USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські ялинки на Луганщину не доїхали

24 Січня 2014 17:15
У селі Мельниці Ковельського району, обабіч дороги гори молодих пухнастих сосен. Судячи з усього, їх навіть не використовували у ролі новорічних красунь: зрубати – зрубали, а довезти до людей з якоїсь причини не змогли, інформує «Вісник+К».

Екологи криком кричать, що лісів на Землі мало залишилося, а тут валяється сосен на невеличку лісопосадку…

У Мельницькій сільській раді підказали, що зрубані деревця – власність місцевого фермера Степана Чабана. Мовляв, оскільки має піщані неродючі землі, висаджує на них ліс. І у нього подекуди замовляють перед Новорічними святами соснові деревця для продажу. Що сталося із цьогорічною партією, розповів по телефону сам Степан Васильович:

– Це, як кажуть, «вльот»! – сумно зітхнув він. – Я отримав замовлення від Луганського підприємця заготовити сосен на цілу машину – майже тисяча штук. І це ж не просто зрубати, треба було на кожне деревце придбати електронний чип (один коштує 3,50 гривні), заготовити спеціальну сітку, щоб сосни доїхали. Ай, та що там казати: купу грошей витратив, а підприємцю не вийшло по них приїхати. Тепер от бігаємо, шукаємо, куди їх можна збути. Шкода, стільки дерева пропадає…

До речі, цього року в Україні відзначають рекордну кількість зрубаних і не проданих новорічних красунь. У Києві уже назвали ці покинуті гори «геноцидом ялинок». З Луцька комунальники вивезли п’ять вантажних автівок нереалізованих дерев. І все це на фоні того, що сосна чи ялинка – не домашній вазон із квіткою, їй треба щонайменше шість років рости до «презентабельного» новорічного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Саша Показати IP 24 Січня 2014 20:12
а може фермер хотів заробити на самосіві сосен,бо щось я не памятаю там посаджених дерев на паях
Лучанин Показати IP 24 Січня 2014 20:17
Припинити варварство! - Букет з соснових гілок за 1-2 гривні + штучна ялинка ДОСТАТНЬО. !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus