USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на «Богдані» бунт: працівники пікетують підприємство

22 Жовтня 2013 15:11
Працівники Луцького автозаводу вже 3 місяці не бачили своїх зарплат. Люди вирішили, що годі чекати - час діяти, і, покинувши робочі місця, з протестом вийшли під вікна підприємства, - інформує ТРК «Аверс».

Один із працівників підприємства «Богдан Моторс» Олександр розповів про ситуацію, яка склалася: «Коли заборгованість підприємства 3 місяці, 4-ий пішов, це вже досить серйозно. Дають по 100, 150 гривень. На День незалежності працювали, премію зняли ще за це, в вихідні дні ніхто подвійної оплати не бачить… Дали по кілька сотень, щоб мали за шо їздити на роботу. Все!».

Люди продемонстрували свої розрахункові відомості про зарплату. Кожному, хто вийшов на протест, установа боргує приблизно по 6,5 тисячі гривень. Своєю чергою працівники автозаводу, які наближені до керівництва, до прикладу, служба безпеки, з приводу боргів сказали: скільки заробили – стільки й отримали.
Ці ж люди намагалися заборонити журналістам спілкуватися із робітниками та стверджували, що у них на роботі усе гаразд. А у всіх бідах заводу звинуватили самих його працівників: «Скільки заробили, стільки виплатили! А якщо вони кажуть, що за три місяці не отримали - ну це ж неправда… Видали зараз 2 рази по 2 транша. Кому по 200, кому по 300 гривень. Мені видали одну 300, одну 400 гривень…».

Попри таку заборгованість заробітних плат підприємство, зі слів людей, працює у звичному режимі. Найактивніших робітників, які підняли «бунт» через невиплату зарплат, лякають звільненням. Серед таких опинився і Олександр Михальчук. Чоловік пропрацював на підприємстві не один рік. Він переконує, що вже підписаний наказ про його звільнення. Працювати йому залишилося до грудня. Однак розповісти про це журналістам пану Михальчуку перешкодили.

Згодом усіх протестувальників на зустріч покликав заступник генерального директора заводу «Богдан». Кореспондентам не на камеру пояснили: на підприємстві справді фінансова криза, яка зумовлена тим, що за куплені згідно з державними програмами автобуси гроші вперто не виплачують. І завод, нібито, живе кредитами.
А ще у липні цього року красиво і видовищно на підприємство Богдан завітав віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул. Урядовець та луцький мер навіть разом проїхалися на одному із нових тролейбусів. Вілкул тоді розповів: «Зараз Урядом прийнята програма активізації економіки на 2013-2014 роки, яка передбачає закупку більш ніж 300 одиниць рухомого складу тролейбусів і трамваїв. Безумовно, луцькі тролейбуси себе дуже добре зарекомендували і я вважаю, що підприємство має дуже великий потенціал… Держава буде надавати підтримку в містах в придбанні тролейбусів - це закладено в програмі і це також важливо для наших машинобудівних заводів».

Саме з липня, зі слів працівників, на підприємстві перестали виплачувати повноцінні зарплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2013 15:23
Таке ж саме з виплатою з/плати робиться і на Луцькому підприємстві Електротрнспорту --- тільки там чомусь ніхто не страйкує!!!!
TFA до Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2013 15:46
Там, на диво, заборгованість скоротилася.
Vox populis Показати IP 22 Жовтня 2013 16:19
Скоро все буде ОК, Київпастранс віддасть 24 млн. грн за вже отримані тролейбуси і всім буде щастя...
Гость Показати IP 22 Жовтня 2013 16:38
Так дійсно так.Уже 50 проц. людей повідомили про скорочення.Викидають неугодних. не дивлячись на це скільки років ти там працюєш.Ні профспілка, ні директор заводу не дивиться на списки людей, яких просять покинути завод.На що ця профспілка,яка не захищає народ. Вона захищає сама себе.А після вчорашнього страйку у нас вже просили писати на звільнення цих, що страйкували, без скорочення. От така вакханалія на заводі.Чому відповідна органи не зацікавляться за яким принципом і критеріями скорочують людей?А тому, що в нас безправна країна, з людиною роблять самі що хочуть на свій розсуд, законів нема ніяких.
Бувший працівник Показати IP 22 Жовтня 2013 17:04
На автозаводі було декілька періодів, які можна назвати, як "чорна полоса". Так було до 2000 року. Після 2000 року завод почав різко нарощувати випуск легкових, вантажних автомобілів різних моделей. Працювали в три зміни, вихідні та святкові дні.Було важко, але ми пишалися тим, що завод кращий і ми на ньому працювали.У кожного свої плани та обставини в житі. Зараз чергова "чорна полоса", яку необхідно всім пережити. Не повертаються кошти за відправлену продукцію, немає нових замовлень, борги і на жаль не все залежить від автозаводчан. Необхідно пережити і цей період.Терпіння Вам і підтримка Вам (хоча б словом).
Vox populis до Бувший працівник Показати IP 22 Жовтня 2013 20:52
В точку.
Донор Показати IP 22 Жовтня 2013 17:16
Люди добрі! У наш час затримка заробітної плати по всюди і навіть у депутатів Верховної Ради, у банках та державних установах........так як казна наша пуста, а частину зовнішнього боргу треба віддавати до кінця 2013 року !!!
за справедливість Показати IP 22 Жовтня 2013 18:47
Vox populis і Бувший працівник не треба брехати, у керывництва заводу заборгованосты по зарплаты немає - видають вчасно. В цьому мысяцы комусь з керывництва купили планшет за 20 тис.грн- це нормально?
Корінний лучанин до за справедливість Показати IP 22 Жовтня 2013 19:40
Дійсно! У ТОП-МЕНЕДЖЕРІВ ЗАТРИМКИ НЕ БУВАЄ! ЦЕ НОНСЕНС!Той,хто заперечує це нібельмеса не розуміє в українському бізнесі! Ше є приказка- ШВИДШЕ ХУДИЙ ЗДОХНЕ НІЖ ТОВСТИЙ СХУДНЕ! А то БУВШИЙ ПР-К ТРОХИ, ВІРНІШЕ, ЗОВСІМ НЕ В ТЕМІ!
Гоша Показати IP 23 Жовтня 2013 14:15
Це просто знущання над людьми.
Сергій Осійчук Показати IP 23 Жовтня 2013 21:02
а для чого юристи на підприємстві, якщо не вертають борги покупці продукції заводу? а для чого фінансово-економічна служба, що неможе запланувати і виконати графік платежів? а де прокуратура і де кримінальні справи за невиплату з/пл? ще не вміє укр. бізнес цивілізовано вести бізнес.
Шоколадний Заєц Показати IP 23 Жовтня 2013 22:17
доставайте старі штампи, і штампуйте ЛуАЗи, попит буде ого-го!
Антон Показати IP 24 Жовтня 2013 09:14
А векселями не пробували?
Ваня Показати IP 24 Жовтня 2013 11:42
А фінансово-економічну службу скорочують і виганяють,остаються тільки заслужені і вірні керівництву особи подбні тіпа начальнику служби охорони,бачив як служив, як вірний песик по телебаченню.Знаю його осбисто слизький чоловяга
Роботяга Показати IP 13 Листопада 2013 21:11
шакали э всюди, а до нашого бережка як не г.., то тр1сочка, в основному г... Планшет дурня - лексус. 1 кавов1 апарати на склад1.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus