USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Криму спецназ розігнав російських козаків. ВІДЕО

3 Липня 2011 09:03
У суботу, 2 червня, у Феодосії (Крим) відбулося масове зіткнення активістів російських козачих організацій та української міліції.

Конфлікт виник при спробі козаків повторно встановити на в'їзді в місто поклонний хрест, - повідомляє ТСН.

Напередодні цей хрест був демонтований за наказом влади, оскільки він викликав невдоволення кримсько-татарського меджлісу.

Як розповів отаман Сергій Юрченко, рішення про відновлення хреста було прийнято вранці в суботу у Феодосії, де зібралися козаки зі всього півострова.

"Було прийнято рішення повернути хрест, демонтований владою. Козаки і православні віруючі пройшли строєм з хрестом через всю Феодосію. Зібралося приблизно 300 людей. Однак на місці, де раніше стояв хрест, нас зустрів спецназ української міліції у повній екіпіровці - в касках, із спецзасобами, з щитами і собаками. При спробі пройти зав'язалася бійка. З боку міліції в ній брало участь приблизно 600 правоохоронців", - сказав Юрченко.

За його словами, бійка була тривалою і кривавою. Приблизно 15 людей з числа козаків отримали серйозні поранення - у людей переламані руки і ноги, розбиті голови.

Юрченко наголосив, що міліції вдалося затримати 10 козаків.

"Тоді решта перекрили дорогу автозаку, вимагаючи звільнити товаришів. На нашу вимогу затриманих оглянув лікар, який заявив, що люди в крові, їх потрібно везти в лікарню, а не в міліцію. Зараз медики зашивають рани у постраждалих", - сказав Юрченко.

"У Феодосії йде справжній бій. Влада Криму застосувала силу проти людей, які хочуть встановити поклонний хрест при дорозі. На заклик розійтися громадяни не відреагували, тоді міліція пустила в хід гумові кийки. Були побиті й закуті в наручники навіть неповнолітні діти", - повідомив з місця подій кореспондент rusnovosti.

Водночас за словами Юрченка, поклонний хрест, що послужив причиною конфлікту, все-таки був повторно встановлений, проте в 10 метрах від запланованого місця.

На даний момент, уточнив отаман, на місце інциденту прибуло керівництво міліції Криму, СБУ, влада Феодосії.

"Проводяться переговори. Від козаків вимагають покинути місце. Після цього, очевидно, хрест буде знесений знову", - сказав Юрченко.

Відзначимо, вперше поклонний хрест у Феодосії встановили 4 травня, не дивлячись на заборону влади. Проте 1 липня омонівці знесли його, що і викликало невдоволення місцевих жителів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Роман Показати IP 3 Липня 2011 09:59
Правильно міліція зробила. Задрали вже ті "русскіє"
Spaceman до Роман Показати IP 3 Липня 2011 10:38
Не тих "ОМОН" пресував. Краще вже "русскіє", ніж татари-ісламісти, які тільки і вміють незаслужено качати права. Все-таки слов'яни завжди можуть порозумітися, а з чорножопими діалогу не може бути, вони розуміють тільки грубу силу.
Exaboto до Spaceman Показати IP 3 Липня 2011 14:26
я з тобою не згідний. Татари жили в криму завжди і сприймають нас і росіян як загарбників. Замість того щоб дати їм землю яку в них відібрали, їх тупо пресують. Я підтримую татар. хоча до чого тут татари?
Spaceman до Exaboto Показати IP 3 Липня 2011 16:37
Мушу тебе розчарувати, татари жили там далеко не завжди. Першими Кримський півострів заселили греки, потім були скіфи і сармати. Монголо-татари і турки прийшли вже пізніше. А зараз вони нахабно позиціонують себе як "корінне" населення, вимагаючи землю, на якій колись жили їх предки. Скоро вже пукнути не можна буде без їх дозволу. Пусти свиню під стіл - вона й на стіл вилізе. Це якраз та ситуація. Так що в цьому випадку я на стороні російських козаків (хоча сам і близько не русофіл).
ну ну до Роман Показати IP 3 Липня 2011 16:20
судя по событиям, еще немного и турция поддержит татар, они отделятся крымом, вас не спросив, что станет прецедентом к развалу Украины на восток - русским, запад - полякам, румынам и венграм, а крым - туркам. вы к кому побежите?
Виктор Показати IP 3 Липня 2011 11:06
Каждому свое.
Українець Показати IP 3 Липня 2011 11:16
мало дали
дибиди Показати IP 3 Липня 2011 11:17
правильно или нет решать нашему суду.а власть РФ уже харит меня давно
Роман Показати IP 3 Липня 2011 11:37
Более вероятно что это просто показуха. Такое ощущение что им земли мало. Отдно стадо захищает свого пастуха от другого... А земли просто пустуют, держат чтобы подороже продать! Позор нашей тупости.
анонімус Показати IP 3 Липня 2011 12:13
ппц, їм ясно сказали "неможна". проігнорували - от і отримали. не подобається? назад в росію! місцеві, блін.
мсв Показати IP 3 Липня 2011 14:40
Московія активно розігрує Кримську карту.
простий з нашого люду до мсв Показати IP 3 Липня 2011 23:25
ЛЮДИ, СВІДОМІ НАШІ УКРАХНЦІ скільки вже можемо дивитись і слухати прокацапські ідеології? (на відео звучать теми діяльності Степана Бендери,який однозначно не мав змоги бути причетним до подій в Криму) А ця тема свідчить про намагання черговогої провокаії на протистояння між українцями та іншими народними меншинами, які дружньо та довготривало співіснували разом і будуть це робити в подальшому. І лише чиста людська взаємоповага між добросусідськими громадами змусить ,,старшого брата КАЦАПЮРУ'' не диктувати свої порядки на УКРАЇНІ як це робится на Кавказі !
Павло Показати IP 3 Липня 2011 14:53
Які там казакі, звичайні заслані "казачки-провокатори", проплачена акція РФ(теж саме що було 9 у Львові) для того щоб показати по своїм "ручним ТВ каналам" як в Україні їх "руссскіх" тут пресують бідолах і куди це дивиться їхня влада! Таким макаром для основної забуханої і затурканої масси російського населення формується головна ідея вводу військ РФ для захисту "русскіх"! Хто не вірить в дану думку рекомендую почитати російські форуми!
марко Показати IP 3 Липня 2011 15:16
"Православні" єретики з молитвою "госпаді, памілуй, блин" вже всіх дістали, нема мови. Але чому міліція у львові мочить українських націоналістів, а в криму "кзачков"? це не провокація, це демонстрація сили, щоб боялися з радикальними діями і там, і там. а як вийдуть тисячі і в крмму і у дьвові, омону вистачить?
Бульба Показати IP 3 Липня 2011 19:45
С днём Победы! 3 июля 964 года– День Великой Победы Руси над Хазарским Каганатом.Помнить великие победы наших предков – святой долг каждого из нас, ибо знание о тех великих победах прошлого несут в себе ключи к пониманию того, как нужно строить своё будущее. Как помним мы победу дедов наших в Великой Отечественной войне над гитлеровским нацизмом 1945 года, так должны мы чтить и помнить неоценимый вклад в развитие Руси победы князя Святослава Храброго в 964 году над Хазарией.
alex.wein Показати IP 3 Липня 2011 19:56
Кремлівські карлики вкотре пасьянс розклали. Шкода цих закривавлених дурнів, вони завижди були і будуть гарматним м'ясом. Комусь голова треба аби думати, а комусь - аби підставити її під кийок чи кулю.
Yuliana Показати IP 3 Липня 2011 19:57
Цих татар-мусульман, якщо їм щось не подобається, разом з окупантською продажною владою треба видворити вон в Сибір,як це робилося раніше. А на нашій православній Русі ніякі іновірці не вправі качати свої права.Молодці царські православні козаки! А ті, хто пилив хрест - просто нелюди...
Re Показати IP 3 Липня 2011 20:44
Задовбала ця россєйська підерація разом із своїм презіком лилипукіним.
Re Показати IP 3 Липня 2011 20:59
Задовбала ця россєйська підерація разом із своїм презіком лилипукіним.
хорвaт Показати IP 4 Липня 2011 08:49
Алкaши получили по хлeбaлу.Крaщe вжe з тaтaрaми ніж з кацарилими
Алкоголік Показати IP 4 Липня 2011 09:40
Скоро православним слов"янам місця в Криму не буде так як голланцям в Голландії і французам у Франції, а в німців буде ісламська республіка Германія. Так що нема чого з росіянами сваритись - підтримувати треба один одного!
Vigilante Показати IP 4 Липня 2011 09:46
Я чесно не розумію реакції більшості тут. Козаки просто хотіли встановити православний хрест. Що вони робили поганого? Завтра татарва прийме закон про заборону будівництва в Криму православних храмів, бо це ображає релігійні почуття мусульман, ви і це схаваєте, і будете кричати ура, погані москалі не будуть будувати свої погані церкви Московського Патріархату? Думати трохи треба, а не радіти всякій дурні "аби назло москалям".
123 до Vigilante Показати IP 4 Липня 2011 13:16
Козаки хотіли встановити хреста ВСУПЕРЕЧ РІШЕННЮ СУДУ, який ЗАБОРОНИВ ТАКЕ ВСТАНОВЛЕННЯ! І міліція вимагала від десятка (!) православних РОСІЯН дотримуватися вимог УКРАЇНСЬКОГО законодавства.
Vigilante до 123 Показати IP 5 Липня 2011 00:54
Тоді давайте попросимо татар дотримуватися українського законодавства і повернути всі самозахоплені ними землі на території Криму. Слабо? А цього ніколи не буде, поки Кримом заправляє Меджліс. Чому тоді потрібен дозвіл на встановлення хреста і яке тут порушення діючого законодавства? Судова заборона встановлення хреста на місці загибелі солдат у Велику Вітчизняну - це абсурд, і до того ж більше політичний, логіки в цьому рішенні немає. Дарма Ви недооцінюєте татар. Іслам ще ніхто не поставив на коліна, якщо буде потрібно, вони будуть різати горлянки і підуть по трупам за свою віру, і "свою" Кримську землю.
хорвaт Показати IP 4 Липня 2011 10:27
Шaновний зaгрози з сторони тaтaр я нe бaчу на відміну від Московського патріархату.Чиї священники на Закарпатті закликали русинів брати до рук зброю і йти проти українців.Чиї попи називали Львів 'нашей Чечней'.Так що краще мовчіть
123 Показати IP 4 Липня 2011 11:36
Та хай би хоч ті негри були в нас при владі, аби не "москалі"... Аж смішно. А менти так реагували, бо вони вже чіпізовані...Це реально!
Соціал-Націоналіст Показати IP 4 Липня 2011 13:22
Одна з небагатьох нормальних формацій у Криму - Свято-Андріївський козачий курінь, який виступає за Україну, проти ымпєрцэв та татарви
Шмарасьов Показати IP 4 Липня 2011 16:30
Жесткие действия силовиков в отношении русских казаков в Феодосии – наглядная демонстрация линии, которую будут и в дальнейшем проводить в Крыму ставленники Виктора Януковича – Василий Джарты и Владимир Яцуба. Об этом в интервью газете «Сегодня» заявил киевский политолог Вадим Карасев. «Поставив на Крым двух жестких управленцев – Джарты в Симферополь и Яцубу в Севастополь, – Янукович дал понять, что будет в зародыше пресекать любой сепаратизм, Центральная власть делает все, чтобы Крым был украинским – не этнолингвистически, а административно-политически. Украинский Крым делает более сильной позицию Киева на переговорах с Москвой по Керченскому проливу или Черноморскому флоту», – сказал эксперт. «Кремль, понятно, обеспокоен этими процессами и пытается их повернуть вспять – отсюда и активизация казаков, и недавнее возвращение в Симферополь такой забытой фигуры как экс-президент автономии Юрий Мешков. Думаю, эскалация напряженности в Крыму будет продолжаться российской стороной, которой перед президентскими выборами нужны объекты для проявления внешнеполитического национализма. Нашей власти это не нужно, но уступать она не собирается», – считает Карасев.
Послание думающим Показати IP 5 Липня 2011 10:25
Все нужно называть своими именами, может тогда не будет такого хаоса в головах у людей и в Украине в целом. Ответить нужно на следующие вопросы. Кто такие эти казаки, кто их "избрал" или "призвал"? Кто учредил это войско казачье? Что это за явление такое - казачество в современной Украине? Ответите и поймете, что на самом деле это "шуты гороховые". В Украине их в достатке и разных мастей - долбо-ов которые рядятся в национальные одежды и пытаются "раздуться" от собственной значимости таковой не имея. "Профессиональные патриоты" подтягивают к себе национально озабоченных в поисках несуществующих врагов. Зачем? Кому это выгодно? Додумаете сами? Только без поисков врагов, а так,ответив на вопрос - кто реально от этого имеет материальные выгоды.
РЕАЛІСТ Показати IP 5 Липня 2011 12:49
Всіх гасити - і кацапів, і татар. Гівнюки. "Російські козаки" - педики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus