USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинські ліси врятував дощ?

2 Серпня 2010 15:06
У лісах українського Полісся пройшли дощі, й тому рівень небезпеки виникнення там пожеж знизився

Про це, називаючи регіони України, яким найбільше загрожують лісові пожежі, заявив під час прес-конференції заступник голови Держлісгоспу Віктор Червоний, - пише газета «Дело».

«Найбільш пожежонебезпечні області - це звичайно Південь і Схід. Хоча, якщо, наприклад, порівнювати Одесу, Дніпропетровськ і Луганськ, то в Одесі листяні ліси і там менша небезпека ...», - сказав Червоний.

«Київська область, де зазвичай велике рекреаційне навантаження на ліси, має велику ступінь небезпеки, також Черкаська, Донецька область» - додав він.

«І, звичайно все Полісся - Волинь, Житомир, Чернігів. Хоча там (Полісся) пройшли дощі, і великих проблем у цьому році немає», - заявив Червоний.

У той же час, за словами Червоного, в цьому році з бюджету повністю профінансовані вильоти працівників Держлісгоспу для моніторингу пожежної ситуації в лісах. Крім того, в Україні в найбільш небезпечних ділянках встановлені 560 веж для моніторингу ситуації в лісі, 40 з них обладнані камерами.

За підрахунками Держлісгоспу за останні декілька років середня площа лісових пожеж в Україні становила 1 га, що наприклад в 90 разів менше ніж в Росії.

Крім того, Червоний зазначив, що діючих лісових пожеж у Київській, Чернігівській областях і прикордонних областях Білорусі не виявлено.

Нагадаємо, що за інформацією обласного управління МНС на Волині з початку року трапилось 15 пожеж в лісових масивах, й вогонь пошкодив майже 10 гектарів лісу. В області діє заборона на відвідування лісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus