USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Землетрус знову вразив Італію: є жертви та зниклі безвісти

22 Серпня 2017 08:15
Увечері 21 серпня на італійському острові Іск'я стався землетрус, внаслідок якого кілька населених пунктів зазнали руйнувань. Дві людини загинули, близько 10 зникли безвісти та 25 людей поранено, двоє з них знаходяться у важкому стані.

Про це повідомляє ресурс «РИА Новости» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як стверджують фахівці Національного інституту геофізики та вулканології Італії (Ingv), землетрус мав магнітуду 3,6 бала, а його епіцентр розташовувався безпосередньо близько до західного узбережжя острова у морі на глибині приблизно 10 кілометрів.

Свідки, cвоєю чергою, переконують, що коливання земної поверхні виразно відчувалися в різних населених пунктах острова та викликали паніку серед жителів і численних туристів.Ситуація після землетрусу на острові Іск'я

У підсумку багато людей у страху повибігали на вулиці. Крім того, у цей момент в порту Іск'я, а згодом і на всьому острові зникла електрика.
Руйнування на острові Іск'я

Відтак, сотні телефонних дзвінків від схвильованих громадян надійшли в цей час до поліції та пожежної служби острова.

За останньою інформацією, руйнування сталися в курортному містечку Казаміччола-Терме. Там є поранені та деякі люди поки вважаються зниклими безвісти.Руйнування на острові Іск'я

Також влада містечка Лакко Амено розпорядилася евакуювати пацієнтів місцевої лікарні через великі тріщини, що з'явилися на стінах будівлі. Є свідчення про обвалення дахів і стін в деяких будинках цього населеного пункту.

Руйнування на острові Іск'я

Як повідомляє телеканал RAI, одна з жертв літня жінка, тіло якої знайшли під завалами церкви. Додамо, рятувальники не виключають, що під завалами можуть перебувати й інші жертви.



Нагадаємо, майже рік тому, уночі проти 24 серпня 2016 року в Італії стався землетрус магнітудою 6,2 бала. Тоді найбільше постраждали населені пункти Аккумолі, Амтріче, Посту і Аркуата-дель-Тронто, в яких багато будівель було зруйновано та сотні людей залишились під завалами. Загалом у результаті стихійного лиха щонайменше 250 людей загинули.

Востаннє Італію сколихнув землетрус у січні 2017 року – тоді поштовхи можна було відчути навіть у Римі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus