USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Кам’янці-Подільському затримали циганку-шахрайку з Луцька

10 Січня 2011 16:15
В місті Кам’янець-Подільський затримали 27-річну лучанку циганської національності, яка чіплялася до людей на вулиці, і, пропонуючи поворожити, відбирала у них цінності і гроші.
Про це 10 січня пише Волинська правда з посиланням на ВЗГ УМВС України в Черкаській області

До Уманського міського відділу міліції звернулись місцеві жительки, яких обдурили на вулиці ворожки.
В одному з випадків дівчину зупинила незнайома жінка і запитала котра година. Дівчина відповіла і зовсім не мала наміру продовжувати спілкування. Але настирлива незнайомка не збиралась залишати дівчину. Говорячи без зупинку, вона повідомила про нещасливу долю та порчу.

«Ти щаслива від Бога, але не щаслива від людей і я тобі допоможу». І шахрайка таки «допомогла»: заволоділа золотими виробами і грошима дівчини.

Того ж дня пройдисвітка ошукала 45-річну жінку. Вона підійшла до неї біля крамниці та налякала розмовами про порчу і смерть рідних. В результаті «обрядів» для зняття порчі, заволоділа золотими виробами довірливої жінки.
Видуривши коштовності і кошти в уманчанок, шахрайка не затрималась довго на одному місті і виїхала з міста.

Через деякий час оперативники затримали шахрайку в Кам’янець-Подільському. Було встановлено, що вона – 27 річна громадянка ромської національності, веде кочовий спосіб життя, є уродженкою і жителькою міста Луцьк. Раніше була судимою за вчинення аналогічних злочинів.
Наразі за даним фактом Уманським міськвідділом міліції порушена кримінальна справа, проводяться слідчі дії.
Довідково:
За твердженням психологів, один із секретів успіху вуличних «ворожок» полягає в тому, що під час спілкування вони безперестанку говорять, перевантажуючи мозок своєї жертви зайвою інформацією, не даючи їй тверезо оцінити ситуацію: воля паралізується, процеси мислення уповільнюються, перевагу беруть емоції і уява.
Для безпеки психологи радять уникати спілкування з нав’язливими провидцями. Якщо все-таки довелося заговорити і відчепитися не вдається, слід покликати на допомогу, поява сторонньої людини відверне увагу.

У розмові з шахрайкою-ворожкою для власної безпеки радять спробувати перебити її розповідь нестандартними запитаннями та проявити скептицизм - це збиває шахрайок з пантелику. Також зважливо не дати ввести себе у заціплення, не зустрічатися з ворожкою поглядом, якщо є відчуття, що вона на вас впливає, – переконують у міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus