USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

У прокуратурі Луцька вказали на системні порушення міськради

12 Жовтня 2014 14:14
Одним із найбільш проблемних питань у місті нині залишається велика кількість випадків незаконного розміщення тимчасових споруд, що встановлюються у санітарних та зелених зонах, зонах проходження інженерних мереж та комунікацій, прибудови до багатоповерхових будинків, що здійснюються з порушеннями законодавства.

Про це повідомили у прокуратурі Луцька, де у п’ятницю, 10 жовтня, відбулась міжвідомча нарада з питань додержання в обласному центрі Волині законодавства в сфері містобудівної діяльності. Розпочинаючи нараду, прокурор міста Луцька Андрій Кучер зазначив, що прокуратурою обласного центру під час перевірок у цій сфері виявлялись непоодинокі порушення вимог закону.

Одним із найбільш проблемних питань у місті нині залишається велика кількість випадків незаконного розміщення тимчасових споруд, що встановлюються у санітарних та зелених зонах, зонах проходження інженерних мереж та комунікацій, прибудови до багатоповерхових будинків, що здійснюються з порушеннями законодавства. Поширеними є й порушення у сфері автодорожнього комплексу, коли на зупинках громадського транспорту, всупереч норм, встановлюються споруди ближче, ніж за 5 метрів до проїзної частини. На такі порушення документами реагування прокуратура уже неодноразово вказувала міському голові, між тим, навіть цьогоріч мерією і надалі приймались рішення про надання в оренду земельних ділянок для обслуговування торгівельних павільйонів, встановлених з такими порушеннями.

Не завжди посадовцями міської ради приділяється увага питанню наповнення місцевого бюджету коштами пайової участі забудовників в розвитку інфраструктури міста. У цій сфері посадові особи муніципалітету упродовж 2011-2013 років фактично бездіяли, що призвело до ненадходжень значних коштів. Зокрема, лише після початку прокуратурою досудового розслідування міською радою було укладено з ПП «Реммеблі» договір про пайову участь у розвиток інфраструктури міста на суму близько 4 мільйонів гривень, які уже сплачені в міський бюджет. У той же час, ще близько 30 об’єктів будівництва на території міста були прийняті в експлуатацію у минулому та поточному роках без сплати коштів пайової участі в розвитку інфраструктури міста. Також прокуратура міста виявила порушення кримінально-караного характеру під час облаштування дитячих майданчиків.

Так, Департаментом житлово-комунального господарства міської ради з приватним підприємцем уклало договір про закупівлю дитячого обладнання на загальну суму близько 56 тисяч гривень, яка була перерахована з бюджету. В подальшому підприємцем та комісією Департаменту ЖКГ складено акти приймання-передачі цього обладнання, якими засвідчено його встановлення. Однак, прокуратурою було виявлено, що частина обладнання відсутня, а бюджетні кошти фактично розтрачені. За цим фактом нині триває досудове розслідування. Підсумовуючи нараду, Андрій Кучер наголосив, що усі ці проблемні питання постійно перебувають у полі зору органів прокуратури, однак, для їх розв’язання необхідна скоординована співпраця правоохоронних органів, влади та органів місцевого самоврядування, аби усі лучани могли з впевненістю сказати, що проживають у насправді європейському місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
не хвилюйся Показати IP 12 Жовтня 2014 15:01
Прокурор хоче відкат. Депутат Никитюк носив "зелені" минулим прокурорам, які в складчину збирали так звані народні обранці (мать їхню в душу), а цьому, як стає зрозуміло, ще не перепало. Перепаде, не переймайся!
777 Показати IP 12 Жовтня 2014 15:45
Газети читайте ларками та будовами керуе женька кащей кум мера
Володимир Показати IP 12 Жовтня 2014 17:52
Прокуратурі - до якої держави належить Луцьк з червоно-чорним прапором біля міськради?
Романюх Показати IP 12 Жовтня 2014 18:12
а отдача под контроль Ереме Луцктепло и Водоканала но есесно не нарушение, то здобуток Майдана
Баба Яга Показати IP 12 Жовтня 2014 18:26
До 777 . А "кащей" - це хто? Чи, бува, не Ткачук Женя? Він - хороший хлопець, я з ним горілку пив.
888 Показати IP 12 Жовтня 2014 19:22
Ткачук Євген "хороший хлопець" хабарник, здирник, касир мера і наглядач. Чиряк у міській раді, який кришує сам лічно Романюк. Майдан в дії!!!!
123 Показати IP 12 Жовтня 2014 21:14
Прокуратура - це бізнес?!
Баба Галя Показати IP 13 Жовтня 2014 10:24
Цей Романюк виявився брехуном. Розказував який він порядний, а тут ось що відбувається.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus