USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Воював три роки та був снайпером: що відомо про кілера, який хотів убити Соболєва

2 Грудня 2019 21:49
Поліція затримала двох підозрюваних у замаху на вбивство на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, а разом із тим підозрюваних у вбивстві його сина, у якого влучила куля. Обидва затримані – колишні бійці АТО, йдеться у сюжеті ТСН.

Один із них навіть має орден за мужність. Стріляли з номера хостелу в будинку через вулицю. Навіть мали окрему коробку для гільзи.

«Знайшли зброю, з якою було здійснено це вбивство. Знайдена коробка, яка використовувалася для того, щоб не втратити гільзу, бо це було в нічний час», – каже голова Нацполіції Ігор Клименко.

Один із затриманих – Андрій Лаврега – просидів в окопі три роки, був снайпером, сказав Гергерт. Він має орден За мужність. За його словами, такі дії бійця можуть бути пов’язані з посттравматичним синдромом, повідомив командир батальйону, заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт у коментарі виданню.

«У підрозділі виконував функцію снайпера. Сміливий боєць. Відкритий. Воював три роки. Він з війни пішов сім місяців тому, пішов зі словами, що більше не може», – зазначив Гергерт.

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.
Напередодні ввечері родина Соболєвих вийшла з ресторану в центрі столиці, який належить голові сім’ї, і сіла у авто. Раптом пролунав постріл. Куля влучила у передні двері, але пройшла повз водія та поцілила в дитину. За словами свідків, батько схопив сина на руки і благав про допомогу. Проте хлопчик помер у кареті швидкої.

В уродженця Єнакієвого, відомого бізнесмена Соболєва було п’ятеро дітей від трьох шлюбів. Другий шлюб був із донькою російського сенатора та фармацевта Бориса Шпігеля – колишньою дружиною співака Миколи Баскова. Засновник торгівельної мережі, яка залишилася працювати на окупованих територіях Донбасу. Сам Соболєв казав, що мережу продав ще 2007 року.

Авто, в якому сталася трагедія, він орендує у компанії, що теж фігурує у кримінальній справі щодо фінансування тероризму на непідконтрольних територіях.

«Він є також відомим донецьким бізнесменом, який володів мережею супермаркетів «Обжора». Його активи, можливо, не всі, але дуже багато, залишилося на окупованій території. Вже після початку війни він якось співпрацює з ДНР. При цьому те, що відбулося, може бути пов’язане з перерозподілом цих активів», – каже блогер Денис Казанський.

Чи є Соболєв нині фігурантом кримінальних справ, голова Нацполіції наразі не коментує. Поліція розглядає три версії нападу: сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарську діяльність та минулу й теперішню професійну діяльність. З чим пов’язаний напад на нього, сам Соболєв не каже. «Я багато чого не знаю. Нехай поліція розбирається», – говорить він.

Політичний соратник Соболєва згадує про погрози на адресу колеги. «Він декілька років тому озвучував, що в нього тривав перманентний конфлікт майновий з одним із суддів Верховного суду України. Наразі вже, здається, він колишній суддя Верховного суду з приводу великого майнового комплексу», – каже депутат Київської обласної ради Іван Ступак.

За словами Казанський, Соболєву погрожували у записці: «Погрожували його родичам. До цієї записки була прикладена така лазерна указка з натяком на лазерний прицел».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Всезнайко Показати IP 2 Грудня 2019 22:00
Який посттравматичний синдром?
123 Показати IP 2 Грудня 2019 22:30
Воював три роки та був снайпером Затриманим 18 та 19 років -з 16 років-напевно "син полку"
1 Показати IP 2 Грудня 2019 22:38
То шо він в АТО пішов снайпером в 15 років і 3 роки воював ?
777 Показати IP 2 Грудня 2019 23:02
це Хлопці з 16-15 років воювали????
Шурік Показати IP 2 Грудня 2019 23:11
Ну так воював же! Їм же в цій країні все можна, як я розумію???
123 Показати IP 2 Грудня 2019 23:52
Відмінусуйте ще сім місяців, бо з війни пішов сім місяців тому.
Клава Показати IP 3 Грудня 2019 00:35
Всі резонансні вбивства, починаючи з розстрілу в 2014 році даішників на Броварський траси, потім Бузину, Шеремету та зараз робили фашисти-нацисти з Правого сектора Яроша, якого курирував колишній глава СБУ Наливайченко. Ярош був його помощніком, як народного депутата.Еслі правосеков та інших нацистів від Коханівського, Яроша і йому подібних влада не зажене в камери, то вбивства будуть продовжені.
деградация Показати IP 3 Грудня 2019 03:23
о малолетки воюют, героев им дают, а порох на этой крови миллиарды рубанул. Превратили страну в мексику.
Психопланетарій, Лип Показати IP 3 Грудня 2019 09:04
Нелегальний бізнес. Нічого за душою немає у цього Соболя, все орендує: автомашину, ресторанний бізнес, квартиру, будинок, третю або четверту дружину з дітьми, все поорендував. Чудовий бізнес у нас в Україні. Короче отримав по заслузі, але при тому всьому потерпілою стала малолітня дитина, яка тільки но почала жити, а не засранець Соболь.
санітар Показати IP 3 Грудня 2019 09:27
Все перекреслюється, тому що за бабло вбиває людей. Вбивав в АТО і це стало нормою життя. Як комара на дупі прихлопнути. Професійний вбивця. Якби цей "номер" пройшов, то вбивав би далі. Вбивці, як і картарі, як наркомани, входять в раж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus