USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Власник бару мало не підірвав автостанцію у Луцьку

2 Березня 2011 12:04
Пивний бар, що розташований на території автобусної станції №1 у Луцьку мало не став епіцентром вибуху зрідженого газу.
Власник бару без жодних дозволів та погоджень експлуатував газобалонну установку невідомого походження. Про це повідомили в прес-центрі ПАТ «Волиньгаз».
Як встановили згодом газовики, балон не стояв на обліку, давно не проходив опосвідчення, і його стан залишав бажати кращого.
До того ж, у приміщенні бару балон був розташований поряд із нагрівачем УФО, проміння якого потрапляло просто на корпус балона, розігріваючи його. При такому підігріві щойно заправлений балон із максимальним тиском газу міг вибухнути у будь-який момент.
Газовики припускають, що біда оминала господарів, бо при заправці балона кожного разу «недоливали» газу. Річ у тім, що заправляли балон на автомобільній заправці, попри те, що заправка балонів зрідженим газом для побутових потреб на АГЗС суворо заборонена.
Підприємець просто платив знайомому таксистові гроші, а той вже сам вирішував питання заправки балона.
Через самовільне встановлення газобалонної установки та відсутність проекту підприємець не наважувався звертатись до газовиків. Кожного разу при заправці балона йому доводилось суттєво переплачувати, адже в газовому господарстві зріджений газ дешевший, аніж на автозаправці, та й за саме заправляння газовики грошей не беруть, - йдеться у повідомленні.
Таким чином, балон тривалий час не потрапляв до рук газовиків, які мали б регулярно проводити його огляд та ремонтувати запірну арматуру, а при потребі вилучити з обігу, видавши споживачу справний балон.
Разом з тим, експлуатувався небезпечний балон в місці великого скупчення людей, на автобусній станції поряд із ринком, де щодня проходять тисячі лучан та приїжджих. Зважаючи на руйнівну силу газу, коли його споживачі порушують правила користування ним, наслідки могли б бути страшними.
Наразі газовики знешкодили установку і повідомили про інцидент працівників правоохоронних органів та МНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Федір Показати IP 2 Березня 2011 15:06
Просто чудово! Сотні, а то й тисячі людей перебували під смертельною загрозою через дебілів. Бо по іншому власника, продавців і контролюючі організації не назвеш! Україні не треба боятись тероризму - досить своїх "свідомих громадян", які за гривню економії і несамовите бажання заробляти готові вбити ні в чому не винних людей. БРАВО! Прохання до редакції - оформити цю інформацію як запит до відповідних структур з вимогою надати відповідь про вжиті заходи.
Дарвін Показати IP 3 Березня 2011 10:34
Даєш власнику бару премію Дарвіна!!!!!!! :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus