На момент захоплення в будівлях залишалися близько 200 і 300 осіб відповідно.

За попередніми даними, озброєні люди увірвалися в розташовані поряд мечеті Аль-Нур і Линвуд Масджид після денної молитви. Вони заблокували виходи і відкрили вогонь по прихожанах.

Місцева поліція повідомляє про затримання одного з нападників. У місті можуть перебувати інші зловмисники. Жителів Крайстчерча просять не залишати свої будинки, скасовані заняття в школах.

Прем’єр-міністр країни Джакінда Ардерн заявила, що сьогодні – «один з найтемніших днів Нової Зеландії». Вона назвала цю подію «надзвичайним і безпрецедентним насильством».

Нападників щонайменше двоє. Як пише The New Zealand Herald, один із них протягом 17 хвилин записував усе на відео. Стрілець називає себе «Брентоном Таррантом» – це білий, 28-річний австралієць. Місцева поліція заявила, що знає про відео і працює над видаленням його із соцмереж.

Онлайн-трансляція почалася з того, що стрілець під’їхав до мечеті Аль-Нур, припаркувавши свій автомобіль на сусідній дорозі. На передньому сидінні, на задньому сидінні та у багажнику в нього було багато зброї та набоїв, а також каністри з бензином.

Чоловік озброївся, увійшов до мечеті та почав безладно стріляти. Він ходив від кімнати до кімнати, стріляючи, і декілька разів зупинявся, щоб перезарядити зброю.

Через три хвилини нападник вийшов з мечеті і пішов до своєї машини, стріляючи по автомобілях, що проїжджали повз. Він взяв більше набоїв і повернувся до молитовного дому, щоб перевірити, чи залишився там хтось живий. Він знову почав стріляти і продовжував це робити, коли вдруге вийшов на вулицю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus