USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У луцькому дитсадочку діти два місяці спали у кімнаті з грибком?

24 Листопада 2008 19:03
Черговий конфлікт назріває у системі дошкільної освіти міста Луцька. Цього разу в дитсадку № 27, що по проспекту Президента Грушевського, група батьків висловила категоричне невдоволення умовами, в яких виховуються їхні діти. Про це 24 листопада повідомляють репортер «Волинських Новин».
Приводом до невдоволення батьків стало те, що внаслідок ремонту даху у спальному приміщенні садка, стеля якого постійно протікала, завівся грибок. Ремонт провели у квітні цього року. Однак, за словами самих батьків, будівельна фірма нібито невдало перекрила дах будівлі.
Люди нарікають, що завідувачка дошкільного закладу не висловила будівельникам жодних претензій, тож ситуація не вирішувалася і конфлікт наростав. Пройшло півроку, а проблему так і не розв’язали. Протягом кількох місяців діти спали у кімнаті, де грибкова пляма набула розміру приблизно 2 на 2 метри.
«У той же час всім відомо, що основна небезпека грибка – це активні мікроорганізми  спори, які через повітря потрапляють до організму і призводять до катастрофічних наслідків для здоров’я. Медики вважають, що спори грибка в організмі фактично починають його вбивати, викликають туберкульоз, алергії і навіть ракові пухлини. А в цій групі було виразне погіршення здоровя дітей, зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання. І це – лише проблеми короткострокової перспективи», – каже батько одного із дошкільнят Віктор Левандовський.
Батьки постійно скаржились керівництву дошкільного закладу. Через три місяці протистояння проблема так і не була вирішена – діти спали в непридатному приміщенні.
Невдоволення батьків діями завідувачки викликане ще й тим, що кожного місяця з них централізовано начебто збирають кошти до фонду садочка, за рахунок яких можна було б виправити недоліки і ліквідувати протікання даху. Проте, за словами Віктора Левандовського, гроші вихователі передавали в адміністрацію садочка і подальша доля цих коштів батькам невідома.
У вересні замість вирішення проблеми ліжка дітей зі спального приміщення перенесли до спортивної зали. При перевірці санепідемстанція констатувала неприпустимість такого рішення та непідготовленість ні залу, ні умов для таких цілей.
Конфлікт загострився після того, як батьківський комітет вирішив щомісячні кошти не віддавати в фонд садочка, а залишати у фонді групи. Прийняли таке рішення на батьківських зборах, зібрали предстаників, пішли до завідувачки і начебто погодили це з нею.
«І тут відбувся колапс. На словах завідувачка погодилася із батьками. А фактично наступного дня стала тиснути на вихователів із вимогою будь-якою ціною продовжувати збирати з батьків гроші», – розповідає пан Левандовський.
Батьки, стверджує він, кілька разів зверталися до завідувачки з проханням дозволити їм самим вирішити проблему грибка і  взагалі взяти на себе вирішення всіх проблем групи. «Проте на словах при зустрічах обіцялося одне, а поза очі вимога стояла тверда – гроші мають бути здані», – обурюється батько.
Зрештою, частина батьків пішла на відкритий конфлікт із завідувачкою дитячого садочка. Вони  запропонували подати до суду підрядника, який перекривав дах. Але керівник ДНЗ несподівано стала на його захист. Уже наступного дня кілька будівельників оглядали стіну, шукаючи причину.
Тут, враховуючи тенденції, батьки запідозрили завідувачку у змові із будівельниками і вирішили ініціювати журналістське розслідування та детально оглянути приміщення, де перебувають дітки. Візит представників мас-медіа в садочок співпав із плановою перевіркою обласної санепідемстанції.
На запитання, чому спати доводиться у спортзалі, дітлахи дружно  відповідали, що в їхній кімнаті на стінах є грибок. Виявилося, що малеча роздягається у групі й у піжамках біжить по коридору в інший кінець приміщення садочку, повз два входи у приміщення, до спортзалу.
«Представники санепідемстанції на умови проживання дітей лише знизують плечима, адже іншого приміщення для малюків просто нема. А грибок на стіні так побачити їм і не вдалось. Адже в ніч перед їхнім візитом будівельники поспіхом заштукатурили стіну. Хоча всім відомо, що таким чином грибок лише отримує умови для подальшого розвитку», – додає Віктор Левандовський.
Наразі в ДНЗ триває службове розслідування. Разом із тим у дитсадочку з’явилися будівельники, які все приводять у порядок, причому без додаткового фінансування.
Перевірка санстанції також виявила недостатній раціон у харчуванні дітей. Після проведення службового розслідування перевірки висновки комісії ще невідомі, але теперішнє меню, каже пан Левандовський, просто дивує своїм розмаїттям – дітей, за його словами, стали годувати значно краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Відвертий Показати IP 25 Листопада 2008 00:04
Завідуюча садочком №27 давно за віком повинна бути на пенсії і звільнити місце для молодих і перспективних - не може розпрощатись з кормушкою !? пригрілась добре! а чому би і ні? Порахуйте скільки зібраних грошей щомісяця отримує готівкою з кожної групи і хто контролює їх витрати. Персоналу про це відомо та і її керіництву також. Про її замашки і тягу до грошей всі знають, персонал потерпає і від її деспотичності і самодурства. Не зрозуміло тільки за які такі "заслуги" (можливо і грошенятами ділиться батьківськими) її примають на посаді до цих пір (років шість як на пенсії). От і знову щось не гаразд у наших міських дошкільних закладах .... то сальмонельоз, то зловживання ..! Дивись через якийсь час, не дай Бог, знову десь і якимось чином аукнеться. Чи не час розібратись достеменно з ситуацією в дошкільних закладах і керівництвом міськвно?!
Анонім Показати IP 25 Листопада 2008 09:46
Згоден- вона просто [вирізано - цензура] на пенсию!!!
Анонім Показати IP 25 Листопада 2008 09:48
Я бы этих [вирізано - цензура] отстреливала. Жаль, не поможет.
Анонім 2 Модератор Показати IP 25 Листопада 2008 10:41
Зачем убрали из моего комментария слово, обозначающее собаку женскАго полу? Вполне литературное слово, сейчас в Даля заглянула, он его не смодерировал
Вінстон Показати IP 25 Листопада 2008 13:32
Думаєте це лише у садочку №27? Потрібно зробити нормальний рейд і покарати винних по всіх правилах!!! А деяких звільнити!
Тарас Показати IP 25 Листопада 2008 14:50
А хто має робити рейди? Привикла Санстанція брати грошенята, а ремонти почекають. А порахуйте скільки шкіл та садочків і скільки в них дітей, а грошики батьки дають на заклад регулярно що місяця без квитанції та аргументів. І головне ніхто нікого хабарниками не називає.
Анонім Показати IP 25 Листопада 2008 15:21
Родители! Если у вас есть мозги в головах, не потакайте продажности зарвавшихся теток! Сами виноваты, разбаловали их. А они пользуются своим монопольным (после сокращения 20 луцких садиков) положением и озверели вконец, еще и детей сколько заразили. Садик садику рознь: у меня дитё в 25-м, я ни копейки нала не давала и не дам, а там и не вымогает никто
давид Показати IP 7 Грудня 2008 14:45
чому фото грибка з вересень 2007 року?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus