USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинську землю «з’їдає» Західний Буг. ВІДЕО

10 Серпня 2010 16:07
Західний Буг змінює напрямок русла і «захоплює» все нові й нові площі. Щороку українська територія стає меншою на десятки кілометрів. .У Волинській області українсько-польський державний кордон проходить Західним Бугом. Русло норовливої річки дуже мінливе, вода підмиває береги.

Всього за кілька років тільки на одній з ділянок Західний Буг забрав 100 метрів української території. Це підтверджують рельєф грунту та молоді деревця на польському березі. – розповідають «Подробиці» .

Українське село Забужжя розташоване на самому березі річки. Буквально в десяти метрах - городи. Щороку річка забирає все більше земель і люди бояться, що можуть залишитися без своїх наділів.

Голова Забузької сільради Сергій Хомик каже, що якщо найближчим часом нічого не робити, то може бути так, що «людина буде мати державний акт, а землі в неї не буде, вона буде в Польщі».

Чимало проблем і у прикордонників. Їм ледве не щороку доводиться переносити прикордонні стовпи вглиб української території. І погоджувати це необхідно з поляками, підписуючи нові міждержавні документи.

Всього на волинському відрізку українсько-польського кордону понад сто небезпечних ділянок. Їх загальна довжина - близько тридцяти кілометрів.

Заступник начальника управління водного господарства у Волинській області Тарас Корнійчук каже, що управлінню щорічно віділяють близько 500 тисяч гривень. «За рахунок цих коштів, ми розчищаємо до двох-чотирьох кілометрів річки і кріпимо до 100 метрів берега», - каже він, але додає, що такими темпами зміцнити всю проблемну берегову лінію зможуть тільки через 300 років. Але там, де вже є метало-бетонні конструкції, якість гарантують.

Приборкати непокірну річку потрібно якомога швидше, бо справа – у недоторканності державного кордону. Правда, витратити на це доведеться 200 мільйонів гривень. Відразу виділити таку суму Держкомітет з водного господарства не в змозі.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
плагіат-4 Показати IP 10 Серпня 2010 16:54
а посилання на сайт, через який знайшли це відео забули?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus