USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку минулоріч народилося двоє дітей без головного мозку

27 Січня 2011 16:36
Минулоріч в Луцькому пологовому будинку зменшився рівень перинатальної смерності, однак зафіксували два випадки народження анецефалів – дітей, у яких відсутній головний мозок.

Про це йшлося 26 січня під час засідання медичної ради у Луцькому клінічному пологовому будинку.

Як розповів головний лікар медустанови Михайло Токарчук, перинатальна смерність (випадки народження мертвих дітей і смерті новонароджених протягом першого тижня життя) у 2010 році була 6,2 випадки на тисячу випадків. Це є «справжнім європейським показником».

Проте у минулому році в Луцькому пологовому будинку народилось двоє дітей з аненцефалією – внутрішньоутробною вадою розвитку плоду, за якої у дитини діагностується повна або часткова відсутність великих півкуль головного мозку, кісток черепа і м’яких тканин.

При виявленні аненцефалії вагітність терміново переривають, незалежно від терміну виявлення пороку. Однак, каже Токарчук, лікарям не вдалось переконати цих мам зробити аборти. Ті апелювали до своїх релігійних переконань.

«Якщо б люди усвідомлювали, що без голів діти не живуть і не ростуть. Незалежно якого ти віросповідання: чи ти п’ятидесятник, шестидесятник чи ти православний. Але ж не вговориш», - каже головлікар.

«А знаєте, що люди хочуть? Вони хочуть, щоб воно родилося живим, бо вони хочуть ще гроші отримати. Без голови, без печінки, без ноги, аби люди получили гроші», – пояснює Токарчук.

«Якщо би ще цих два випадки відняти, то у нас взагалі перинатальна смертність дуже низька», – розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Лучанин Показати IP 27 Січня 2011 16:56
«А знаєте, що люди хочуть? Вони хочуть, щоб воно родилося живим, бо вони хочуть ще гроші отримати. Без голови, без печінки, без ноги, аби люди получили гроші», – пояснює Токарчук. ОЦЕ дійсно цинік!!! Не вам пане токарчук вирішувати хто має жити а хто помирати...
Mirna Показати IP 27 Січня 2011 17:29
аненцефал - це не дитина з вадами, це істота, яка не виживе навіть, якщо поряд стоятиме їжа і вода. шкода, страшно, але таке буває. я б особисто в такому випадку робила аборт, а не народжувала.
КОРОЛЕВА Показати IP 27 Січня 2011 17:36
У таких випадках, якраз вирішувати лікарям, бо потім їхні клієнти і звинувачитемуть ЛІКАРІВ....цинік-юо , мабуть, на таке вже надивися, що говорить прямо і відкрито!
109 Показати IP 27 Січня 2011 17:42
А скільки разів їхні діагнози не справджувались?! То вони на 9 місяці жінці ставлять діагноз рак останньої стадії, а вона народжує через тиждень, то моїй знайомій поставили діагноз дитині пухлина мозку (кіста), а вона народила здорову дівчинку. Треба 10 раз подумати і проконсультуватись, ніж вбити і все життя вагатись, а може вони помилились. Кожен робить сам свій вибір.
Лучанин Показати IP 27 Січня 2011 17:58
"У таких випадках, якраз вирішувати лікарям, бо потім їхні клієнти і звинувачитемуть ЛІКАРІВ....цинік-юо , мабуть, на таке вже надивися, що говорить прямо і відкрито!" Ще раз повторюю - не Токарчуку вирішувати кого абортувати. Рішення приймає жінка. Цинік він - томущо робить висновки, що жінкам потрібні гроші на дитину. Він просто немає морального права таке говорити!!!
))) до Лучанин Показати IP 27 Січня 2011 21:55
а Вы попробуйте побыть на его месте хотя бы дня три, для эксперименту-с. Пооперируйте. Поуправляйте огромным коллективом. Подолбитесь с пациентками, нередко малоадекватными. Потом будете кричать про моральные права. Женщины, знаете ли, разные бывают. Для Вас новость, что кое-кто у нас строго ради бабла рожает?
Mirna до ))) Показати IP 27 Січня 2011 23:53
+5
теж лучанин Показати IP 27 Січня 2011 18:43
А навіщо ті жінки взагалі йдуть в жіночу консультацію???Якщо в аналізі сечі 3 лишніх лейкоцити ,то вона буде лікуватись,а чому ж не прислухається до думки лікаря,коли діагностують несумісну з життям ваду? Віра повинна бути,але й Бога потрібно просити про те,щоб послав їй мудрого лікаря,а не пускати все на самотік. При таких страшних діагнозах лікарі завжди вимагають підтвердження(узд з спеціалізованого центру),а не одномоментно приймають рішення про переривання вагітності.
Ладомир Показати IP 27 Січня 2011 19:15
Мда. З релігійних переконань... Згідно релігійних переконань цитую: 1. Согласись работать семь лет за руку чьей-нибудь дочери. Затем женитесь не на ней. Потом поработайте еще семь лет и женитесь на той, на ком хотел вначале (Иаков; Быт. 29, 15-30). 2. Обрежь крайнюю плоть у 200 мертвых врагов будущего тестя – и станьте его зятем (Давид; 1 Цар. 18, 27). 3. Убей кого-нибудь и возьмите себе его жену (и приготовьтесь расстаться с четырьмя сыновьями) (Давид; 2 Цар. 11). 4. Подожди, пока умрет твой брат, тогда и его жену можно будет забрать (Втор. 25, 5). ......... продовжувати ці "релігійні переконання" можна поки пальці на клаві не відібйеш :) Звідки ж в дитини візьметься мозок якщо в матері він відсутній :)
кандитат до Ладомир Показати IP 27 Січня 2011 19:42
Це у вас відсутній мозок,бо такі мами бояться вбити дитину, яку дає Бог. І вони так не думають як ви пишете. Ваше життя по феншую якому-небудь розписане, а не по совісті.
Ладомир до кандитат Показати IP 27 Січня 2011 19:56
Нині совість – дороге задоволення :)
Exaboto до Ладомир Показати IP 28 Січня 2011 10:16
а ше мене дивує гуманність певних віруючих, які готові допустити смерть власної дитини аби не робити переливання крові.
Ладомир Показати IP 27 Січня 2011 19:50
Здається особисто не КАНДИДАТ родив дитину без мозку. До чого тоді обвинувачення у мій адрес від КАНДИДАТА? Адже я КАНДИДАТА ні словом не згадав! Вони взагалі НЕ ДУМАЮТЬ, коли говорять про Бога, вони його тупо бояться. Є дві течії людей: одні тупо вірять в Бога інші досліджують релігії на "вшивість". Я не атеїст я агностик. І ще мозковитий ви наш, то якшо він дає дитину, то нашо ж забирає??? Поясніть. .... Хоча наперед знаю що скажете.
кандитат до Ладомир Показати IP 29 Січня 2011 10:46
Мені шкода, якщо ви сприйняли мій комент як особисту образу. Нічого особистого, якраз навпаки. Спробуте подумати ширше, бо поки ваша думка зависла на релігійності. Чи всі ті, у кого діти з вадами віруючі? Це стається і не треба шукати винних, чи то батьки вирішили,чи народжувати їм таку неповноцінну дитину, чи то лікарі недодивились (що буває дуже часто). В дійсності нерідко в алкашів народжуються здорові діти,а в тих,хто роками планує, вираховує і сподівається: може народитись дитя нездорове. Як бачиш таких на вулиці, завжди дуже змішані почуття. Принаймі немає закону, який може зобов'язати вбивати дитину, який би діагноз не був. Завжди є надія. Невже ви насправді зустрічали лише 2 категорії людей? Бо я не належу до жодної з вище згаданих. Не знаю, чи на таку відповідь ви сподівались...
Mirna Показати IP 27 Січня 2011 23:58
ви взагалі уявляєте, що таке дитина без мозку, органів? це шматок м'яса! введіть в гуглі аненцефалія і зрозумієте. до чого тут взагалі релігійні переконання? якщо має бути просто здоровий глузд, коли у вагітної жінки виявляють такий плід. це вже інша справа сама процедура, достовірність діагнозу, совісні лікарні і так далі.
Лучанин Показати IP 28 Січня 2011 14:08
Не потрібно робити вибір за жінку. Особисто я знаю одну жінку в якої дитина взагалі 6 років не росте і не розвивається, але це не заважає їй любити цю дитину. Горе писаки, я впевнений ви навіть не розумієте про що мова - мова про почуття матері яка виношує дитину і хоче її народити. Не лікарям вирішувати хто має жити а хто ні. Якшо мати хоче народити дитину - то має народити. Не потрібно ОБСИРАТИ цих жінок. Я впевнений шо не ізза грошей вони хотіли народжувати цих діток.
МАР"ЯНА Показати IP 29 Січня 2011 05:02
Вже тут писали вище, що багато відсотків є, що їхні версії щодо діагнозу не підтверджуються. Це й лікар бере на себе велику відповідальність судді кому жити кому ні. Материнське серце має достатньо любові щоб глядіти таке дитятко. І гроші ті тут ролі зовсім не грають. Гроші грають для таких як Михайло Токарчук. Попробуйте до нього попасти з пологами без копійки, побачите його турботу, яка відразу кудись дінеться. Навіть і за кілометр би не підходила до такого жорстокого лікаря. Бог йому суддя...
Олександр Показати IP 9 Січня 2016 18:35
Добрий вечір. Пишу Вам від імені однієї з цих двох жінок яка народила цю хвору дитинку , те що пишуть лікарі в своїх звітах це повна брехня жінка прийшла в лікарню на 5-му місяці вагітності і лікарі категорично відмовили хоча самі пишуть що аборт при такій хворобі роблять незалежно від сроку. І люди пишуть ради грошей родять той хто так пише просто сам не був в "тій шкурі" скільки це переживань , нервів та відповідальності ! І з олним я згідний молодці жінки які не роблять аборти бо Бог дав дитя і хай яке воно народиться головне дали життя легше всього зробити аборт але за таке рішення потім все життя люди каятимуться! Тому все що написали лікарі брехня пишуть нібито не хотіли такої статистики ( два народження хворих діток ) а самі відмовили у аборті і не було ніяких релігійних переконань !!!!
Галина. Показати IP 4 Червня 2022 21:13
Я тому 11 років народила дитину без мозку, донечку. І мені на у.зд. сказали, що все чудово, дитинка нормально розвивається, без паталогій. А потім на 9 місяці я чуть не зійшла з розуму... І от пройшло 11 довгих років, а я не можу змирится з втратою своєї донечки, я її дуже люблю !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus