USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У сусідів-поляків – тижнева жалоба за загиблими під Смоленськом

11 Квітня 2010 10:08
Польща оголосила семиденну загальнонаціональну жалобу через загибель у авіакатастрофі президента Леха Качинського та владної польської еліти під російським Смоленськом.

Про це заявив глава польського сейму Броніслав Комаровський, який виконує обов'язки президента Польщі. – інформує «Українська правда» .

"Я підписав рішення про тижневу національну жалобу. Після цієї жахливої трагедії закликаю всіх поляків об'єднатися в ці важкі хвилини", - сказав Комаровський.

Оприлюднено список польських офіційних осіб, які загинули. Серед них загиблий президент Польщі Лех Качиньський, перша леді Марія Качиньська, останній президент республіки у вигнанні Ришард Кочаровський.

Також серед загиблих віце-спікер Сейму Кшиштоф Путра, віце-спікер Сенату Христина Бохенек, заступник глави МЗС Польщі Анджей Кремер, глава Бюро національної безпеки Олександр Щигло, державний секретар у канцелярії президента Павло Вупуч, представник канцелярії президента Хандзик Маріуш.

Серед жертв - глава Національного банку Польщі Славомир Скшипек, екс-міністр оборони і кандидат у президенти Польщі Єжи Шмайдзіньски, начальник президентської канцелярії Владислав Стасяк, заступник міністра оборони Станіслав Єжи Комаровський, начальник генерального штабу Франтишек Гонгор, директор ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевознік, представники міністерств і громадських організацій.

На борту були 14 парламентарів, 8 представників традиційних польських церков. Зокрема, польові єпископи Війська Польського від Римо-католицької і православної церков, а також євангельський пастор.

Керівництво польських збройних сил у делегації було представлено також командуючими всіх трьох родів військ, командирами операційних сил, військ спеціального призначення і Варшавського гарнізону.

Загинули 15 представників Родин Катині й інших громадських об'єднань, 15 супроводжуючих осіб.

У списку також 8 співробітників Секретного урядового бюро.

Нагадаємо, що близько 100 урядовців та громадської еліти Польщі на чолі з президентом Лехом Качинським загинули в авіакатастрофі літака Ту-154 за півтора кілометра від аеродрому російського Смоленська.

Трагедія сталася близько 10 години за київським часом. Літак розбився під час заходження на посадку – в тумані зачепився за дерево і розвалився на частини. Коли впав на землю - загорівся.

Качинський летів відвідати Катинський цвинтар під Смоленськом, де розташований перший у Росії міжнародний меморіальний комплекс жертвам тоталітарних репресій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus