USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центральному басейні Луцька втопився юнак

26 Листопада 2008 12:51
Учора ввечері сталася трагедія в центральній дитячо-юнацькій школі плавання втопився юнак. Про це 26 листопада повідомляють «Волинські Новини».
До редакції «Волинських Новин» зателефонувала пані Юлія, котра розповіла, що стала свідком трагедії. У неї та ще двох десятків відвідувачів басейну загинув юнак, віком приблизно 22-х років. За словами жінки, трагедія сталася близько 20.15-20.30. Три тренера кинулися рятувати хлопця. Окрім того, викликали швидку.
Як стверджує пані Юлія, юнака тричі приводили до тями, однак урятувати не вдалося. Лікарі швидкої не намагалися надати якусь допомогу, навіть не відкрили валіз. Пізніше приїхала ще одна бригада швидкої, проте вже було пізно.
На Луцькій станції швидкої медичної допомоги підтвердили, що хлопець таки трагічно загинув у басейні. Хоча офіційних коментарів отримати не вдалося, однак працівники швидкої стверджують, що коли приїхали на виклик, то юнак був уже мертвим.
Щоправда, за словами свідків, швидка не забрала з басейну бездиханне тіло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
месник Показати IP 26 Листопада 2008 13:47
Медики вже зовсім знахабіли. Варіант тільки один.Відразу викликати працівників моргу.Ті одразу валізи відкриють.
Сергей Показати IP 26 Листопада 2008 13:50
Я також знаходився в басейни.Це правда.Швидка бездийно стояла и дивилась, як їхню роботу виконували тренера.Хлопець ще дихав.
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 14:08
Що ж за біда така з ними? Треба щось змінювати, причому в керівництві, бо то діла не буде!
Октябрина Показати IP 26 Листопада 2008 14:35
Я вважаю, працівники швидкої допомоги думають, що вони ніколи не будуть потребувати медичної допомоги, навпаки вона їм на старості літ буде потрібна найбільше. То нехай їм те повернеться назад.Якщо обрав професію лікаря - то будь лікарем, а не с....
Іра Показати IP 26 Листопада 2008 14:40
Де медики, які дійсно знають свою справу? Хто буде відкривати валізи у яких мабуть нічого немає, адже саме краще сказати медикам що хлопець уже був мертвий, ніж допомогти.
Знайка Показати IP 26 Листопада 2008 14:50
А чому в басейні немає лікаря? адже травматизм є!!!! Жах просто...
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 16:07
а причина трагедії яка? як так втопився? просто плив і втопився? де були тренера? швидкій
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 16:32
І гавкають всі на кризу У душах криза! У душах!
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 20:13
У Луцькому басейні загинув хлопець. Дві бригади швидкої допомоги нічого для порятунку не зробили. За свідченнями очевидців, бездіяльність медики аргументували тим, що юнаку вже нічим допомогти не можна. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда». Директор Дитячо-юнацької школи плавання Віктор Самчук розповів, що загиблий 23-річний Назар у минулому був професійним плавцем. Керівник басейну зауважив - причиною смерті може бути зовсім не утоплення. За свідченнями очевидців, тренер пірнув за хлопцем, як тільки той пішов під воду. Двоє працівників басейну (тренери Леонід Кузьмін та Олександр Сологуб) одраразу ж почали рятувати плавця. Пан Самчук, зауважив, що першу допомогу рятувальники надавали професійно: «Леонід Кузьмін колись займався дайвінгом. Він перебував за декілька метрів від хлопця, коли той почав тонути і дуже швидко його витягнув. Також наші тренери прекрасно обізнані у тому, як надавати першу допомогу». Терміново викликали швидку. Як розповідають свідки, медики прибулу негайно. Проте рятувати хлопця не поспішали. Очевидці були шоковані бездіяльністю людей у білих халатах, які навіть не спробували щось зробити. Через деякий час, лікар, правда, викликав ще одну бригаду швидкої. Один з рятувальників, який надавав першу допомогу Олександр Сологуб розповів подробиці: «Хлопець приходив до тями. Нам у певний момент навіть здалося, що все обійдеться. На наші запитання він кивав головою. Однак потім знову почав синіти. Лікарі нічого не зробили. Потім медик із другої бригади ніби ставив якісь трубки для дихання. Але врешті сказав, що хлопець помирає, мовляв, викликайте міліцію. Юнак, який стояв збоку, очевидно, його товариш, просив спробувати ще щось зробити, але вони відмовилися». 23-річний Назар помер. Одна з очевидців пані Юля зауважила: «Ми були шоковані. Лікарі потім просто поїхали. Коли у гардеробі почали розбирати верхній одяг, тренери чекали чия ж куртка залишиться. Адже у ній мобільний телефон по-якому потрібно дзвонити батькам». Свідки трагедії не мали слів, щоб пояснити поведінку людей, які давали клятву Гіппократа. Казали, що не розуміють, як могли медики лишити молоду людину помирати.
Анонім Показати IP 26 Листопада 2008 22:36
да...безпорядок....раніш спортсменів професійних кожні два місяці перевіряли лікарі....талони на харчування давали...дивилися.... тут провини тренерів немає
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 03:16
In memory of Nazar
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 09:44
шановні журналісти! займіться питанням впритул - принаймні добийтеся (може, за допомоги родичей жертви)поіменного списку тих бригад швидкої що так вчинили!!! хай у нас нема толком законодавства з цього приводу, і то може бути проблемно - їх осудити, але луцьк - місто не таке вже велике. ЛУЧАНИ МАЮТЬ ЗНАТИ ІМЕНА ТАКИХ ЛІКАРІВ!!!!!!!!! і хай вони не розказують про маленькі зарплати коли справа у ЖИТТІ ЛЮДИНИ!!!!!!!!
дуда Показати IP 27 Листопада 2008 13:49
люди, будьте бдительны! украинцы, берегите себя! там, где слабо, там и рвется! любите ближнего своего!
tequilko Показати IP 27 Листопада 2008 14:59
там, Назар, зустрінемось..
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 16:35
очевидців трагедії, котрі можуть прояснити ситуацію, просимо зголоситись за номером телефону 80978673899
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 19:29
важко без тебе, Назар...
Анонім Показати IP 29 Листопада 2008 12:01
По столичних каналах в новинах розповідали, що хлопець загинув від серцевого нападу. Залишимо це питання професіоналам. А тих медиків - вичислити і під суд. Вони вже мають нагороду свою.
Анонім Показати IP 1 Грудня 2008 13:53
Пам"тайте, все сходиться на небі! А лікар-інструмент в руках Божих...
Анонім Показати IP 1 Грудня 2008 14:26
Медсестра оглядала хлопця перед тренуванням? Чи вона там для коментарів? Чому до приїзду швидкої не введено адреналін, атропін? То може в басейні не було необхідних медикаментів для першої допомоги? 5 хвилин у воді та з води, 5 до приїзду швидкої, просто чуда не сталось, шкода...А дуже хотілося б! Бережіть своє здоров"я.
свідок Показати IP 4 Грудня 2008 09:46
працівники басейну забрехалися так, що вже й не знають кому і що говорили. Роботою треба займатися і трошки читати щоб знати, що труп з місця пригоди не забирається, до відома мами - лікаря та медсестри басейну. Як можна було слідкувати так, що потерпілий лежав уже на дні басейну мертвий і порахуйте скільки пройшло хвилин поки його побачили,витягли відійшли від шоку самі і почали щось робити, претрусились і зараз перекинудають всю увагу на інших,ізвинувачують їх прикриваючи свої недоліки, халатність,безвідповідальність. Дивують слова мами, вона як медик знає, що такий діагноз просто так не взявся і медсестра басейну замість того щоб виконувати свою роботу, поливала потерпілого холодною водою зі шлангу думала, що приведе його до чуття. Гнати дури з роботи треба. при цьому щей не вміло викликали швидку, бо ніхто її не зучтрічав і приїхали вони дуже швидко але вже і ми бачили, що нічого не зробиш.про яке оживлення лепечуть тренера, говорити можна що хоч, але ті хто беше по поводу оживлення то вам з цим жити вже своє життя, і якщо і когось наказати , то впершу чергу працівників басейну а потом і розглянути дії швидкої.
Анонім Показати IP 4 Грудня 2008 22:19
Працівники басейну, ще й підробили довідку-допуск до басейну для покійного, що тепер говорити? Завжди крайні ургентні служби (01,02,03,04 ) Бо вони перші!!!!
аеро Показати IP 30 Травня 2012 00:09
я вважаю, Назар винен сам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus