USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Лівії зникли двоє журналістів

21 Березня 2011 13:05
Двоє кореспондентів Agence France-Presse, що працюють в східній Лівії, не виходили на зв'язок з п'ятниці. Про це в понеділок, 21 березня, повідомляє саме агентство.

Про це інформує Gazeta.ua .

38-річний кореспондент Дейв Кларк (Dave Clark) і 45-річний фотограф Роберто Шмідт (Roberto Schmidt) перебували за 35 кілометрів від міста Тобрук.

У п'ятницю вони електронною поштою відправили в агентство повідомлення, що планують зустрітися з представниками опозиції. Також вони повідомили про намір поговорити з мешканцями Лівії, що покинули міста, в яких йдуть найбільш запеклі бої між супротивниками і прихильниками лівійського лідера Муаммара Каддафі.

Кларк працював в Лівії з 8 березня, а Шмідт - з 28 лютого. Співробітників Agence France-Presse супроводжував фотограф агентства Getty Images Джо Редл (Joe Raedle). Він також не виходив на зв'язок з п'ятниці.

Раніше в Лівії пропали четверо журналістів американської газети The New York Times.

Пізніше з'ясувалося, що кореспонденти були затримані лояльними Каддафі військами. Син лівійського лідера Саїф аль-Іслам пообіцяв, що журналісти будуть звільнені в п'ятницю, 18 березня. Підтвердження того, що американські кореспонденти дійсно відпущені, поки не надходило.

У суботу, 19 березня, катарський телеканал "Аль-Джазіра" заявив, що на сході Лівії були затримані четверо його співробітників, серед яких один норвежець і один англієць. Представник телеканалу повідомив, що журналісти перебувають у Тріполі.

12 березня в районі міста Бенгазі був убитий оператор "Аль-Джазіри" Алі Хасан Аль-Джабір. Це було першою загибеллю журналіста в Лівії з початку громадянської війни в середині лютого 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus