USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У багатоповерхівці лучани живуть як на пороховій бочці. ВІДЕО

16 Жовтня 2013 09:49
У Луцьку мешканці дев’ятиповерхівки на вулиці Даньшина переживають, що їхній будинок може повторити долю багатоповерхівки на Рівненській, 109.
У будинку декілька років тому почали з’являтися тріщини. Нині його укріплюють, але роботи тривають четвертий місяць, - інформує ТРК «Аверс».
Вже який рік мешканці дев’ятиповерхівки, що на вулиці Даньшина, 56а, живуть, як на пороховій діжці. Люди заселилися в цей будинок лише сімнадцять років тому. Не довго тішилися новим житлом, адже розпочалися проблеми.
У підвалі дев’ятиповерхівки з’явилася вода. Спочатку споруда просіла, а пізніше, в буквальному розумінні, почала розсипатися. Мешканці не розуміють, як міг ЖЕК взяти на баланс аварійний будинок. В цьому році їхні благання почули, тож міська рада виділила кошти на укріплення будівлі.
Мешканка будинку Юлія Бєла розповіла: «Такі чутки ходять, нам ніхто не сказав, що міська рада виділила 2 мільйони гривень. Чи правда, чи ні, ми не можемо доказати. Ніхто нам не показує ніяких бумаг, і ми просимо покажіть нам в скільки обходиться ремонт однієї квартири. Нам про гроші ніхто не говорить і не показує».
Тож поки будинок укріплюють, людям, мало не по головах, ходять робітники, в коридорах стоять пакунки із майном, а в приміщеннях пилюка. Такий безлад триває вже четвертий місяць. Працівники, які укріплюють будинок, кажуть, що роботи мали розпочати ще в травні, проте чомусь стартували лише з липня. Заступник директора департаменту ЖКГ Надія Коленда розповіла, що на укріплення будинку міськрада виділила 980 тисяч гривень: «За кошти місцевого бюджету виконуються роботи. Мають бути закінчені роботи в цьому місяці».
Чиновниця пояснила – під час будівництва були допущені суттєві недоліки: «Неправильно зроблений фундамент, неправильно вкладені фундаментні блоки».
Укріплюватимуть лише три поверхи, бо далі, зі слів пані Коленди, все нормально.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ РЯТУЮТЬ БУДИНОК, ЯКИЙ «ТРІЩИТЬ» ПО ШВАХ. ФОТО






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus