USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку в 6 вихованців дитсадків виявлений сальмонельоз

12 Листопада 2008 12:27
До обласної інфекційної лікарні у Луцьку із діагнозом «сальмонельоз» потрапило 6 дошкільнят. Про це 12 листопада інформують «Волинські Новини».
За повідомленням  прес-служби МНС, 11 листопада до Міністерства надзвичайних ситаацій надійшла інформація про те, що 7 листопада в Луцьку до обласної інфекційної лікарні з дитячого дошкільного закладу №16, який відвідують 200 дітей, із діагнозом «сальмонельоз» шпиталізовані 6 дітей віком до 5 років у стані легкого та середнього ступеню важкості.
Причина захворювання – вживання в їжу забруднених харчових продуктів. Фахівцями обласної СЕС розпочато епідрозслідування, здійснюються профілактичні та протиепідемічні заходи. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Жанна Показати IP 12 Листопада 2008 15:14
інформація запізніла, набагато більше дітей постраждало, а саме жахливо, що вчора від хвилювання померла няня цього закладу!!
Анонім Показати IP 12 Листопада 2008 19:54
А я знаю, что ребенок 2 годика умер, няня тоже- думаю, что дело это замнут, конечно. Халатность наших поваров в садах не имеет пределов- никто на медосмотр нормально не ходит- все через магарыч! Сволочи!
ВІдвертий Показати IP 12 Листопада 2008 23:33
Безперечно, за поварами контроль ніякий, особливо коли завідуюча в зговорі з кухнею, а кухарі не тільки самі кормляться але і годують всю свою родину. Дітям дають страву яку тяжко назвати їдою, скоріше їдлом. Відносно дитини - то вона померла раніше, вдома з іншим діагнозом. Потрібно у цьому випадку розібратись з постачальником продуктів (повинен нести відповідальність в тому числі і кримінальну за заподіяну моральну і матеріальну шкоду дітям та їх батькам), як він потрапив у постачальники - можливо знову через хабарі або чиюсь особисто вигоду із числа керівників міськвно. Важливо одне - що безвідновідальність чиновників шкодить здоровю маленькіх діток. Я впевнений у тому, що діти "крутеликів" від влади і бізнесу не потерпіли від сальмонели в садочку №16, вони прилаштовані в інших крутіших в тому числі в сусідньому-безкоштовному санаторного типу №29. Теж питання, але немає кому розібратись у цьому та всіх інших негараздах!? Інша проблема -відсутність садочків у місті! А хто буде відповідати за будівлі садочків, які в попередні роки були закриті, а приміщення продані або здані в довгострокову аренду, а на їх територіях (я впевненний за хабарі і немалі) чиновники від корита дали добро на будівництво в тому числі і житлових будинків. Чому всі знають і мовчать .... а дітей нікуди дівати - черги в садочки, переповнені групи. Чекаєм "сальмонелу " або іншу біду? Правду кажуть "поки грім не гримне - мужик не перехреститься". Панове і підпанки від влади, бійтесь Бога, напевно і до церкви ходите, і молитесь? та скорше лише про збереження та поповнення своїх статків, а де совість?! Думайте про вічне ... зробіть хоть щось для людей доброго у своєму житті!
Анонім Показати IP 13 Листопада 2008 16:19
І хоч би якась мавпа з міської влади дала офіційний коментар, цікави - хтось зустрівся з батьками, відвідав хворих діток?
Мишкін Показати IP 13 Листопада 2008 16:23
Калуша - у відставку!
Відвертий Показати IP 14 Листопада 2008 01:07
Дивно читати на сайті «Волинської правди», тим більше слухати на 5 каналі ТВ посадавця від медицини начальника облздороввідділу Кошиля чи Кошеля різниці немає (напевно прізвище пішло від слововиразу "плести кошелі" - нести несинітницю, тим більше через ЗМІ) про те, що основною причиною інфекції є "порушення технології приготування їжі". Абсудр! А сальмонела де взялась?! Під час приготування їжі появилась, у просроченому на один день мясі птиці (подумаєш там на один день!!! давали ще і не таке - минало!). Та і сертифікати якості продукції є відповідні – заяляє посадовець! А всі так і повірили. Всі лохи. Шановні, будь яку бумаженцію, коли півень загляне до одного місця і запахне смаженим, купують за лічені хвилини, щоб приховати халатність, а коли вона межує з криміналом -тоді тим більше. Собака зарита тут в іншому! Скоріш за все стрілочник-посадовець Кошиль чи Кашель Фєдя відволікає увагу, в тому числі і відповідних контролюючих органів, з постачальника сировини на куховарів та медсестру (так порушення є, безперечно! Але «фахівці» від влади вважають, боячись за свої сідниці, що потрібно було б півдня парити, а потім жарити до вуглика - тоді вся зараза згоріла б вщент) . Виникає питання ЧОМУ так настирно-делікатно відводиться увага від бізнесмена-постачальника? Відповідь проста - особиста зацікавленість в регулярному поповненні грошенятами свого «кошеля». Уявляєте собі масштаби від усіх дошкільних закладів міста, уявляєте собі який капітал надходить щоденно, коли скуповується низькоякісна продукція «сертифікована!» сальмонелою і іншими "букетами" у базарників для дошкільнят (можливо завезена контрабасом). Це вже мафія, паразитуюча на здоровї дітей. Поцікавтесь постачальником - де він взявся, як переміг у тендері, і взагалі хто він такий (чий кум, сват, брат і т.д. і т.п.) і все стане зрозуміло. ХА-ХА-ХА основна причина - сальмонела "как раз созрела" під час приготування їжі, правильніше порушення технології, як завжди: хто в хаті пукнув? - навістка - а де вона? - та он її білі папочки стоять. Моральні і матеріальні збитки повинен відшкодувати батькам і дітям - постачальник, а також посадовець від корита (від влади) який підписав угоду з ним. Більше того - він наніс шкоди авторитету дошкільному закладу, піддав загрозі здоровя не тільки всіх дітей але й персоналу. Всі вони мають моральне право позиватись до суду. А таким посадовцям-«фахівцям» ганьба!
ЛуПАТА Показати IP 14 Листопада 2008 17:53
Дітей дійсно жаль.А коменти - нічого не варта садомазописанина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus