USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Шепелі з криниці витягли коня

4 Серпня 2010 16:01
3 серпня о 15.40 до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в області надійшло повідомлення, що в селі Шепель Луцького району під час випасу оступився та впав у недіючу криницю кінь.
Про це інформує прес-служба обласного управління МНС.
Зважаючи на глибину криниці, що становила орієнтовно 30 метрів, на місце події були негайно направлені працівники аварійно-рятувального загону МНС.
Уже на місці події було визначено, що тварина при падінні загинула. Наявність тварини в криниці загрожувала забрудненню та отруєнню ґрунтових вод по території всього селища. Тому серед населення почала виникати паніка.
За особистим проханнями голови Шепелівської сільської ради та місцевих жителів оперативною групою на чолі із заступником начальника обласного МНС Віталієм Горшковим було прийнято рішення «провести роботи по вилученню тварини».
Роботи ускладнювались значною глибиною криниці, зношеністю та крихкістю конструктивних елементів криниці, що загрожувало обвалу. А також можливою наявністю в криниці горючого газу (метану), що могло призвести до отруєння особового складу та вибуху в цілому.
Після проведення необхідних застережливих заходів, рятувальники на дні криниці закріпили конструкцію для підняття тіла тварини. За допомогою підйомного крану та спеціальних пристроїв тварину вдалось дістати на поверхню.
Мешканці села від душі подякували рятувальникам, адже у той день були врятовані від зараження отрутою криниці мешканців села, що знаходяться поблизу.
«У той же час працівники пожежно-рятувальної служби зауважили людям, що такої біди могло не статися, якби власники обійстя вчасно оточили зруйновану криницю парканом або накрили її плитою. На місці свійської тварини легко могла би опинитись людина або, навіть, дитина», - обурюються рятувальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus