USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Волиняни кажуть, що «Айдар» не йшов у бій без наказу

21 Червня 2014 14:38
У складі батальйону «Айдар» служить чимало волинян. Днями Луцьк попрощався з одним бійцем, Рустамом Хамраєвим, який загинув у боях під Луганськом. Версія бою, у якому батальйон поніс чималі втрати, про те, що бійці пішли у наступ без наказу – невідповідає дійсності, переконують бійці.

Про це повідомив заступник командира роти батальйону «Айдар», представник Волинської Самооборони Андрій Омельчук під час прес-конференції сьогодні, 21 червня.

З його слів, у складі батальйону діє 2-га рота «Захід». У її складі сформовані три повноцінні взводи: Волинський, Київський і Харківський. Спершу волиняни облаштовували свій побут, виконали багато будівельно-саперних робіт, збудували дот, зміцнили загородження. Вони внесли левову частку в спорудження цих споруд.

Участь у бойових діях айдарівці безпосередньо прийняли нещодавно. До того вони в основному займалися антидиверсійною, антитерористичною роботою, розвідкою.

Бої розпочалися з визволення міста Щастя. Тоді бійці заволоділи блок-постами, розмінували мости, вийшли на передмістя Луганська. Перші втрати батальйон поніс нещодавно.

«Основний бій підрозділ прийняв 17 червня у передмісті Металіста, в кількох кілометрах від Луганська. Він тривав добу.

В цьому бою понесли перші втрати. Але батальйон не розбитий», - повідоми Андрій Омельчук.

Він стверджує, що бійці не займаються партизанкою і не йшли того дня без наказу.

«Це підрозділ ЗСУ, де ніхто і ніколи без команди нічого не робить», - зауважив Андрій Омельчук.

Він розповів про той бій, у якому загинув лучанин. З його слів, жоден боєць не зганьбився. У бою застосовувалася і авіація, і бронетехніка, і артилерія, і піхота, і снайпери. В батальйоні «Айдар» - 4 загиблих, більші втрати понесли десантники однієї з частин, які воювали з «айдарівцями».

Близько 20 години зайняли блок-пост. Там віднайшли 4 гармати з величезною кількістю боєприпасів, протитанкові ракети типу «Фагот», ПЗРК «Ігла», гранатомети АГС-17, казахські шапки з волоку, речі донських козаків – бурки, штандарти.

Сьогодні, у зв’язку з тимчасовим припиненням АТО в місці дислокації «Айдару» - тихо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Патріот Показати IP 21 Червня 2014 15:14
з наказом, без наказу-яка різниця?
Галина до Патріот Показати IP 21 Червня 2014 15:32
Рiзниця в тому, що влада забрехалася....пора всiм це зрозумiти....
мир Показати IP 21 Червня 2014 15:33
Таж чесна сьогоднішня влада каже що наказу небуло. Кому вірити ? Клоуну ляшку чи шо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus