USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку через перебої зі світлом годину не працювала ДВК

31 Жовтня 2010 21:08
На одній з луцьких дільниць майже годину не здійснювалось голосування – там безпричинно «вирубилось» світло.
Зі слів кандидата в депутати від партії «За Україну!» до Луцької міськради Руслана Тимощука, близько шостої вечора на луцькій ДВК №1, яка знаходиться у мікрорайоні «Вересневе», зникло електропостачання.
Аби не допустити хаосу та правопорушень, які у темряві не вдалося б контролювати, комісія була змушена призупинити волевиявлення. Таке рішення прийняла голова комісії.
Тимощук зазначив, що голова ДВК запевнила його в тому, що на момент зникнення світла, жодного виборця на дільниці не було.
Усі наступні, хто приходив на дільницю взяти участь у виборах, змушені були чекати під ДВК, поки там з’явиться електрика.
Не впускали у приміщення і тих спостерігачів та довірених осіб, які на момент зникнення світла, вийшли з дільниці.
«Частину спостерігачів і довірених осіб, яких не було у приміщенні під час прийняття рішення про недопущення сторонніх на територію дільниці, через це потім не впускали до ДВК. Однак на дільниці в той час залишалась половина спостерігачів та довірених осіб від кандидатів, які не виходили з приміщення і продовжували своє спостереження», – пояснив Тимощук.
Разом з тим він каже, що не хоче «політизувати це питання», оскільки має свідчення від учасників виборчого процесу, які розповіли, що під час простою дільниці без світла в приміщення не впускали спостерігачів та довірених осіб і від владних, і від опозиційних сил.
Розповів Тимощук і про перебої зі світлом і на сусідній ДВК №1, які трапились теж надвечір.
«Там перебої зі світлом стались, коли почало сутеніти. Але причина тут найшвидше у некомпетентності персоналу школи, яке може бути всюди. Але як тільки в школу приїхав особисто директор, проблему швидко вирішили», – повідомив він.
Загалом Тимощук висловився, що конкретних підозр про сплановані дії він не має, оскільки фактів, які б вказували на те, що це зроблено навмисно, поки не знайшлось.
«Хоча я цього не виключаю. Але тут треба звернути увагу і на проблеми інфраструктури на окраїнах Луцька. Проводка гнила, могла вийти з ладу. Але в будь-якому випадку я як кандидат в депутати буду звертатись до правоохоронних органів, аби вони вивчили цей факт. Хочеться дізнатись, чи було це порушення закону чи ні», – висловився Тимощук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Електрик Показати IP 31 Жовтня 2010 21:24
А я знаю! Це була перша ДВК!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus