USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У Ковелі міліціонери побили свідка, - правозахисник

30 Листопада 2010 14:09
У суботу, 27 листопада, у Ковельському міськрайонному управлінні міліції побили 21-річного хлопця.

Про це повідомили представники ГО «Волинська правозахисна група» на прес-конференції 30 листопада.

Щоб розповісти про ситуацію, до Луцька прибула заступник голови організації із Ковеля Галина Артюшенко, до якої потерпілий звернувся по допомогу.

«У суботу близько 11 години дня мені зателефонували з Ковельської лікарні, що до них потрапив побитий хлопець. Я відразу приїхала», - розповіла Артюшенко.

«Біля травмпункту побачила Віталія у супроводі двох чоловіків. Це були міліціонери в штатському. Віталій сказав, що йому дуже зле, крутиться голова, нудить. І написав мені коротку заяву, в якій виклав, що його били працівники міліції по обличчю і голові нібито за те, що він давав неправдиві свідчення», - додала Галина Артюшенко.

За її словами, Віталій Зубач прийшов до дільничного інспектора як свідок ще з двома хлопцями. Приводом для візиту в міліцію була бійка, що сталась біля місцевого клубу «Кіно» ще в ніч на 25 листопада. Одного з хлопців, Романа, звинуватили в організації цієї сутички. Але він мав свідків – своїх товаришів, які могли підтвердити його непричетність.

«Дільничний інспектор дав Роману таке запрошення на допит – свою візитку, на звороті якої було написано «Рома, подзвони. Це в твоїх інтересах. Звісно, у хлопця спрацював інстинкт самозахисту, він покликав свідків, і вони зранку пішли в міліцію. Звідти Віталік на таксі поїхав у лікарню», - продовжила Артюшенко.

21-річний ковельчанин досі перебуває в лікарні, в нього діагностували черепно-мозкову травму, забій мозку й ушкодження м’яких тканин обличчя.
Але в судово-медичній експертизі, за словами правозахисниці, їм відмовили, бо нема запиту з прокуратури чи суду.

Натомість міліціонери, які прибули в Ковель з обласного управління УМВС для розслідування, нарікають, що хлопець відмовляється давати покази.
«По-перше, він просто боїться, адже прийшов як свідок, а вийшов постраждалим, Він довірився мені і попросив захистити його», - каже Галина Артюшенко.
І додає, що треба зважити на стан Віталія. «У нього струс мозку, піднявся тиск, крім того, в хлопця вроджена вада серця і дефект мовлення. В будь-якому випадку, в відділках міліції не повинні відбуватись побиття», - сказала правозахисник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НеМент Показати IP 30 Листопада 2010 14:38
таких ментів треба на зону дальняк убирати
дід Показати IP 30 Листопада 2010 16:46
що то в Ковелі за міліція?як тільки резонанс-так в Ковелі. Чи менталвтет такий .Треба задуматися . Там певно так їх учать -У чомусь там не все гаразд.Бо про подібне вже не вперше пишуть ВН.
вован Показати IP 30 Листопада 2010 17:00
двох придурків звільнять показово-а начальнику премію дадуть за результати роботи.Ковельська ментура рулить похлєщє київської.
:-% Показати IP 30 Листопада 2010 19:37
от тварюки,нічого святого в людей немає,хто таких тварин виховує...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus