USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Українські лікарі - під обстрілом у Лівії

20 Березня 2011 17:05
У лівійському місті Бенгазі, де точаться запеклі бої між військами Муаммара Каддафі та повстанцями, перебувають п’ятеро лікарів-громадян України.

Про це ТСН повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

За його словами, лікарі перебувають там добровільно, надають необхідну медичну допомогу населенню.

Після початку безладів у Лівії співробітники посольства України в Тріполі пропонували їм залишити країну в числі інших громадян України, однак 5 лікарів відмовилися це зробити.

Волошин зазначив, що українські медики виїхали в Лівію та працевлаштувалися в Бенгазі приватно задовго до початку безладів.

Усього ж з Бенгазі з 23 лютого, за даними Волошина, було евакуйовано близько 50 громадян України, і на сьогодні там, крім 5 українських лікарів, більше українців немає.

Станом на 20 березня посольство України в Тріполі продовжує працювати. Зі слів Волошина, незважаючи на загострення ситуації в Лівії 19 березня, співробітники посольства поки не збираються евакуюватися. Разом з цим він підкреслив, що з початком безладів із посольства було евакуйовано всіх співробітниць-жінок, а також дружин дипломатів.

Як відомо, в результаті бойових зіткнень в Бенгазі починаючи з вечора п'ятниці загинули вже більше 90 людей.

У ніч на неділю сили міжнародної коаліції, до якої увійшли США, Великобританія, Канада, Франція, Італія і ряд інших країн почали операцію "Одіссея. Світанок". Лівійські державні ЗМІ повідомляють, що західні сили всю ніч бомбили місто Тріполі.

У результаті бомбардувань було убито щонайменше 64 людини. Понад 150 людей поранені.

Міжнародна коаліція заявила, що їй вдалося за 24 години домогтися значного прогресу, зупинивши наступ сил лівійського лідера на Бенгазі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus