USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські горе-лісоруби завдали збитку державі на понад 130 тисяч гривень

6 Лютого 2009 14:33
Нещодавно на прикордонні України і Білорусі майстер лісу Дольського лісництва ДП «Любешівське ЛМГ» Сергій Шкльода виявив незаконну рубку дерев. Про це 6 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, оскільки цей лісовий масив малодоступний, то для вивезення дерев злочинна група використовувала трельовочний трактор ДТД – 55. При обстеженні лісового масиву встановили факт незаконої рубки семи дерев дуба загальною кубомасою 49 м3 та одного дерева ясена – 3 м3.
Крім того під час незаконних робіт злочинці пошкодили більш ніж 50 дерев граба, вільхи та ліщини. Загальна сума збитків становить 97,9 тисячі гривень. З’ясували, що горе-лісоруби заїхали з боку Зарічнянського району Рівненської області.
Шість дубів вони встигли вивезти, а на сьомому підвів трактор. Зламалась бортова передача. Також залишились зрізаними і покинутими ясен та інша деревина. По цій справі порушили кримінальну справу. Проводиться розслідування та встановлюються причетні до даного злочину особи.
Дещо раніше працівники державної лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ» затримали жителя села Рудники Маневицького району пана Вертипороха, який з чотирма спільниками в межах Партизанського лісництва незаконно зрізали два дерева дуба, загальною кубомасою 8 м3. Сума збитків становить 13 тисяч гривень.
За інформацією наданою начальником відділу охорони та захисту лісу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимиром Читкайлом, з початку року лісовою охороною  виявлено 40 випадків незаконної порубки деревини загальною кубомасою  95 м3. Державі завдано збитків на суму 132 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus