USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинському монастирі повідомили про сепаратистів

9 Серпня 2014 09:27
Нещодавно декілька державних органів та міліцейських відділів Волині отримали інформацію телефоном від невідомої особи - жінки, яка запевняла, в Милецькому Свято-Миколаївському чоловічому монастирі на Старовижівщині, нібито, переховуються тридцятеро до зубів озброєних терористів зі Сходу України і вони збираються підірвати ковельський залізничний вокзал, - інформує Вісник+К.

Чутки швидко розлетілися поліськими районами і про оказію заговорили не лише в домівках волинян, а й в автотранспортних засобах, на базарах, в лікувальних установах. Перевірити достовірність інформації взялися правоохоронні органи.

Разом із начальником Старовижівського райвідділу внутрішніх справ Миколою Карпуком на територію обителі побував журналіст видання.

Тут звичне життя: хтось несе послух у полі, хтось - на господарчому дворі. Усі приміщення доступні для людського ока. Відчинені й двері обох храмів: літнього Свято-Миколаївського та зимового Преображенського. У готелі - ні душі. Жодної чужої людини в саду чи біля річки. На воротах ні засува, ні замка - про що також навигадували в народі. Тобто ніхто не збирається утаємничувати життя монастиря.

- В обителі нині мешкають 29 насельників, з них 20 монахів, - розповідає намісник архімандрит Леонтій (Бурко). - Є у нас і наймані робітники, але вони виконують свою роботу та повертаються додому. Правила в монастирі прості: паломники мають можливість перебувати в обителі три доби. Документи перевіряємо в усіх, щоб знати, хто і з якою метою приїхав у Мильці. На службі, звичайно, буває чимало чужих людей, але після неї всі роз'їжджаються по своїх селах чи містах.

Архімандрит Леонтій запевнив, що жодного насельника чи паломника з Донецької або Луганської областей в монастирі не було і немає.

Чия хвора уява намалювала перебування сепаратистів у стародавній обителі, перші писемні згадки про яку датовані 1522 роком, сказати важко. Тим паче у контексті політичних подій, які нині відбуваються в Україні. Але якими б не були мотиви недоброзичливці, за наклеп потрібно буде відповідати якщо не перед людьми, то перед Богом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
лія Показати IP 9 Серпня 2014 09:36
Не треба списувати ВСЕ на наклеп. За 4км від Почаєвської Лаври є теж чоловічий монастир, де ведеться пропаганда (дуже серйозна) проти України. І це 100% інформація - СБУ повинна перевірити.
Всезнайко до лія Показати IP 9 Серпня 2014 09:43
коментар було видалено
Григорій до Всезнайко Показати IP 9 Серпня 2014 14:21
коментар було видалено
Житель Волині до лія Показати IP 9 Серпня 2014 10:02
У смт.Ратне священники УПЦ МП активно агітують прихожан підтримувати Росію, збирають і передають кошти на підтримку сепарів. Мовляв, тоді нашої церкви не буде. Так що цілком можливо що бабусі одягнуть пояс шахіда і підуть проти наших хлопців. Там вони якісь зазомбовані. А чоловік призовного віку(знаю його особисто), який ходить в Милецький монастир каже, що у разі призову на передову поверне автомат проти нашої армії. Ось такі справи. Так що тут є доля істини.
ОЛЯ до Житель Волині Показати IP 9 Серпня 2014 10:04
А так і ще буде.
лучани Показати IP 9 Серпня 2014 10:22
Московську секту пора заборонити в Україні.
батько до лучани Показати IP 9 Серпня 2014 10:29
МОСКВА- то третій РИМ, сину!
Григорій до батько Показати IP 9 Серпня 2014 14:22
А "батько" то другий баран
батько до Григорій Показати IP 9 Серпня 2014 16:07
читай Біблію, йолуп!
Григорій до батько Показати IP 9 Серпня 2014 17:38
http://www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/26593-obshhina-upc-mp-celym-selom-pereshla-v-upc-kp-iz-za-togo-chto-svyashhennik-otkazyvalsya-molitsya-za-ukrainskix-soldat.html
Григорій до батько Показати IP 9 Серпня 2014 17:41
І де ж те "ватообразноє" населеніє", в якій "Біблії від Гундяя" про Мацкву, апостолів Путлера , Лєніна і Саталіна вичитало?!
Знаючий Показати IP 9 Серпня 2014 11:29
Плітки ... і знову в коментах плітки!
Остап Показати IP 9 Серпня 2014 11:58
Плітки про сепаратизм розпускають фанатики Київського патріархату. Це робиться цілеспрямовано, щоб спровокувати громадянську війну на релігійній основі на заході. Стариганя Філарета аж слина з рота тече, коли він думає як то заняти Почаєвську лавру. От тоді, точно Парашка на чолі з Путлером почна діяти, захищаючи віруючих філії своєї патріархії.
Анонім до Остап Показати IP 9 Серпня 2014 13:51
Оце вже брехня. Якщо в мене сусід - монах (конкретного монастиря), то вже точно відомо, що він говорить.
чесно до Анонім Показати IP 9 Серпня 2014 23:51
До чого тут Філарет?!!! Неодноразово звучать заклики до підтримки Росії і всього російського навіть у таких святих місцях, як Почаїв та інші монастирі (знаю з власного досвіду). Дуже прикро... Їдеш туди за духовністю, - наштовхуєшся на маніпулювання свідомістю прихожан, прикритою якоюсь надуманою "боротьбою за віру". Чого тільки варті листівки одіозного Колісниченка, які ценралізовано поширювали у Почаєві усім паломникам у січні. Страшно і прикро визнавати, МП сіє розбрат серед українського народу, а головне - маніпулює вірянами, їхніми почуттями, свідомістю. Адже віра у Бога, розвиток духовності не виключає любові до рідного краю, патріотизму, а якраз навпаки. Багато священників МП недорозуміють, що ми, українці, - раби Божі, а не раби Путіна!!!!!
Григорій до Остап Показати IP 9 Серпня 2014 14:29
Ося, ти з глузду з,їхало. Мацкальска церква "сигаретного папи" розсадник ідей сепаратизму, та кубло агентів Кремля. Яка релігійна основа ? Кришнаїти на сході воюють з синтоїстами?! Кожен , хто , як мінімум не засуджує ворога, повинен також відповідати за смерті наших вояків.
Григорій Іванович до Остап Показати IP 9 Серпня 2014 18:45
А не суй нос туда, где ум надо!!!"
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 12:00
Українці!!!! Де ви бачили в Росії - Російську православну церкву Київського патріархату?! . Чому пожертви українців мають надсилати в Москву. Де в Біблії пише про патріархати??? Чи Бог нас запитає на страшному суді про конфесії, чи про наші вчинки???
РРР до Українка Показати IP 9 Серпня 2014 19:35
А я повністю згідна з Українкою. бо коли прийшла до церкви МП замовити сорокоуст за померлим Татом, то мене дуже детально розпитували чи саме батюшка Московський відспівував батька. Я б не здивувалась якби спитали взагалі якої батько був віри, але якого патріархату(враховуючи що всі ми православні) це вже занадто.
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 12:06
Українці!!!! Чому Кирило мовчить і не говорить нічого Путіну на рахунок війни??? Чому він Путіна не зупинить від того зла і війни? Мертва мовчанка в нього!!!
Анонім до Українка Показати IP 9 Серпня 2014 12:38
МОВЧАНКА - ЗНАК ЗГОДИ.
Яна Мала до Українка Показати IP 9 Серпня 2014 14:03
коментар було видалено
Анонім до Яна Мала Показати IP 9 Серпня 2014 14:09
ТИ ВСІХ ОБЗИВАЄШ дурепами? Тобі самій це не підозріло, що ти одна "НЕ дурепа"?
Григорій Іванович до Яна Мала Показати IP 9 Серпня 2014 14:33
Аки малые дети они не понимают, почему украинская армия не разрешает на Донбассе деятельность террористических организаций. Не понимают потому что в головах сознание детей. И не просто детей, а детей умственно отсталых. Жестоко, но из песни слов не выкинешь. Главная проблема Донбасса в отсутствии элементарного житейского ума. Нужно чтобы кто-то из руководства Украины объяснил этим людям, что украинская армия идет освобождать не их, а украинцев и украинские земли. Им также стоит объяснить, что на территории Украины нельзя строить Новороссии и бегать с автоматом Калашникова и с колорадской ленточкой на жопе. Такое поведение опасно для имущества и для жизни. Есть прекрасный город Москва, езжайте туда и стройте. Не любишь страну – просто возьми и уедь из нее. Россия большая, места много, работы тоже хватает.
Григорій до Яна Мала Показати IP 9 Серпня 2014 14:36
Яна очевидно мала не тільки зростом, а й розумом. "Росія з Україною не воює".????? Це тобі санітар розказав? Чи московський попик!?
Григорій Іванович до Яна Мала Показати IP 9 Серпня 2014 14:54
Виявляється і на Волині немало "ватообразного населения", з мозжечками промитими роспутінгеббельскирилоїдними агітаторами! Ваші брати по ваті на Даунбасі - "кляли хунту, вопили, как обезьяны, когда сбивали украинскую авиацию, когда расстреливали украинские колонны, когда сжигали живьем украинских солдат в бронетехнике либо рядом с ней. Они так ждали ввода войск России, не понимая, почему Путин медлит, почему одним стремительным блиц - кригом не дойти до Киева, Львова, Ужгорода, почему не признается даже любимой Россией их референдум, почему, несмотря на все надежды и предпосылки, наступают как раз каратели, а их храбрые воины, наши ребята, могучие защитникии начинают потихоньку поглядывать в сторону "похуй, куда, лишь бы подальше". И вот они дождались. Россия пришла к ним. Но не та Россия, которая "Путинпутинпутин, вставай страна огромная", не грозный медведь в ушанке со звездой и острыми клыками, а тощий, изорванный в драке с более молодым, сильным и хитрым соперником, волк. В жизни каждого труса наступает момент, что если его крепко прижимают к стенке, он разворачивается и начинает драться. Сейчас бравые воины Недороссии очутились в том положении, но вот беда, вместе с ними там очутились и те, кто запечатлён на этой фотографии. И когда на них обрушилась Россия, минометным, артиллерийским и реактивным огнем от своих же любимых солдат, они позабыли про республики, про референдум, про забытый чайник на плите, они мигом рванули на четвёртой скорости в подвалы и бомбоубежища, спасая свои жизни. И теперь, сидя в подвалах и слыша постоянный рёв, грохот, удары, свист, хлопки, взрывы, они дрожат и думают: "за что нам всё это, когда же это закончится, почему именно мы?". Дорогие мои неуважаемые сограждане, те, кто выкрикивал название пораженной мозговой чумой страны на площадях своих городов и срывал флаги государства, в котором живете и которое вас обеспечивает социалками-деньгами-медициной-да всем. Дорогие мои, вы сами выбрали этот путь. Вы позвали Россию на нашу, украинскую землю, и Россия пришла".
гiсть Показати IP 9 Серпня 2014 13:25
коментар було видалено
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 13:33
Простий люд не хоче війни!!!! Російські священики і політики не мовчіть!!!! Президента Путіна В.В. треба переконати вивести війська з України !!!!. Мужчини з Росії майте свою голову.Будьте мудрими, добрими до українців. Ніхто не хоче втрачати рідних- чоловіків, синів, батьків. Кожна людина має страх перед смертю. Це не секрет. Але нам простим- смертним треба бути мудрішими, добрішими один до одного. Люди схаменіться!!!!. Все минає, гріх зостається. Хватить один одного ненавидіти!!!! Скільки ми на тому світі живемо??? Один раз!!!! Ми стали гірше звірів чомусь!!! Не робімо боляче один одному!!!! Будьмо мудрішими за наших Президентів, політиків і олігархів. Народ України хоче МИРУ!!! Боже дай спокою і миру на Україні!!!
Волинянин Показати IP 9 Серпня 2014 14:37
Зайдіть на сторінку ВК такого попіка Олега Трофимова з м.Рівне і Вам православні можливо розкриються очі...
Григорій Іванович до Волинянин Показати IP 9 Серпня 2014 14:58
коментар було видалено
Волинянин Показати IP 9 Серпня 2014 15:11
коментар було видалено
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 15:37
При любих обставинах ми повинні бути мудрими. Ніяка війна ще нічого доброго не принесла! Весь світ підтримує Україну і розуміє ситуацію, що склалася в Україні. Потрібно старатися дотримуватись 10 заповідей Божих. Все минає, гріх зостається . Є дві національності- люди й нелюди! Потрібно починати з себе. Добро і правда переможе. Кожна людина робить вибір- робити добре чи погане.
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 16:29
Я горда за священників, монахів, простих православних християн у яких велика віра в Бога! Честь і совість для них не прості слова! Їх не купити за гроші, славу, нагороди! Бог і любов в них не на язиці, а в серці!
Григорій до Українка Показати IP 9 Серпня 2014 17:42
Це яких священників маєте на увазі?
НОНА Показати IP 9 Серпня 2014 17:46
Тяжкі часи переживає Україна, в нашу хату прийшла війна. Спочатку ми думали, що саме велике зло в Україні то Янукович. Але Януковича нестало, а краще в Україні не стало. Мало того до нас прийшла війна і винні в тому всі ми. Тому, що заради досягнення політичних цілей нігребували ніякими методами, тому, що одні українці намагалися перегнути через коліно інших українців. І чого ми досягли? Чи такої перемоги люди хотіли коли стояли на майдані? Напевно ні. Зараз окремі політикани намагаються втягнути в громадянський конфлікт і церкву. Ми унікальна нація, бо православні українці мають чотири церковних православних конфесії. В цьому напевно заложений і наш національний демократизм. Але люди самі вибирають в яку церкву їм ходити, це їх конституційне право. І ні кому не дано права визначати яка церква правельна, а яка не правельна тому що люди самі визначають це відвідуючи данну церкву. В церкві люди звертаються до бога з своїми молитвами, а Всевишній не має ні національності ні державної належності. Він наш Отець і наш Пастир. Тому схаменіться, охолоньте і не зачіпайте цю тему. Слава Богу!
Григорій до НОНА Показати IP 9 Серпня 2014 18:42
"Всевишній не має ні національності ні державної належності. Він наш Отець і наш Пастир" Давайте не будемо лукавити ! На відміну від Всевишнього люди мають і національність і державну приналежність і партійну і конфесійну. А деякі церковні пастирі, взагалі на службі в деяких спецструктурах держави, причому не тієї, де вони виросли і де мають нести слово боже! Вони та їхні вівці служать сатанистам , які розпалють війну, благословляють террористів, ставлять своє церковне підпорядкування вище Віри і здорового глузду, виконуючи вказівки Гундяєва! Тому таку церкву, та її сестру комуністичну партію, на Україні негайно оголосити поза законом. Тому, що йде війна, на алтар дияволу постійно приносяться нові жертви , велика заслуга "п,ятої колони" московських попиків та комуніздів.! "І ні кому не дано права визначати яка церква правельна, а яка не правельна тому що люди самі визначають це відвідуючи данну церкву" - церква це інструмент, за допомогою якого ми наближаємось до Бога. І якщо той інструмент як поломана ручка від валізки, не допомагає нам у цьому, а навпаки заважає, його потрібно без найменшого жалю викинути на смітник!
Українка Показати IP 9 Серпня 2014 19:24
Згідна! Кожна доросла людина сама робить вибір. Ми своїми вчинками показуємо, які ми! Потрібно перш за все бути мудрими, добрими, врівноваженими, любити один одного і виконувати 10 Заповідей Божих. Кожна людина відповість за свої вчинки. Одне робимо, друге говоримо, третє думаємо. Через політику і релігію не потрібно сваритися. Ми має право на свою думку і погляди.
Дети Царя Давида Показати IP 9 Серпня 2014 20:37
"Начинают войны люди, а заканчивает Бог". «Не думайте, возлюбленные, будто надъ св. Церковію и теперь не достаетъ или не будетъ впредь божественнаго Промысла. Чистота Вѣры тогда-то и СИЯЕТЪ, когда отдѣляется отъ нея примѣсь заблужденій и расколов. Провидѣніе ВСЕГДА являетъ СВОИМЪ необходимую помощь» (Святитель Левъ Великій † 461 г.).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus