USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Вітчим «ув’язнив» пасинка у коморі з картоплею

23 Листопада 2009 15:29
У селі Прип’ять, що в Шацькому районі, 42-річний вітчим посадив свого пасинка до комори з картоплею. Перед тим чоловік добряче побив 10-річного хлопчика за те, що той не хотів допомогти йому по господарству.
Прип’ятський сільський голова Іван Гінчук розповів, що під пильним наглядом міліції сім’я Бубелів знаходиться вже не один рік. Тетяна та Петро мають чотирьох спільних дітей, але особливо неприязно чоловік ставиться до нерідного Юрія.
Ця сім’я з 2004 року перебуває на обліку в спеціальних державних органах виконавчої влади, адже до вживання алкоголю схильні як чоловік, так і жінка. Звичайно, від такої поведінки батьків страждають малолітні діти. Навіть складається таке враження, що Бубели народжують лише для того, аби отримувати чималеньку суму соціальної допомоги від держави. Іван Гінчук розповів, що якось райдержадміністрація припинила надавати ці кошти, які подружжя витрачало виключно на горілку, проте згодом довелося поновити виплати, бо крім цих фінансових надходжень сім’я не має більше звідки взяти гроші.
Тепер голова сільської ради спільно із секретарем намагається проконтролювати, куди витрачають державні гроші Бубели. За короткий час вони змусили чоловіка та жінку купити пральну машинку, холодильник та речі для дітей.
Про хлопчика Юрія, який постійно страждає від поганого ставлення свого вітчима, Іван Гінчук сказав лише добрі слова. 10-річний підліток не є розумово відсталою дитиною (на відміну від деяких своїх братиків та сестричок), досить жвавий та зовсім не проти, щоб його на деякий час забрали з родини.
Про постійні негаразди у сім’ї розповідає і оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей Шацького РВ УМВС Роман Сидорук:
«Конфлікти у багатодітній сім’ї не рідкість, адже і мати, і батько полюбляють випити. Батьки живуть за рахунок своїх малолітніх дітей, яких у них аж п’ятеро, проте вони особливо не піклуються про їхнє виховання, а більше хвилюються про соціальну допомогу від держави. Доки Тетяна та Петро в черговий раз перехиляють чарочку, діти часто бігають голодні та недоглянуті.
Сім’я Бубелів перебуває на обліку у міліції як неблагополучна та така, що опинилась у складній життєвій ситуації. Періодично тут проводяться рейди та перевірки, під час яких міліція дивиться, як виховуються діти та в яких умовах проживають.
Як повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області, наразі проти вітчима порушено кримінальну справу за ст.ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та 126 (нанесення легких тілесних ушкоджень) КК України. Наразі момент триває слідство, а сільський голова спільно з міліцією подав клопотання, аби Юрія на деякий час вилучили з неблагополучної сім’ї та відправили на оздоровлення і навчання до санаторію у село Згорани Любомльського району.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свой Показати IP 23 Листопада 2009 16:08
на Западе эти дети давно росли бы в нормальной приемной семье, а родаки коротали бы вечера в тюрьме. "Под контролем", бля.
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 16:59
жахіття нашого часу, тільки ж діти у тому не винні, що їх батьки алкоголіки!
Таня Показати IP 23 Листопада 2009 17:38
Краще вже в прийомній сім"ї чи в інтернаті, ніж з такими РІДНИМИ батьками. Що за сволочі, інших слів нема!
OrestN Показати IP 23 Листопада 2009 23:35
"Свой", щоб так було як на Заході, треба спочатку владу поміняти, провести люстацію...
Свой Показати IP 24 Листопада 2009 12:05
OrestN, лично я начинаю склоняться не к люстрации, а к химической кастрации заведомо неспособных к родительству, но зато активно размножающихся особей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus