USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку затримано шахрая-валютника

6 Серпня 2008 12:51
Уже декілька тижнів поспіль до чергової частини Луцького міського відділу надходили повідомлення громадян про те, що їх ошукали під час обміну валюти. Про це повідомляють 6 серпня «Волинські Новини».
 
Як правило, за повідомленням ВЗГ УМВС України у Волинській області, це все відбувалося в центральних районах міста. Шахрай зазвичай вибирав собі жертв поблизу обмінних пунктів валюти, після чого запевняв, що зможе поміняти гроші за вигіднішим для них курсом. Оскільки пропозиція була приваблива, то більшість погоджувалася, і вони відходили дещо вбік, щоб провести нескладні «валютні операції».
Під час обміну грошей зловмисник свідомо не додавав до відповідної суми декілька гривень, припустімо, десять, після чого давав жертві перерахувати гроші, аби та впевнилась у правильності проведеної операції. Звісно, коли потерпілий рахував гроші, то виявляв, що є недостача. Він говорив про це шахраю, який, у свою чергу, забирав купюри знову в свої руки, на очах у «клієнта» перераховував все спочатку і дійсно додавав тих десять гривень, якиху пачці не вистачало. Однак у цей час шахрай забирав декілька тисяч, після чого віддавав гроші потерпілому, який, звісно ж, їх уже не рахував, оскільки сам бачив, як незнайомець таки доклав туди десятку. Багато хто недостачу виявляв лише вдома.
З огляду на ситуацію, що склалася, правоохоронцям мусили діяти, до того ж негайно. Були складені фотороботи підозрюваного та словесні портрети, й оперативники почали патрулювати вулиці у буквальному розумінні цього слова, щоправда, в цивільному.
Нарешті першого серпня вранці в око оперативників потрапила особа, яка прикметами була схожа на підозрюваного. Мужчина стояв поблизу обмінного пункту валют, що поблизу магазину «Пано» по проспекті Волі, і пропонував свої послуги. У цей час спільно зі співробітниками управління області оперативники міського відділу затримали дану особу. Ним виявився полтавчанин Олександр Ш., 1959 року народження, наразі підозрюваний зізнався у скоєнні шести злочинів, зловмисник затриманий, триває слідство. Керівництво Луцького МВ УМВС України у Волинській області звертається до всіх читачів, які впізнали особу шахрая і були ним ошукані, в найкоротший термін звернутися з заявою в чергову частину міського відділу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus