USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни продовжують продавати заборонене білоруське м’ясо

7 Липня 2013 17:32
Волинянок, які продавали білоруське м’ясо на ринку, притягнули до відповідальності. Нагадаємо, ситуацією щодо захворюваності тварин африканської чумою у білоруських регіонах, прилеглих до прикордонних областей Волині, занепокоєні ветеринари.

У зв’язку з ситуацією, заступник голови ОДА Віталій Карпюк звернувся до контролюючих органів, аби вони пильніше стежили за якістю м’яса, а також звернувся до м’ясопереробників, наголосивши, що їжа – це здоров’я наших людей.

Тож, працівники міліції в області спільно з іншими контролюючими органами проводять заходи щодо недопущення занесення з території Республіки Білорусь збудника захворювання, - йдеться у прес-службі волинської міліції.

Для запобігання незаконному переміщенню продукції та сировини тваринного походження автошляхами прикордонних регіонів створили шість мобільних груп, до складу яких залучили працівників ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області, фахівців державної служби ветеринарної медицини, працівників Державтоінспекції та територіальних органів внутрішніх справ.

Мобільні групи здійснюють контроль за перевезенням вантажів підконтрольних державній службі ветеринарної медицини у прикордонних пунктах пропуску і за їх межами, проводять перевірки свиногосподарств щодо дотримання «закритого режиму» роботи, контролюють реалізацію сировини та продукції тваринного походження на ринках та запобігають несанкціонованій торгівлі.

Під час відпрацювання Ратнівського району на прилеглій до ринку території виявили зберігання та реалізацію місцевими мешканками м’ясо-молочної продукції, загальною вагою 10,8 кілограма, без відповідних супровідних документів та маркуванням на іноземній мові (виробництва Білорусь). Ця продукція обмежена в обігу. Вказану продукцію вилучили та утилізували.

За виявлені порушення ратнівчанок притягнули до адміністративної відповідальності за статею 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог). Вказане правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу на 119 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
SVV Показати IP 8 Липня 2013 10:58
От коли вони заплатять цей "страшенно великий" штраф, в житі не захочуть продавати те мясо.
андрiй76 Показати IP 8 Липня 2013 11:17
Так-так,після такого"непомірного і непідйомного"штрафу у них вже не залишиться оббігових коштів на придбання і послідуючий перепродаж нового товару...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus