USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У багатоповерхівці півмісяця не працює ліфт, який можна відремонтувати за день

31 Жовтня 2017 19:00
В одній із луцьких багатоповерхівок понад півмісяця не працює ліфт. І поки мешканці будинку очікують, що проблему, як і належить, вирішить ЖКГ, там запевняють, що буцімто готові вирішити питання за добу, однак потрібна колективна заява.

Йдеться про будинок № 3 на вулиці Ветеранів.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини мешканка будинку Інна, 14 жовтня в усій багатоповерхівці вимкнули світло, а після того, як подачу електроенергії відновили, перестав працювати ліфт.

Аварійна служба ліфтів ПП СРБУ «Волиньліфт», своєю чергою, повідомила, що у ліфта перегорів мотор. Та додали, що його заміну мають профінансувати самі мешканці посередництвом ЖКГ. Відзначимо, що підприємство «Волиньліфт» близько року тому проводило капітальний ремонт ліфта в зазначеному будинку, однак, як запевнили у ПП, гарантійний термін на виконані роботи закінчився.

Майстер ЖКГ-7, яка обслуговує вказаний будинок, розказала, що з проблемою ознайомлена, але для того, аби можна було розпочати ремонт, мешканці багатоповерхівки повинні написати колективну заяву та скерувати її до ЖКГ. Лише опісля, зі слів майстра, працівники «Волиньліфта» можуть приступити до роботи, яку здатні будуть завершити навіть протягом одного дня. Вартість ремонтних робіт ЖКГ-7 обіцяє взяти на себе, однак скільки саме потрібно коштів, майстер повідомити відмовилася.

Натомість, як розповіла мешканка будинку, про те, що для ремонту ліфта потрібна колективна заява жильців, останнім повідомили лише декілька днів тому. Жінка бідкається, що вже понад два тижні з маленькою донькою змушена підніматися багато поверхів пішки. Та додала, що, незважаючи на запевнення ЖКГ у тому, що ремонт не проблема, дочекатися справного ліфта швидко вочевидь не вийде.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів, що загалом термін експлуатації ліфтів у луцьких багатоповерхівках становить 25 років. Після закінчення цього часу рекомендовано провести капітальний ремонт, у результаті якого термін експлуатації ліфта продовжують на період від 4 років до наступного капітального ремонту. У випадку несправності відремонтувати ліфт мешканці повинні за власний рахунок або за кошти ЖКГ.

Нагадаємо, низку ліфтів у місті, які довгий час експлуатувалися без капітального ремонту, планують відремонтувати за кошти міського бюджету та мешканців багатоповерхівок. Лучани профінансують 30 % вартості ремонту. Відремонтувати заплановано орієнтовно 74 ліфти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
111111111 Показати IP 31 Жовтня 2017 19:09
Довго думав де внас є будинок у формі півмісяця)))))))))
Мешканець Показати IP 31 Жовтня 2017 19:13
За власний рахунок?Закон в "студію".Де це прописано,в яких законодавчих актах?Вас громадяни України ДУРЯТЬ і Ви на це "видетесь", на жаль.А за свої права потрібно боротись,і як мінімум читати законодавство України...
123 до Мешканець Показати IP 31 Жовтня 2017 20:41
Впринципі все правильно сказав, по суті, в мене теж вимикали ліфт на ремонт, всі почали гавкати як ти, «закан коко» а я живу на 9 поверсі, і пішов я по сусідам... в одних миленькі діти, каляскі, старі люди яким важко піднятись навіть на 5 поверх. Мораль в тому, що таких «кокошників» залишилось 3 людини, звичайно за них заплатили і ліфт нам зробили через 4 дні після збору коштів. Питання в тому чи чекати виконання закону (пхахаха) і сидіти місяцями без ліфту, чи комфортно їздити ним на 9 поверх.
Дивно до 123 Показати IP 31 Жовтня 2017 21:59
А Ви ще збирали з жильців комісію яка б впевнилася в тому що згорів саме двигун чи щось інше на що збиралися ці гроші? Можна ж виключити і сказати що згорів, а потім просто ввімкнути через пару днів після збору коштів. Бізнес, нічого не поробиш. При тому треба щоб Вам віддали зняту при вас неробочу деталь, Ви ж гроші за неї заплатили. Можливо після цього контролю випадків з відключенням поменшає.
Просто до Дивно Показати IP 1 Листопада 2017 00:47
Розумно. Гарний коментар
123 до Дивно Показати IP 1 Листопада 2017 08:33
Мотор з редуктором віддали, особисто бачив як встановлювали новий двигун та редуктор. Прийшла комісія, перевірила стан всього ліфту, виконаних робіт і тільки тоді я підписав всі папери, так як я за це все відповідав
Кравчука 19 до 123 Показати IP 1 Листопада 2017 10:14
Готовься собирать деньги на замену труб водопровода. Без воды тоже нельзя прожить. Начало тобой положено собирать деньги у людей. ДБЛ БЛД.
oleh Показати IP 31 Жовтня 2017 19:46
Так, так, а на Ветеранів, 1 про перший під'їзд мабуть забули...уже, як місяць непрацює ліфт. Ніяких колективних заяв не вимагають...хочуть (ЖЕК) щоб сусіди у сусідів борг перед ЖКГ7 вибивали, а після того обіцяють профінансувати заміну шківа...ось і мусимо ходити пішки((((((((((((((((((((
Соборності 16 Показати IP 31 Жовтня 2017 21:09
Відключили Волиньліфт після події всі чули. Більше місяця не включають ліфт. Весь будинок взяли в заручники. Це кримінал, прокурори мовчать. Волиньліфт пора розстріляти, працівників з директором на смітник. Чому мовчить мерія без мера. Так подивитись Луцьк став містом анархії і безпредєла.
Мешканець Показати IP 1 Листопада 2017 06:50
Волиньліфт-це приватна структура і в утримання будинку входить ремонт, а ніякого співфінансування не існує в принципі,окрім ОСББ.А якщо Ви вже оплатили роботи,то повинні бути:акт обстеження,проектно-кошторисна документація,акти по заміні зношених вузлів(це ж капремонт),гарантії виконаних робіт,акт прийняття до експлуатації.Ніхто цього не проводить,так вимагайте.Тільки МЖК за ліфти "збирає" за рік близько 5 млн,і нічого не роблять. Волиньліфта бухгалтерія в МЖК.Супербізнес.
2 місяць без ліфта 9 Показати IP 1 Листопада 2017 08:46
ви не одні без ліфта. нас дох....я таких.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus