USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинський потоп завдав збитків на 2 мільйони. ОНОВЛЕНО. ВІДЕО

3 Липня 2009 13:18
Через зливи, які не вщухали дві доби, мешканці двох поліських районів Волині зазнали величезних збитків – підтоплені городи та будинки. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
«ВН» уже повідомляли, що через зливи, які не вщухали дві доби, у двох районах області випала 2-місячна норма дощів. 
 
Підтоплені городи та будинки, сім з половиною тисяч сімей не отримають очікуваного врожаю. Влада запевняє, всі збитки людем компенсує. Проте тільки у тому разі, якщо буде допомога з Києва. Нині в обласному бюджеті грошей майже не лишилося, – інформує 5 канал.
 
У Ратнівському та Старовижівському районах Волині дощі майже безупинно ллють від травня. Після нещодавної зливи з берегів вийшли річки Прип\'ять та Вижівка, вода підтопила чотири села. Мешканці скаржаться, бажаного урожаю не побачать. Земля настільки волога, що і картопля, і зернові зіпсовані. У будинках також вода. Сім з пловиною тисяч сімей зараз чекають допомоги від влади.
 
Потерпіла від негоди місцева мешканка Галина Воробей нарікає: «Я вже викликала і пожежну, щоб воду відкачували. Хто мені компенсує оце все? Диван стоїть на блоках».
 
Чиновники людей заспокоюють - усім спробують допомогти. Щоправда, за які гроші - поки що не знають, обласний бюджет практично пустий.
 
«В обласному бюджеті грошей практично немає. Ми будемо дивитись, які програми знімати. На 10 соток картоплі. На 10 соток зерна», – розповів голова облдержадміністрації Микола Романюк.
 
Поки що чиновники виділили лише 20 тисяч гривень на розчищення меліоративних канав і відкачування води. По гроші для ремонту помешкань та городів звертатимуться до Києва. В області кажуть, у регіональній скарбниці є лише 60 тисяч гривень, вода ж завдала збитків на понад 2 мільйони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus