USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У «Ягодині» затримали незаконний вантаж на 1,5 мільйона гривень

21 Лютого 2011 18:06
Митники виявили незаконне переміщення вантажу на суму 1,5 мільйона гривень за неправдивими даними в документах, що спричинило недобори податків і зборів на суму 291,1 тисячі гривень.
До митного поста «Ягодин» прибув автомобіль «ДАФ», що їхав з Польщі до України, повідомляє сайт Держмитслужби.
Відповідно до товаросупровідних документів автомобілем перевозився такий товар: «профіль із полімерних матеріалів, вироби з резини, вироби із пластмаси, шарніри для дверей та вікон, шурупи саморізні, частини замків із недорогоцінних металів, вироби із алюмінію» польського виробництва.
За наданими до митного оформлення документами загальна вага становила 16,6 тонни, вартість – 19 тисяч євро.
Проте в процесі митного огляду вантажного приміщення автомобіля було встановлено, що в причепі знаходяться товари німецького виробництва.
А саме: «профіль алюмінієвий покритий та не покритий фарбою, пруток металевий, профіль металевий оцинкований, профіль пластиковий з металевими вставками та без вставок, ущільнювач гумовий, бітумна стрічка, фурнітура до вікон та дверей, електроплата до замка, електронні блоки, пульт управління.
Окрім того, в процесі огляду товару було виявлено маркування, які знаходились на пакуваннях з товаром і свідчили, що виробником та відправником товару виступає саме німецька фірма.
З метою перевірки було направлено запит до митних органів Німеччини. Згідно з відповіддю німецьких колег вартість товару, який переміщувався автомобілем «ДАФ», становить 70,8 тисячі євро, або 725,8 тисячі гривень.
Також митні органи Німеччини надіслали оригінали товаросупровідних документів на товар «профілі з алюмінію, полівінілхлориду, клей, замазки, ущільнювачі з гуми, профілі з чорних металів і т.д.» загальною вагою 11 тонн, на загальну суму 81,4 тисячі євро, який переміщувався іншим вантажним автомобілем, що належить тій самій українській компанії, що й автомобіль «ДАФ».
Продавцем та покупцем товару, за інформацією німців, є також інші фірми, аніж зазначені у товаросупровідних документах.
Таким чином, наголошують митники, вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару «профілі з алюмінію, полівінілхлориду, клей , замазки, ущільнювачі з гуми, профілі з чорних металів і т.д.» з приховуванням від митного контролю шляхом подання, як підстави для митного оформлення згаданого товару, документів, що містять неправдиві дані щодо вартості, відправника та отримувача товару.
Загальна вага незаконно імпортованого товару – понад 22,8 тонни, а загальна сума – понад 1,5 мільйона гривень. Такі дії спричинили недобори податків і зборів в сумі 291,1 тисячі гривень.
Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 352, 355 Митного кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus