USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин благає допомогти добитися правди у правосуддя. ФОТО

25 Листопада 2013 08:00
Поблизу ставка, що належить екс-підполковника міліції, ледь не забили до смерті пенсіонера Володимира Задерея. Винуватця, схоже, не поспішають шукати. До редакції Волинських Новин надійшов лист від сина постраждалого – Романа Задерея. Втомившись шукати справедливості у міліціонерів, чоловік все ж не втрачає надію добитися правди.

«На початку червня, у селі Кропивщина Іваничівського району Волинської області мій батько, Володимир Задерей, пас на полі коней. Проте коли побачив що одна із тварин відв’язалася, пішов шукати припону, до якого власне і був прив’язаний кінь. Пенсіонер проходив узбережжям місцевого ставка, де й потрапив під «роздачу» від орендаря водойми. Зокрема мого батька, Володимира Задерея, гукнув невідомий чоловік. Це був Куліков О.В., який, начебто, працював сторожем на ставку. Чоловік без пояснень вдарив мого батька кулаком у голову, від чого той упав на землю. Більше того, навіть не висловивши своїх претензій та не розібравшись у ситуації, нападник почав лупцювати пенсіонера ногами по усьому тілу, аж поки той не втратив свідомості», - пише Роман.

«Згодом, сторож замість того, аби рятувати чоловіка від побоїв, викликав на місце пригоди рибінспекцію. Попри прохання мого батька зателефонувати у швидку, рибінспектори відвезли побитого чоловіка додому. На наступний день після інциденту він звернувся у лікарню, де медики констатували у чоловіка перелом чотирьох лівих ребер та закритий перелом ключиці зі зміщенням. Батька госпіталізували до Нововолинської центральної міської лікарні, де він пробув на стаціонарному лікування 17 днів.
Згодом, виявилося, що насправді нападник не був ніяким сторожем, а одним зі співорендарів водойми, та ще й родичем колишнього підполковника міліції Віктора Лебідя, який власне і є фактичним орендарем ставка. На водоймі часто трапляються випадки незаконного встановлення риболовецьких сіток. Тож його орендарі вирішили боротися з браконьєрами шляхом самосуду.

Вирішивши, що Володимир Задерей рибалка-браконьєр, Петро Зінчук просто відгамселив чоловіка. Мій батько подав заяву до Іваничівського РВ УМВС України у Волинській області. Там, начебто, взялися розслідувати справу та відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 122 КК України (умисне ушкодження, яке є небезпечним для життя). За цією статтею зловмисник може потрапити за ґрати на три роки. Сам же екс-міліціонер Віктор Лебідь не знає, хто побив чоловіка. З його слів, сторож Петро Зінчук давно уже звільнився з роботи, а тому в день нападу його просто не могло бути поблизу орендованого ставка. Він же запевняє лише в одному, що Володимир Задерей неодноразово незаконно рибалив на водоймі, а тому не дивно, що цього разу пенсіонер все ж потрапив у поле зору рибінспекції. Я звернувся до незалежного Волинського інтернет-видання «Під прицілом», які намагалися з’ясувати, хто ж насправді є орендарем даного ставка, та на який період був виданий дозвіл на оренду водойми.

Проте в управлінні екології та природних ресурсів Волинської ОДА відповіді не змогли надати, мовляв у них такої інформації немає. Натомість порадили звернутися до спеціалістів відділу землеустрою, охорони і моніторингу земель Волинської облдержадміністрації. Однак і там нам відмовились надавати таку інформацію. Тож у відділі послались на те, що цим займається лише одна людина на всю область, яка на сьогодні перебуває у відпустці. Таким чином, нас запевнили, що ніхто окрім цього таємничого спеціаліста більше не знає про орендарів водних об’єктів. На разі, правоохоронці і досі не можуть знайти винуватця конфлікту.

«Міліція його шукає, а він ховається. Хоча його жовта «Нива» там стоїть біля ставка, він собі рибу ловить, а його і далі не можуть знайти. Потім міліція сказала, що його, начебто, знайшли, але він каже, що нікого не бив і нічого не знає».

Тим часом, за побиття правоохоронці продовжують шукати невідомого зловмисника. Та чи знайдуть – невідомо, адже не всім вигідно, аби мого батька, Володимира Задерея, офіційно визнали побитим. В такому випадку усі знатимуть, що він насправді тоді не падав з висоти власного зросту, як пишуть судмедексперти. Адже якби мій батько і насправді протизаконно рибалив на ставку – це в жодному випадку не давало нікому права бити його до напівсмерті».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus