USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ягодині не пустили до Євросоюзу «золоті» ігрові приставки

7 Жовтня 2010 12:29
Через Ягодинську митницю, що на Волині, не вдалося переправити ігрові відеоприставки, які мали потрапити до країн Євросоюзу, – через оборудки з ними столичний підприємець мав намір заробити чималі гроші.
Прокуратура міста Києва за матеріалами відділу податкової міліції ДПІ у Шевченківському районі м. Києва порушила кримінальну справу за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відносно першого заступника голови правління одного зі столичних підприємств, що надавало послуги з автоперевезень, інформує сайт ДПА в м. Києві.
Підставою для цього стали махінації із ввезенням телевізійних ігрових приставок, вартість яких було штучно завищено як мінімум у 7 разів.
Податківці з’ясували, що 32-річний киянин, перебуваючи на посаді першого заступника голови правління автотранспортного підприємства, уклав з двома товариствами договори на поставку та придбання у них 24 130 телевізійних ігрових відеоприставок World Poker Plug & Play TV на загальну суму 14 мільйонів 912 тисяч гривень з урахуванням ПДВ, тобто за ціною у 618 гривень за один комплект. Насправді ж транспортування товару зі складських приміщень постачальників не відбувалось, оскільки приставки відразу передавались їм на відповідальне зберігання.
У зв’язку з нагромадженням великої кількості ігрового товару на складах постачальників, чоловік прийняв рішення щодо вивезення переважної його частини на експорт. Для цього заступник голови правління автотранспортного підприємства особисто підшукував посередників в країнах Євросоюзу та укладав з ними угоди.
Єдиною перешкодою відеоприставкам на шляху до Європи стала Ягодинська митниця, співробітники якої разом зі співробітниками Волинської торгово-промислової палати оглянули заявлений до експорту товар.
У ході огляду у фахівців прикордонної служби виникли сумніви щодо відповідності супровідних документів експортованим ігровим відеоприставкам. У зв’язку з цим митну процедуру було призупинено та відібрано кілька зразків товару для встановлення реальної його вартості.
Згідно з висновком Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи Державної митної служби України максимальна вартість такої ігрової приставки може становити 90 гривень за один комплект. А згідно із дослідженнями Волинської торгово-промислової палати ринкова вартість однієї такої «забавки» становить близько 5 доларів США .
У результаті проведеної по автотранспортному підприємству перевірки, податківці ДПІ у Шевченківському районі м. Києва донарахували податкових зобов’язань з ПДВ на суму в понад 2 мільйони гривень.
Аби відшкодувати завданих державі збитки, співробітники податкової міліції вилучили вантажний автомобіль з причепом MERSEDES-BENZ з ігровими відеоприставками, що знаходились у ньому, в кількості 11 384 штук загальною вартістю близько 7 мільйонів 740 тисяч гривень.
Загалом сума вилученого у підприємства майна становить понад 8 мільйонів гривень.
За подібні махінації посадовій особі підприємства загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Наразі з’ясовуються всі обставини злочину, слідство триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus