USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Водій, який напідпитку у Львові на смерть збив волинянку, сяде на 5 років

24 Квітня 2018 14:34
Залізничний районний суд Львова на п’ять років ув’язнив водія, який у липні минулого року збив на смерть мешканку Нововолинська Ангеліну Міщук (Дунас) на регульованому переході на перехресті вул. Городоцька – Ярослава Мудрого.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Як йдеться у вироку суду, водій ЗАЗу перебував у стані алкогольного сп’яніння. Жінку з місця ДТП забрала «швидка», вона три тижні була в комі, після чого померла. У загиблої залишилась дитина, якій на момент ДТП було 1,7 років.

Під час судового засідання водій заявив, що визнає свою провину. За словами чоловіка, він не встиг вчасно пригальмувати, коли жінка почала переходити дорогу. Він також розповів, що того дня керував автомобілем, який належить його батькові, а перед тим випив дві пляшки пива. За словами водія, він не помітив, що їхав на червоне світло світлофора, а дізнався про це від пішоходів, які стали свідками наїзду. Після ДТП чоловік ще випив горілку, яку приніс йому на місце події знайомий.
У судовому вироку зазначається, що водій був раніше судимий та неодноразово притягувався до адмінвідповідальності. Зважаючи на це та на тяжкість злочину суд призначив водію покарання у вигляді п’яти років ув’язнення та позбавив його водійських прав на три роки.

Водночас батьки загиблої жінки та її чоловік подали до суду цивільний позов, у якому просили 1,5 млн грн моральної компенсації. У свою чергу водій погодився виплатити 200 тис. грн компенсації, а решту суми назвав необгрунтованою. Але суд звернув увагу на те, що жінка була єдиною дитиною у своїх батьків, а також на те, що у неї залишилась маленька дитина, та вирішив частково задовольнити вимоги родини, зобов’язавши водія сплатити трьом родичам загиблої по 400 тис. грн кожному.

Засуджений може протягом 30 днів подати апеляційну скаргу на це рішення суду.

Як повідомляли, 27 липня на вул. Городоцькій у Львові авто на переході авто збило молоду дівчину, водій утік. Однак згодом його вдалось затримати. На відео видно, що авто їхало на червоне світло.

У постраждалої були такі травми злам склепіння черепа з поширенням на основу, забій головного мозку важкого ступеня, перелом лонної та сідничної кісток справа зі зміщенням, злам латерального відростка правої великогомілкової кістки. Після аварії дівчина практично весь час була у комі. Через три тижні померла у Львівській лікарні швидкої допомоги, не приходячи до свідомості.

Ангеліна – випускниця нововолинської школи №7, закінчила НУ «Львівська політехніка». Їхала забирати диплом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus