USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В обстрілі консульства в Луцьку є російський слід, - СБУ

29 Березня 2017 13:05
У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів.

Про це стало відомо під час спільного брифінгу начальника управління Служби безпеки України у Волинській області Юрія Фелонюка та начальника ГУ НП в області Петра Шпиги щодо обстрілу консульства в Луцьку.

Як повідомлялося, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б.

Юрій Фелонюк офіційно назвав обстріл приміщення консульства терористичним актом, та підтвердив, що під відповідним провадженням було зареєстровано кримінальну справу.

«Протягом двох останніх місяців по всій Західній Україні ведуться провокаційні дії: наруга над польскими пам’ятками, а тепер постріли по консульству. Такі дії вигідні російським провокаторам, аби похитнути дружні стосунки України та Польщі», – заявив Фелонюк.

Своєю чергою, головний поліцейський Волині Петро Шпига розповів, що постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу. Між тим, місце, звідки був здійснений постріл, камери відеоспостереження не охоплюють.

Як з’ясувалось під час брифінгу, патрулювання території прилеглої до польського консульства здійснювалось поліцією лише в дений час, оскільки, коли укладали договір охорони, польська сторона відмовилась від охорони в нічний період часу, запевнивши, що вночі здатні власними силами обезпечити себе.

Наразі навколо території консульства поліція вдвічі посилила патрулювання.

«Ми вже маємо зачіпки у справі, та пропрацьовуємо версії. Наразі над розслідуванням працює група найдосвідченіших працівників ГУ НП спільно з СБУ та прокуратурою. Справа знаходиться під особистим контролем голови Національної поліції та Міністра внутрішніх справ України», - додав Шпига.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Всезнайко Показати IP 29 Березня 2017 13:12
Ага, і Волинську різню Путін організував... Брєд, легше всього всі злочини спихати на Росію, щоб нічого не робити.
Коза до Всезнайко Показати IP 30 Березня 2017 09:44
Ну чому Волинська різня - це спільна справа поляків, українців та НКВД. Тому цілком можливо, що й Путін. Нічого нового. Старі схеми цілком успішно працюють і зараз.
корінний лучанин Показати IP 29 Березня 2017 13:21
Українець! Слідкуй за штанами! Ці москалі і в штани можуть наробити..
НОНА Показати IP 29 Березня 2017 13:32
Це звичайний бандитизм і немає чого сюди політику точити. Треба займатися боротьбою зі злочинністю, а не придумувати виправдання своєї бездіяльності.
------ Показати IP 29 Березня 2017 13:36
Що робила недополіція цілу ніч ???? Розбито вітрини трьох банків розгромлене консульство !!!
123 до ------ Показати IP 29 Березня 2017 14:45
Понабирали по оголошенню тих сваршиків-поліцейських туп*х...
123 Показати IP 29 Березня 2017 13:42
Цікаво, а які резонансні злочини не мають російський слід? Такі в природі існують? Ще нічого невідомо, але слід вже чують...Вже як наркозалежність від цього сліду. Може він там і є той слід, але вже так набридло читати про це все, що тільки одне роздратування викликають оці миттєві версії про коварного агресора. Все рівно ніхто нікого не знайде, все спишуть на "вездесущого" Путіна і всі якби будуть вірити...
007 Показати IP 29 Березня 2017 13:48
А слід СБУ ніхто не розглядає як варіант??? А ДАРЕМНО...
!!!! до 007 Показати IP 29 Березня 2017 14:04
Молодець. Колись, в майбутньому, все стане на свої місця. А з російським слідом вже реально за...ли. Собака справить нужду - також російський слід. Спіймайте, заарештуйте, доведіть справу в судді, тоді і про сліди розказуйте. Щось пахне "заказухою"
Керівник відділу до 007 Показати IP 29 Березня 2017 14:24
За вами виїхали. Будь-ласка приготуйте гроші для сплати за витрачене пальне, та валізи з сухарями і цигарками.
Анатоль_ Показати IP 29 Березня 2017 13:59
Я в шоці! Конкретно!
3 Показати IP 29 Березня 2017 14:25
канєшно.а якже
Верховна Зрада Показати IP 29 Березня 2017 14:25
Вже всі нормальні люди зрозуміли,в якій країні ми живемо і хто прийшов до влади на крові молодих хлопаків,які мріяли про краще життя.Історія розтавить все на свої місця.Куди будете тікатим,ви.....,вас ніхто не чекає,навіть з грошима...
корінний лучанин до Верховна Зрада Показати IP 29 Березня 2017 14:51
Раніше як мріяти і починати щось руйнувати потрібно щось мати в голові і розуміти що і як ти хочеш побудувати на місці зруйнованого.
Любі свині Показати IP 29 Березня 2017 14:32
Давно не коментував... Але наболіло. Ясно навіть дядькові із села - за ніч у Луцьку - бомбування консульства, побиття вікон у банках - одна й таж група осіб... По - любому - рухались на авто по місту. Вночі. А вночі багато транспорту у місті? А вночі нарядам поліції не впало в око машина з компанією пацанят ? А вночі в місті камер зовнішнього спостереження немає? Якщо навіть іногородні - по любому в око впала би машина на трасах міжміських. Не хочу і не буду вчити спеців з СБУ ( про поліцію не говорю - там таких майже не лишилось ) як розкривати злочини такого штибу, але якщо не розкриють дані акції - велком у відставку!!!!
ганька Показати IP 29 Березня 2017 14:39
Як вже набридло те, що немічна влада все на когось спирає. А те, що зброї гуляє сотнями тисяч одинць по країні, чому СБУ не бачить? Патрійоти вже почали москалів в центрі києва відстрілювати; руйнувати польські поховання, то до чого тут моковський слід?
567 Показати IP 29 Березня 2017 14:43
Наші правоохоронці разом з СБУ або не вміють, або не хочуть працювати на випередження. Про те, що консульства будуть під прицілом було зрозуміло після перших випадків з пам'ятниками. Про те, що будуть псувати польські пам'ятники в Україні можна було здогадатись після перших антиукраїнських акцій в Польщі. Це не правоохоронна робота, не спецслужба - це "ямковий" ремонт.
Мєсний Показати IP 29 Березня 2017 14:46
" Це напевно слід Порошенка, там за консульством теріторію можна припорошити, вона велика і готове офісне приміщення тількі кришу підлатати "
Комерс Показати IP 29 Березня 2017 15:28
Це просто розбірки підприємців. Візовий переїхав в центр. Тепер і консульство переїде, є офіційна причина для цього. Орендну плату тепер буде отримувати інша особа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus