USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Росії родичі масово шукають загиблих в Україні військових

26 Серпня 2014 14:27
У Росії родичі продовжують пошуки військових, які можуть воювати в Україні. Як пише видання Фонтанка.ру, сім'ї зниклих бійців налякані і намагаються з'ясувати причину зникнення у військових чинів, - інформує ТСН.

Раніше російський громадський діяч Олена Васильєва повідомляла у своєму блозі на сайті «Ехо Москви», що у Пскові 26 серпня оголошено загальноміський траур за загиблими в Україні місцевими хлопцями. При цьому спецслужби намагаються приховати справжнє місце загибелі військових.

Нагадаємо, українські військові захопили на Луганщині БМД-2 із документацією Псковської повітряно-десантної дивізії. Завдяки фотографіям документів та особистих речей військовослужбовців розгромленої роти псковських десантників, опублікованих українськими силовиками, вдалося встановити особи деяких із загиблих. Як повідомлялолся, втішати солдатських вдів у Псков приїжджав Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу.

Так, під Псковом були поховані два десантники. Журналістам вдалося поговорити з батьком одного із загиблих просто на кладовищі. "Син у мене тут лежить. Єдиний. В моєму полку служив", - сказав чоловік.

З його слів, він сам відправив "туди" свою дитину. "Хотів стати героєм! Як батько. Тільки батько вже відвоював своє. Десять років тому", - зазначив він. Батько загиблого десантника також звернувся до свого знайомого: "Фіг ти у мене куди поїдеш! Якщо тебе якась мавпа кудись буде відправляти, ти одразу телефонуй мені!"
При цьому чоловік додав, що в сусідній свіжій могилі похований Кічаткін Леонід Юрійович, який загинув "там же". "Там же, де ж ще. Вони тиждень там були. Шансів не було. Коли з одного боку мінометний обстріл, з іншого "Гради", - сказав він.

Також про долю своїх родичів турбуються і в інших російських містах. Офіцерська дружина Ольга Уразова бадьоро відповідає на дзвінок журналістів: "У нас все добре, мій чоловік живий і здоровий, він на навчаннях!". Про це вона знає від командирів псковської 76-ої ВПВ. Проте пізніше зривається і каже, що нічого не знає.

"Наших хлопців відправляли так терміново, що навіть не дали зібратися. Вони були на навчаннях під Псковом, а 15-16 числа їх схопили - навіть додому попрощатися не пустили", - розповіла жінка.

У Санкт-Петербурзі Олена Баранова також обдзвонила всю дивізію, щоб з'ясувати, де її син Андрій. Проте їй ніхто не може допомогти. Хлопець - строковик, йому, каже Олена, служити залишалося до 29 грудня. Після марних спроб дізнатися, чому він 10 днів не дзвонив, жінка звернулася до організації "Солдатські матері". "15 числа син подзвонив мені востаннє, - важко дихаючи, розповідає вона. - До цього у них були навчання десь під Псковом, а 15-го він дзвонить і каже: мамо, ми їдемо на навчання, не знаю, куди. Я зрозуміла, що кудись на кордон, заплакала. А він мені: мама, не плач, ми ж не в Україну".

Мешканка Санкт-Петербурга обдзвонила 16 номерів, серед яких був і військкомат у Виборзі, але їй нічого не пояснили. Своєю чергою, Сніжана Семакіна, яка живе в місті Глазові, теж нічого не може з'ясувати про сина. Правда, на початку розмови в цьому не зізнається: "Павло живий і все добре!". Але довго вихвалятись і у неї не виходить.

"Два дні сиджу вже, як наркоманка, на таблетках, - стверджує вона. - Я не знаю, що з сином. Я віддала сина Батьківщині, а куди ця Батьківщина його заслала і що там твориться - не знаю. Куди їх заслали, що там діється в цій Україні?"

Раніше повідомлялося, що під Псковом поховали двох десантників, які могли брати участь у військових діях на території України.

Інформаційне агентство Волинські Новини вже публікувало, що захоплені у полон силами АТО російські десантники розповіли про цілі свого перебування в Україні.

Нагадаємо, що 25 серпня бійці АТО захопили в полон десять військовослужбовців 331 полку 98 свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в\ч 71211).

Зокрема, один з російських військових зізнався, що визнає Україну суверенною державою і якби мав змогу, взагалі б не воював на її території. Російський сержант закликав владу Росії припинити засилати в Україну «хлопців». «Перестаньте. Не треба! Навіщо, це не наша війна. І якби тут не було нас, нічого б не було», - заявив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
аяяй Показати IP 26 Серпня 2014 15:23
их мужей,сыновей отправляют на войну,убивают а они все равно боятся сказать правду,настолько россияне запуганы и зазомбированы,матери жены да что же вы молчите покорно склонив головы?
123 Показати IP 26 Серпня 2014 20:49
Там з честю та гідністю завжди були проблеми. Під час чеченських війн вони втрачали спочатку сотнями, а потім тисячами і мовчали. Вони й зараз мовчатимуть. Вони звикли бути власністю своїх правителів.
патріот україни Показати IP 26 Серпня 2014 22:59
як би вони - рускі не виправдовувались - ведуть загарбницькі війни - в грузії, в нас, в придністровї а значить - загарбники, адже воюють на чужій землі, тому немає їм прощення, цим вилупкам, і їх квокам матерям, смерть їм і позор НЕНАВИДЖУ РАШИСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ КОЛОРАДІВ КЛЯТИХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus